02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
07-05-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

10 tips om huidkanker en vroegtijdig verouderen van de huid te voorkomen

Geschreven door Anouk huidverzorging zonnebrand huidkanker

Bent ook u al aan uw welverdiende zomervakantie aan het denken? En kan ook u amper wachten om, met een cocktail in de hand, te zonnebaden aan de rand van het zwembad, en af en toe een verfrissende duik te nemen in dat zalige water? Laat ons er dan vooral ook aan denken dat het zeer belangrijk is onze huid (en die van onze gezinsleden) te beschermen! De zon houdt immers ook gevaren in: risico op huidkanker neemt toe, en onze huid gaat vroegtijdig verouderen.

Tips tegen huidkankerAangepaste zonnebescherming

Best gebruiken we dus ons gezond verstand wanneer we zonnebaden: er bestaat namelijk een aangepaste zonnebescherming voor elk huidtype. Dit wordt uitgedrukt als de SPF-factor, (Sun Protection Factor) gaande van een lage bescherming (SPF 2-4-6) tot een product met een 50+ beschermingsfactor.

Ons fototype, onze huidskleur, gaande van heel licht tot donker, is de basis van onze productkeuze.

De gouden tips

Volg volgende tips op en geniet veilig van de zon!

  1. Tussen 11u en 15u mijd je best de zon.
  2. Een kinderhuid is veel gevoeliger voor UV-stralen . Kinderen jonger dan 3 jaar houden we uit de zon, en we gebruiken een t-shirt, pet, en zonnebril, samen met een zonnecrème factor 50+.
  3. Iedereen brengt best genoeg zonnebescherming aan, een half uur voor je in de zon komt. En, heel belangrijk: om de 2 à 3 uur opnieuw aanbrengen, ongeacht welk product je gebruikt!
  4. Hou er rekening mee dat je de SPF-s van de verschillende firma’s niet kunt vergelijken: een 50+ product van firma A geeft niet dezelfde bescherming als een 50+ product van firma B.
  5. Een ‘sun block’, ‘écran total’, of ‘volledige bescherming’ bestaat niet: een zonneproduct kan je immers nooit volledig beschermen tegen de zon!
  6. Heb je een drogere huid, kies dan voor een rijkere crème, heb je een vettere huid, kies dan voor een minder vette textuur, bijvoorbeeld een lotion.
  7. Ga je regelmatig een duikje nemen, gebruik dan een meer waterbestendige textuur. Opgepast: ook deze texturen: elke 2 à 3 uur aanbrengen!
  8. Sommige geneesmiddelen kunnen een reactie geven als je veel in de zon komt. Hier zeker een hoge bescherming gebruiken.
  9. Dichter bij de evenaar verbrand je sneller. Ook hoog in de bergen moet je oppassen.
  10. Na het zonnebaden, mag je je huid gerust een keertje extra verwennen met een verfrissende, verzorgende en hydraterende after-sun.

Bij deze rest er mij niets meer dan jullie allemaal een aangename, mooi gebruinde, welverdiende zomervakantie toe te wensen!

Anouk

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels