02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar

Actinica Lotion 80g

27 reviews
Lotion 80g
20,33 27,30
Op voorraad
20,33
-26% **
prijs apotheek: 27,30* Je bespaart: -6,97
Medisch hulpmiddel voor de preventie van bepaalde vormen van niet-melanome huidkanker bij risicopatiënten (immunosuppressie), in de vorm van een lotion. Beschermt tegen zowel UVA- en UVB-stralen. Heeft ook hydraterende eigenschappen en verzorgt de huid. Waterbestendig. en geschikt voor gevoelige huid.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

 •  Beschermt tegen zowel UVA- als UVB-straling
 •  Zeer hoge beschermingsfactor (SPF50+)
 •  Innovatieve doseerpomp voor exacte dosering (bevat tot 200 doseringen)
 •  Bevat een breedspectrum fotostabiele filters (6 filters)
 •  Bevat hydraterende eigenschappen waardoor het de huid verzorgt
 •  Geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid
 •  Trekt snel in, zonder witte waas achter te laten
 •  Vrij van parfum en conventionele PEG-emulgatoren
 •  Aanbevolen door dermatologen
Actinica Lotion SPF50+ is een medisch hulpmiddel voor de preventie van bepaalde vormen van niet-melanome huidkanker (actinische keratose) en lichtdermatose (zonneallergie).
De lotion is speciaal ontwikkeld voor mensen die een hoog risico hebben om huidkanker te ontwikkelen als gevolg van blootstelling aan UV. Actinica Lotion SPF50+ heeft een zeer hoge beschermingsfactor en biedt een zeer hoge UVA- en UVB-bescherming voor de huid die eerder beschadigd is door UV-straling.
Actinica Lotion SPF50+ heeft een handige doseerpomp, die een constante hoeveelheid lotion afgeeft. Hierdoor bent u verzekerd van de goede hoeveelheid per lichaamsdeel

Wat je moet weten over zonnebescherming>>

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Preventie van actinische keratose en bepaalde vormen van niet-melanome huidkanker, immunosuppressie en lichtdermatose.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

De best mogelijke bescherming wordt verkregen door Actinica iedere ochtend royaal aan te brengen op elk deel van de huid die overdag aan de zon wordt blootgesteld. Breng Actinica aan voordat u andere cosmetische producten aanbrengt (geef Actinica een paar minuten de tijd om in de huid te trekken). Breng Actinica lotion opnieuw aan als u langere perioden in water bent geweest of als u hevig heeft gezweet. Draag beschermende kleding en vermijd zoveel mogelijk direct zonlicht. Het huidoppervlak verschilt per persoon; de volgende tabel geeft bij benadering de benodigde dosering. Het beschermingsniveau kan verminderen wanneer een kleinere hoeveelheid wordt gebruikt.


Voor een optimale verdeling en een aangenaam huidgevoel, kan de dosering bijvoorbeeld in twee keer worden aangebracht, door na de eerste dosering 5–10 minuten te wachten voor de tweede dosering. Let erop dat tussen de éérste en de twééde keer aanbrengen niet meer dan 10–15 minuten tijd verstrijkt. De aangegeven doseringen voor het gezicht, de hoofdhuid, etc. kunnen als referentie dienen voor de benodigde dosering op verdere delen van de huid. Bij het eerste gebruik moet de pomp meerdere malen worden ingedrukt om de lotion in het pompsysteem te zuigen. De eerste dosis levert nog geen volledige dosering. Houd de pomp zo rechtop als mogelijk en pomp langzaam om een volledige dosering te verkrijgen.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Bis-EthylhexyloxyphenolMethoxyphenyl, Triazine, EthylhexylTriazone, Isoamylp- Methoxycinnamate, EthylhexylMethoxycinnamate, Methylene bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Propylparaben, Methylparaben, Hulpstoffen.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Contra-indicatie: 

Een allergische reactie op één van de bestanddelen van Actinica Lotion kan niet worden uitgesloten. Als irritatie, huiduitslag of zonnebrandverschijnselen na slechts een korte blootstelling aan de zon zich voordoen, kan dit een teken zijn van een ongewenste bijwerking. In dit geval dient u een ander product te gebruiken. Vermijd zorgvuldig het contact met de ogen en gebruik een goede zonnebril, omdat Actinica Lotion een branderig gevoel kan veroorzaken bij rechtstreeks contact met de ogen. In het geval het toch in de ogen komt, overvloedig met water spoelen. 

Gebruik in combinatie met muggenbeschermingsmiddelen:
Als Actinica Lotion wordt gebruikt in combinatie met een muggenbeschermingsmiddel, dient de zonnebrandlotion het eerst aangebracht te worden. Wacht ongeveer 20 minuten voordat u het muggenbeschermingsmiddel aanbrengt. Houd er rekening mee dat in combinatie met deze middelen de bescherming door Actinica Lotion verminderd kan worden. 

Bijzondere aanwijzingen:
De UV filters in Actinica Lotion kunnen leiden tot verkleuring van kleding, kunststoffen en andere materialen, zoals de folie die voor zwembaden wordt gebruikt. Wij raden daarom aan Actinica Lotion niet direct voor het aankleden aan te brengen.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Galderma
Aflevervorm Lotion
Type product Medisch hulpmiddel, Zonnebescherming
Zonnebescherming voor Gelaat en lichaam
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Beschermingsfactor Zeer hoog
Getint? not available
Keyword Beschermend, Zonnebrand
Dry touch? not available
Minerale filters? not available
Zonder parabenen? not available
Zonder parfum? available
Aanbrengen op natte huid? not available
Geschikt voor vette huid? available
Geschikt voor gevoelige huid? available
Waterresistent? available
Anti-zand? not available
isMedicalAid Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een medisch hulpmiddel. Lees vóór het gebruik de gebruiksaanwijzing. Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.

Meest gestelde vragen

over Actinica

Ons lichaam maakt vitamine D aan in onze huid onder invloed van zonlicht. Zonnecrème daarentegen beschermt onze huid tegen zonlicht/UV-straling.

Toch moeten we ons geen zorgen maken dat een goede zonnebescherming een vitamine D-tekort veroorzaakt. Een dagelijkse blootstelling van 15 tot 30 minuten op de ontblote lichaamsdelen is voldoende voor een goede vitamine D-balans in ons lichaam. Een vitamine D-tekort komt vaker voor bij donkere huidtypes, in de winter en bij oudere en minder mobiele mensen. Heb je een tekort aan vitamine D? Dan is een onbeschermde blootstelling aan de zon niet de beste optie aangezien dit de kans op huidkanker vergroot. Contacteer ons of je huisarts voor persoonlijk advies.

Sommige geneesmiddelen maken je huid gevoeliger voor zonlicht en vergroten zo de kans op zonnebrand. Onder andere volgende geneesmiddelen kunnen deze bijwerking vertonen: bepaalde antibiotica (minocycline, doxycycline, ciprofloxacine, norfloxacine, ofloxacine), lokale ontstekingsremmers (ketoprofen), amiodarone en middelen tegen acne (benzoylperoxide, isotretinoïne, tretinoïne, trifaroteen). Ook bepaalde antidepressiva, bepaalde middelen tegen diabetes en bepaalde vochtafdrijvers kunnen lichtgevoeligheid van de huid veroorzaken. Tijdens en in sommige gevallen ook nog enige periode na je behandeling met deze geneesmiddelen, moet je elke blootstelling aan de zon vermijden en enkel zonnebrandcrème met een 50+ SPF gebruiken. Controleer daarom altijd de bijsluiter of contacteer ons voor persoonlijk advies.

 • Vermijd intensieve blootstelling aan de zon, zeker bij kinderen.
 • Hou baby's altijd in de schaduw.
 • Draag een zonnebril en een hoed/pet.
 • Gebruik een voldoende hoge zonnebeschermingsfactor (minimaal SPF30).
  • Breng de bescherming aan 30 tot 60 minuten vooraleer je huid blootgesteld wordt aan de zon.
  • Breng de zonnebescherming aan op een propere en droge huid.
  • Gebruik voldoende zonnebescherming.
  • Smeer je om de 2 uren in en na elke zwembeurt of als je hevig zweet.
 • Vermijd de zon in de zomer tussen 11u00 en 15u00.
 • Ga niet onder de zonnebank.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Actinica

Helpt prima tegen mijn beschadigde huid. Heel tevreden.

Corrie

Deze zomer beginnen te smeren met het product vanwege Vitiligo, bevalt tot nog toe goed. in ieder geval beter dan een ander factor 50 product.

Maartje

Fantastisch product voor de optimale bescherming tegen de zon. Wij gebruiken dit product al een paar jaar en werd ook aanbevolen door onze huid specialist en cosmetische arts!

Erwin

Uitstekend product, aanbevolen door mijn dermatoloog, 100% effectief.

Lalie

Ik gebruik het al enkele jaren, een zeer goed product.

Henning

Gekocht op aanraden dermatoloog. Huid is veel rustiger geworden. Niet goedkoop, wel perfect.

Jc

Gebruik het al langere tijd, is perfect zou niet anders meer willen

Miranda Sips

Goed smeerbaar crème, word gebruikt vanwege goedaardige huidkanker plekken op gelaat. Gebruik het iedere dag, helpt goed tegen verbranding. bijzonder tevreden.

S.a Brouwer

Het lijkt te helpen, gebruik het nu een paar weken, dus over een paar maanden weet ik meer. Het was op aanraden van de dermatoloog.

Rob

Gebruik dit sinds kort dagelijks op décolleté en haarlijn om de actinische keratose te lijf te gaan. Het lijkt te helpen. Alvast geen jeuk meer, dat is al iets. Ook geen nieuwe letsels meer. Dat geeft een mens hoop op beterschap!

Annie

Ik geloof dat het helpt, gebruik het pas een aantal weken.

Herma

Ik heb ernstige rosacea op mijn gezicht zodra ik mezelf een beetje blootstel aan de zon. Op advies van mijn dermatoloog breng ik deze crème 's morgens en 's middags aan, sindsdien, niet meer duwen, ik leef weer!

Anne

Super spul Artinica, gebruik het al jaren op advies van mijn Dermatoloog. Mijn vrouw gebruikt het iedere dag als dagcreme.

Lukas Molenkamp

Mijn dermatoloog deed minachtend over eender welk factor 50+product dat ik eerder had gebruikt. De Actinica lotion die door haar werd voorgeschreven gebruik ik nu een maand, en ik merk duidelijk verschil. Als 50+ beschermingsproduct functioneert deze lotion geweldig. Het dringt slecht in de huid, maar misschien wordt juist hierdoor dit goede resultaat bereikt. De claim dat de actinische keratose wordt bestreden kan ik uiteraard nog niet bevestigen. Mijn dermatoloog gelooft hier echter heilig in, dus ik ben in blijde afwachting 😊...

Gert-Jan Jonkman

Ik gebruik de crème al jaren omdat ik last heb van actinische keratose. Met de juiste preventie is het mogelijk om het goed te beheersen, grotendeels dankzij Actinica.

Ruth Eigentler

Zeer goed product

Gertrud Sass

Daar mijn huid erg gevoelig is voor huidkanker, raadde een dermatoloog in Duitsland mij dit product aan; ben hem nog steeds heel dankbaar - mijn huid blijft gezond!

Cecile

Ben dit toch wel vrij dure product net beginnen te gebruiken ivm keratose. Maar nergens op de instructies (en zelfs op internet) valt te lezen hoeveel en hoe lang dit product beschermt. Je moet het elke ochtend aanbrengen. Maar als je s'middags in de zon gaat, moet je dan dit of een andere zonnecrème smeren. Geen idee...

Bernard

Op aanraden van “mijn” dermatoloog gebruik ik Actinica al jaren. Dagelijks, ook in de winter, balsem ik mijn gezicht ermee in en het bevalt me prima. Het resultaat is niet direct meetbaar, maar intussen is gebleken dat de zonnestralen van 20 tot 40 jaar geleden veel schade aan mijn gelaat hebben veroorzaakt. Actinica beschermt mij tegen nieuwe schade.

Niek

Vreselijk product dat aan de huid kleeft. Het is een witachtige film op het gezicht, laat ademhaling niet toe, kan niet aanraden en de goodwill laat veel te wensen over.

Grit

Goed product

Zineb

Ik gebruik dagelijks actinica op advies van een dermatoloog, ook bij bewolkt weer. Volgens de dermatoloog beschermt actinica tegen huidkanker. Het is bovendien een uitstekende zonnecrème. Ik verdraag het product goed op mijn huid

Firmin

Door mijn goedaardige huidkanker gebruik ik dit artikel al een paar jaar. Bevalt goed. En is volgens mij de goedkoopste via internet te bestellen.

Annie

Bijzonder tevreden hierover. het gebruik van Actinica is niet direct aantoonbaar, maar voor mijn gevoel wel op termijn. Ik sla dus geen dag over, ook niet als de zon niet schijnt.

Niek

Super product!!

Irma

Mijn man gebruikt actinica dagelijks voor zijn goedaardige huidkanker in het gelaat, werkelijk zeer goed

Maria

Twee weken in ZuidAfrica, niet verbrand

Quinten
* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek