02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
01-01-2013 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Anti-age verzorging? Begin al op je 30ste

Geschreven door Natasha eucerin anti-age

Rond de leeftijd van 25 jaar zijn de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar. Er verschijnen fijne lijntjes die na verloop van tijd rimpels zullen vormen. Ook volumeverlies en verlies van dichtheid van de huid zijn na enige tijd zichtbaar.

Verschillende factoren beïnvloeden huidveroudering. Niet al deze factoren kunnen we vermijden of veranderen. Maar tot op een zeker niveau is preventie wel mogelijk.

Zichtbare tekenen van huidveroudering

Er zijn drie tekenen van algemene huidveroudering:

Rimpels

De eerste zichtbare tekenen van huidveroudering zijn fijne lijntjes en rimpels die vooral ontstaan door gezichtsuitdrukkingen. Denk maar aan:

  • Kraaienpootjes of lachrimpels
  • Fijne lijntjes op de wangen
  • Horizontale lijntjes op het voorhoofd
  • Fronslijntjes tussen de wenkbrauwen

Volumeverlies

Bij volumeverlies zijn de kenmerken vooral verslapte gezichtscontouren. Deze kunnen je gelaat er negatief, gespannen of verdrietig doen uitzien.

Verlies van dichtheid

Dit komt vooral voor bij vrouwen na de menopauze en heeft als kenmerk een dunne zwakke huid. Dit gaat vaak samen met diepere rimpels waarbij de huid dof wordt en minder zal stralen.

 

Inwendige en uitwendige factoren

Sommige inwendige oorzaken die huidveroudering beïnvloeden kunnen we niet veranderen. Zo bepaalt onze leeftijd voor een groot deel de veranderingen aan onze huid. Een slechte doorbloeding en erfelijkheid bepalen dan ook mee hoe snel huidveroudering zichtbaar zal zijn.

Een slechte huidverzorgingsroutine speelt een grote rol in de huidveroudering

Ook uitwendige oorzaken kunnen de snelheid van huidveroudering beïnvloeden. Zo zorgt langdurige blootstelling aan UV-stralen en roken voor vroegtijdige huidveroudering. Een slechte huidverzorgingsroutine speelt ook een grote rol. Een grondige reiniging en regelmatig gebruik van huidverzorgingsproducten die aangepast zijn aan je huidtype en eventuele huidproblemen zullen huidveroudering aanzienlijk verminderen. Ook een goede zonbescherming is een belangrijk onderdeel van de preventie van huidveroudering.

Ben je nog niet bezig met anti-age verzorging? Denk je dat het nog niet nodig is? Wel je huid zal ooit verouderen en de juiste producten kunnen dit proces zeker wat vertragen. Aan jou de keuze wanneer je hiermee begint. Maar zoals bij vele dingen, beter te vroeg dan te laat.

 

Eucerin anti-age verzorging

Eucerin ontwikkelde drie gamma’s voor een effectieve en aangepaste anti-age verzorging voor elke leeftijd.

Hyaluron-Filler

Bevat Hyaluronzuur en staat bekend om grote hoeveelheden water vast te kunnen houden. Het zal de huid op deze manier hydrateren. Het vult de rimpels op en werkt van binnenuit in de diepliggende cellen.

Geschikt vanaf 30 jaar, voor de droge, normale tot gemengde huid.

Volume-Filler

Bevat Magnolol, Oligopeptiden en Hyaluronzuur. Deze geven opnieuw stevigheid aan de huid en zorgen voor strakkere gezichtscontouren.

Geschikt vanaf 45 jaar, voor de droge, normale tot gemengde huid.

Dermo-Densifyer

Bevat Arctiin en oligo-peptiden. Deze stimuleren het vernieuwingsproces van de huid, beschermen tegen pigmentvlekjes en verminderen rimpels.

Geschikt vanaf 55 jaar, voor alle huidtypes.

Heb je nog vragen over welke anti-age verzorging het best is voor jou, laat het ons weten, we helpen je graag verder.

Natasha

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels