02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
22-03-2019 | Algemeen welzijn

Tips om afvallen vol te houden

Veel mensen beginnen met goede moed en een gezonde dosis motivatie aan hun nieuwe dieet. In de eerste weken lijkt al dat overtollige gewicht te smelten als sneeuw voor de zon, maar na deze eerste succesvolle momenten lijkt je motivatie plots ver te zoeken. Je wilt niets liever doen dan een gigantische zak chips naar binnen werken en de uitbater van de fitness heeft jou ook al een week niet meer gezien.

Je kan er niet onderuit … Je dieet zit in een dip. Hoe geraak je nu over de moeilijke momenten? Hoe kan je in hemelsnaam afvallen volhouden?

Houd je gegevens bij 

Cijfers kunnen motiverend werken. Zo kan je motivatie een stevige boost krijgen door in te zien hoe goed je al bezig bent. Je kan hiervoor een afvaldagboek bijhouden waarin je gewicht en tailleomtrek worden bijgehouden. Het dagboek kan je helpen om bewust te worden van je afvalproces en zorgt ook voor extra motivatie.  

Let op voor de verleiding bij het winkelen

De supermarkt is tijdens een dieet vaak een plek die barst van de verleiding. Tijdens het winkelen loop je voorbij de rekken die uitpuilen met heerlijke wafels, chocolade en chips. Je wordt er dus geconfronteerd met alle ongezonde voeding die je eigenlijk wilt vermijden. Hoe kan je dan na een winkelbezoek ervoor zorgen dat je niet thuiskomt met een karrevracht aan ongezond eten? Enkele simpele tips kunnen je helpen om te weerstaan aan de verleiding. Zo eet je het best iets kleins vooraleer je gaat winkelen. Met een volle maag heb je namelijk minder snel de neiging om een paar snacks mee te nemen. Verder kan het ook nuttig zijn om op voorhand een winkellijstje op te stellen met enkel de boodschappen die je echt nodig hebt. Door gefocust je lijstje af te werken wordt het plots een stuk makkelijker om de verleidingen van de supermarkt te negeren. 

Praat erover

Verder kan een simpel gesprek met je familie of vrienden ook helpen om de moed niet op te geven. Door hen op de hoogte te houden van je afvalproces zul je merken hoeveel ze je willen ondersteunen. Vaak zullen je familie en vrienden zelfs spontaan met jou mee beginnen te diëten om jou te helpen bij het weerstaan van de verleiding die ongezond eten is.   

Tegenslagen horen bij afvallen 

afvallen volhoudenLaat je niet uit je lood slaan wanneer je dieet plots wat begint te slabakken. Afvallen is een proces dat ups en downs kent en een kleine terugval is dan vaak ook onvermijdelijk. Bekijk deze momenten dan ook vanuit een roze bril. Je hebt niet gefaald, maar je hebt bijgeleerd! Leg je focus vooral op hetgeen je al bereikt hebt. Verder kunnen sommige hulpmiddelen je een duwtje in de rug geven wanneer je het moeilijk krijgt. Zo kan je bij Viata verschillende producten van XL-S Medical kopen die je kunnen helpen om door de moeilijke momenten te geraken. 
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels