02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
22-03-2019 | Algemeen welzijn

Kan je afvallen met shakes?

Geschreven door Niels afvallen gewicht verliezen gezond leven

Afvallen met dieetshakes is een steeds populairder wordende manier om van extra gewicht af te raken. Het idee om vaste voeding op te geven geeft veel mensen waarschijnlijk een vreemd gevoel, maar de resultaten die deze diëten beloven, trekken veel mensen over de streep om toch over te schakelen op vloeibare voeding. Zijn dieetshakes het wondermiddel dat ze beloven te zijn?

Lees meer over: Afvallen, vermageren of gewicht verliezen ?

 

Hoe werkt afvallen met shakes? 

Het proces van af te vallen met shakes is eigenlijk redelijk simpel. Je vervangt een of meerdere maaltijden door een dieetshake. Je kan zelf kiezen voor hoeveel maaltijden je dit wenst te doen, maar hoe meer maaltijden je vervangt, hoe effectiever het dieet is.  De shakes beschikken over het algemeen over minder calorieën dan een gewone maaltijd. Hierdoor krijgt je lichaam minder calorieën binnen waardoor je gaat vermageren. 

Voordelen van dieetshakes

Net als ieder dieet heeft een dieet met shakes zijn voordelen en zijn nadelen. Het belangrijkste voordeel van deze manier van diëten is dat je op korte tijd veel gewicht kan verliezen. Verder helpen ze je om niet te veel te eten aangezien de porties duidelijk afgewogen zijn. Ook zijn de shakes gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft ze enkel aan te lengen met water, melk of yoghurt en ze zijn klaar voor gebruik.

Nadelen van dieetshakes  afvallen shakes

Toch zijn dieetshakes geen magisch middel die de kilo’s wonderbaarlijk doen wegsmelten. Zo zijn de shakes op lange termijn geen goed alternatief voor gezonde gebalanceerde voeding. De shakes beschikken vaak over weinig vezels, te weinig eiwitten en te weinig goede vetzuren. Ook is het gemakkelijk om na je crashdieet met shakes de kilo’s er snel terug bij te krijgen aangezien je je ongezonde voedingsgewoonten niet hebt aangepast, maar gewoon even genegeerd hebt. Hierdoor is de kans erg groot dat je snel hervalt in je slechte gewoontes.

Wat zit er in een dieetshake?

Het mengsel in een dieetshake bevat over het algemeen alle bestanddelen om een echte maaltijd te vervangen. Dit betekent dat ze je dagelijkse portie eiwitten, vezels, koolhydraten, vitamines en mineralen moeten vervangen. De shakes bevatten over het algemeen geen vetten en meestal heel weinig suikers om zo het afvallen te vergemakkelijken. Toch is niet iedere dieetshake gelijk geschapen en heeft iedere fabrikant een ander recept. Bij Viata kan je shakes kopen van XL-S Nutrition die over alle nodige B-vitamines beschikken voor een gezonde stofwisseling. Verder bevatten de shakes geen gluten of toegevoegde suikers. 
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels