Acidozol 10mg Capsules 14 stuks

Geneesmiddel op basis van omeprazol, in capsules. Geschikt voor reflux bij volwassenen.

Acidozol bevat het actieve bestanddeel van omeprazol. Deze substantie behoort tot de groep protonpompremmers en die de maagzuurafscheiding vermindert. Acidozol wordt gebruikt voor de kortdurende behandeling van de symptomen van reflux, zoals brandend maagzuur en zure oprispingen. Reflux wordt veroorzaakt door doortocht van de maaginhoud door de slokdarm, vaak veroorzaakt dat pijn en ontstekingen in de slokdarm.Dat kan symptomen veroorzaken zoals pijnlijk, branderig gevoel in de borst tot aan de keel (pyrosis), en een zure smaak (zure oprispingen). Het kan nodig zijn om de tabletten 2 à 3 opeenvolgende dagen te nemen voor een verbetering van de symptomen te verkrijgen.
Reflux, zure oprispingen en brandend gevoel.
De aanbevolen dosis is het gelijktijdig nemen van twee capsules van 10 mg een keer per dag gedurende 14 dagen. Als, na 14 dagen, er geen verbetering is, consulteer dan uw arts. Het kan nodig zijn de capsules 2 à 3 opeenvolgende dagen te nemen voor een verbetering van de symptomen. Gebruik bij kinderen en adolescenten. Acidozol mag niet gegeven worden aan kinderen jonger dan 18 jaar.
Het actieve bestanddeel is omeprazol. De Acidozol-capsules bevatten 10 mg omeprazol. De andere bestanddelen zijn: inhoud van de capsule: suikerbolletjes (bestaande uit maïszetmeel en sucrose) natriumlaurylsulfaat, natrium dibasisch watervrij , mannitol , hypromellose 6 cP , macrogol, talk, polysorbaat 80, titaandioxyde (E171) en ethylacrylaat copolymeer met zuur methacrylzuur Capsulehuls : gelatine. De capsules gele kleurstoffen; chinoline ( E104 ) en titaandioxide ( E171 ).
Merk ID phar
Aflevervorm Capsules
Type product Geneesmiddel
Type maag- en darmstoornissen Maagzuur, Reflux
Effect Beschermt de maag

Acidozol 10mg is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor u. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg dan uw huisarts.