02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar

3M Reston schuim 2,5x20x30cm 5 stuks

5 stuks
56,39 62,66
Op voorraad
56,39
-10% **
prijs apotheek: 62,66* Je bespaart: -6,27
Schuimpolster, zelfklevende drukverdelers zijn ontwikkeld voor het behandelen en voorkomen van decubitus, voor het beschermen van wonden tegen stoten.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Klevend, klaar voor het gebruik, uit soepel polyurethaanschuim gemaakt, luchtdoorlatend schuimkussen, resistent tegen water en steriliseerbaar. Aan één zijde voorzien van een anti-allergische niet irriterende kleeflaag. Pijnloos te verwijderen zonder kleefresten na te laten.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Opmerkingen

Wordt toegepast bij decubituszweren, op geïrriteerde en ontstoken lichaamsdelen of delen die onder een voortdurende druk staan om een huidlesie en drukpijnen te voorkomen. Bij de behandeling of de preventie van decubituszweren vermindert het kussen de druk op de rand van het ulcus en helpt het de lokale bloedcirculatie in stand houden. De huid rond het ulcus wordt gezuiverd en gedroogd. Men snijdt eerst een kussentje 3 tot 4 maal de grootte van het ulcus en vervolgens een opening in het midden van het kussen volgens de grootte van de zweer. In deze opening wordt de medikatie toegepast. Men neemt het beschermend blaadje van het kussen weg en drukt het kussen stevig op de zweer zodanig dat de randen juist de zweer afronden. Indien de zweer kleiner wordt, wordt een nieuw aangepast kussen gebruikt. Voor de toepassing op hielen, ellebogen en andere uitstekende delen wordt het kussen rond afgesneden (afgerond), een split aangebracht van de rand van het kussen tot het midden en het kussen op de huid geplaatst waarbij de twee stukken elkaar overlappen. Het geelachtig worden van het kussen aan de lucht, te wijten aan het polyurethaan heeft geen invloed op de samenstelling of functie van het kussen.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk 3M
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Wondverbanden
Soort verband Schuimkompres
Zelfklevend? available
Niet inklevend? available

Laatste reviews en ervaringen met 3M Reston schuim 2,5x20x30cm

* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek