02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
24-05-2016 | Sport en vitaliteit

Al het leuke van een stappenteller

Geschreven door Lore

Zou jij graag wat fitter zijn, maar vind je niet de tijd om te gaan sporten? Geen probleem, want zonder dat je het beseft sport je al de hele dag, simpelweg door stappen te zetten. Tijdens een saaie dag op het kantoor zet je natuurlijk niet genoeg stappen om echt een verschil te maken in je gezondheid, maar daar kun je gemakkelijk verandering in brengen. Dankzij een superleuke stappenteller kun je zelf bijhouden hoeveel stappen je reeds hebt gezet en hoeveel je nog moet stappen voor een goede gezondheid. 

 

10 000 stappen

Voor een goede gezondheid moet je zo’n 10 000 stappen zetten per dag, wat ongeveer het equivalent is van 7 kilometer. Dat klinkt misschien veel, maar je zult merken dat de stappenteller erg motiverend is zodat je uiteindelijk met gemak aan die 10 000ste stap geraakt! Sommige stappentellers meten zelfs het aantal verbrande calorieën en hoeveel lichaamsvet je hebt verbrand. Geef toe, een simpele manier om dat overtollig vet te verbranden en een beetje te vermageren. Elke stap brengt je dichter bij een fit en gezond leven.

 

Een gezonde levensstijl

Gemiddeld zet je op een normale dag zo’n 6000 stappen, dat is slechts 4000 stappen verwijderd van het ideale streefdoel. Die extra 4000 stappen komen overeen met een halfuurtje aan sport, waardoor je algemene gezondheid onmiddellijk de hoogte inschiet. Door enkele simpele aanpassingen in je dagelijkse leven is dat streefdoel zelfs erg gemakkelijk te bereiken. Kies er bijvoorbeeld voor om te voet naar de supermarkt te gaan, wandel rond in je kantoor terwijl je telefoneert of ga een keertje extra met de hond wandelen. Een handige tip: noteer elke dag het aantal stappen dat je die dag gezet hebt, zo kun je langzaam opbouwen naar de tienduizendste stap. Een mindere dag kan altijd gebeuren, maar laat de moed niet zakken en probeer de volgende dag gewoon opnieuw. Na drie maanden op pad te gaan met je stappenteller, ben je helemaal gewoon aan je nieuwe, actieve én gezonde levensstijl.

Een handige tip: noteer elke dag het aantal stappen dat je die dag gezet hebt, zo kun je langzaam opbouwen naar de tienduizendste stap.

 

Fysiek én mentaal gezond

Bewegen is niet enkel goed voor je fysieke gezondheid, ook je mentale gezondheid zal ervan mee genieten. Heb je een kantoor job waarbij je veel stil zit? Grijp dan elke kans om een ommetje te maken. Het is ontspannend en rustgevend en je bent weer een stap dichter bij je streefdoel.

Voor iedereen die niet graag sport of er gewoon de tijd niet voor vindt, is zo’n stappenteller dus de ideale kompaan die je aanmoedigt om meer te stappen en dus actiever te leven. De aanschaf van het kleine apparaatje is dus alvast een goede stap naar een gezonder leven. 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels