02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
09-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe aloë vera jouw huid kan helpen

Veel huidproducten pakken uit met het ingrediënt aloë vera. Waarom is deze plant zo populair? Het wordt geloofd om de geneeskrachtige en helende werking en ook je huid heeft hier baat bij. Daarom wordt het in zoveel cosmetica en huidverzorging gebruikt. Lees verder en kom alles te weten over wat aloë vera voor jouw huid kan betekenen.

Een beschadigde huid herstellen

In aloë vera kan je vitamine A, C en E terugvinden. Deze vitaminen helpen het genezingsproces van insectenbeten, brandwonden en zonbeschadiging. Verder bevat de plant ook bepaalde stoffen die de brand uit je huid trekken en zo verkoeling bieden. Ten slotte werkt de kleine concentratie anthraquinone in de gel ook nog eens pijnstillend.

Huidveroudering tegengaan

De vitamines zijn belangrijke antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die vrije radicalen neutraliseren en zo huidveroudering kunnen remmen. Daarnaast wordt de collageenproductie eveneens gestimuleerd zodat rimpels en fijne lijntjes wegblijven.

Geïrriteerde huid kalmeren

Aloë vera staat bekend voor de kalmerende functies voor de huid. Dit komt door de sterolen en polysacchariden in de gel die acne, puistjes een huidirritatie snel weten te sussen. Heb je ergens pijn door een van deze huidproblemen? Dan kan een product met aloë vera jou misschien helpen.

De huid hydrateren

Ook een droge huid kan je verhelpen met behulp van aloë vera. De actieve stoffen in de plant verzacht de huid en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Daar bovenop heeft aloë vera ook nog eens een vochtinbrengende werking, waardoor de producten optimaal je huid kunnen binnendringen.

Het verminderen van littekens

Aloë vera stimuleert de celproductie, wat wil zeggen dat de plant ook een herstellend vermogen heeft. Dit is bijzonder nuttig bij het verminderen van littekens en huidstriemen. Gebruik dus een gel met een hoge concentratie aan aloë vera en na enkele maanden zie je misschien al een verschil.

Aloë vera tegen allergische reacties

Als je een gevoelige huid hebt die snel reageert op bepaalde stoffen, is aloë vera misschien dé oplossing om je klachten te verminderen. Gebruikt bij een uitslag, jeuk en roodheid een gel of crème die een hoge concentratie aloë vera bevat en je huid ziet er binnen de kortste keren weer stralend uit.

Schimmelinfecties en aloë vera

Een schimmelinfectie aan bijvoorbeeld je teennagel kan erg hardnekkig zijn en brengt allerlei klachten met zich mee. Deze kunnen verzacht worden door de helende, verkoelende en hydraterende eigenschappen van aloë vera. Daarnaast heeft aloë vera ook een antibacteriële en schimmeldodende werking, waardoor het een uitstekende behandeling kan vormen voor je schimmelinfectie.

 

Aloë vera is een veelzijdig en krachtig ingrediënt in huidverzorging. Het kan verkoeling bij allerlei klachten bieden en lost ook veel huidproblemen op. Controleer steeds of het product dat je wil gebruiken een hoge concentratie aloë vera bevat. Zo ben je zeker dat je de geneeskrachtige en verzachtende eigenschappen van deze plant optimaal kunt benutten.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels