Vermox Pi-Pharma 100 MG Tabletten 6 stuks

Vermox gebruikt u tegen een worminfectie. Vermox is werkzaam tegen verschillende soorten wormen (nematoden ): aarsmaden, spoelwormen, zweepwormen en mijnwormen. Uw arts heeft u misschien welverteld wat voor een soort worminfectie u heeft.

5,95
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Bestel voor 19:00, morgen geleverd

Vermox gebruikt u tegen een worminfectie. 
Vermox is werkzaam tegen verschillende soorten wormen (nematoden ): aarsmaden, spoelwormen, zweepwormen en mijnwormen. 
Uw arts heeft u misschien welverteld wat voor een soort worminfectie u heeft. 
Zoals alle geneesmiddelen kan Vermox bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen dezebijwerkingen krijgt.

Hieronder worden de bijwerkingen opgesomd die kunnen optreden bij de behandeling met Vermox. 
-Tekort aan witte bloedcellen 
-Overgevoeligheid, inclusief anafylactische reactie ( als gevolg van overgevoeligheid ( allergie ) 
-Stuipen
- Maag-en darmklachten 
- Bloed-en leverstoornissen, huiduitslag, zwelling veroorzaakt door ( allergische ) overgevoeligheid,netelroos, haarverlies
- Ontsteking van de vaatkluwens in de nierschors ( nierontsteking, als u te lang te veel Vermox heeftingenomen ). 

Raadpleeg onmiddellijk uw arts indien één van de volgende symptomen optreden:
- Een ernstige huidstoornis zoals huiduitslag, blaren op de huid en pijnlijke zweren in de mond, ogenof ano-genitale regio (betreft de aars en geslachtsdelen), vergezeld van koorts.
- Een reactie die plaatsvindt onmiddellijk na toediening en gekenmerkt wordt door huiduitslag, jeuk,ademnood en gezwollen aangezicht. 
- Een ernstige overgevoeligheidsreactie die plaatsvindt kort na de toediening en gekenmerkt wordtdoor netelroos, jeuk, opwelling, flauwte en ademhalingsmoeilijkheden, te midden van anderesymptomen. 

Wanneer één van de bijwerkingen ernstig wordt of als er bij u een bijwerking optreedt dieniet in deze bijsluiter is vermeld, raadpleeg dan uw arts of apotheker. 
Het werkzaam bestanddeel is mebendazol (100 mg per tablet).-

De andere bestanddelen zijn colloïdaal siliciumdioxide (E 551), natriumzetmeelglycolaat,sinaasappelsmaakstof, gehydrogeneerde katoenzaadolie, zonnegeel FCF (oranjegeel S, E 110),magnesiumstearaat, microkristallijne cellulose (E 460), natriumlaurylsulfaat, saccharine-natrium,maïszetmeel, talk (E 553B). 
Wat u moet doen als u meer Vermox heeft ingenomen dan u zou mogen
 Wanneer u teveel van Vermox heeft gebruikt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. 
Vermox is niet bedoeld om gedurende een lange periode in te nemen. Als grote hoeveelheden vanVermox elke dag gedurende een lange periode wordt ingenomen kunnen bloed-, nier- en leverstoornissenoptreden. De bijwerkingen in bloed en leverstoornissen zijn ook gemeld bij gebruik in normaledoseringen. 

De verschijnselen die kunnen optreden wanneer u of iemand in uw omgeving meer Vermox heeftingenomen dan is aangegeven in deze gebruiksaanwijzing (zie gebruikelijke dosering) zijn maagdarmklachten,zoals buikpijn, misselijkheid, overgeven en diarree. Raadpleeg in deze gevallen een arts.Uw arts kan een maagspoeling of het gebruik van geactiveerde kool voorschrijven. 

Wat u moet doen wanneer u bent vergeten Vermox in te nemen
 - Bij aarsmaden (‘wormpjes’) is het van groot belang dat de tweede dosis na 14 dagen wordtingenomen. Als deze periode langer dan 15 dagen is moet u waarschijnlijk nog een derde tabletinnemen na 14 dagen. Raadpleeg in dat geval uw arts. Bij de driedaagse kuren neemt u de vergetendosis in zodra u eraan denkt. Echter, wanneer het al tijd is voor de volgende dosis, moet u geendubbele dosering nemen; neem de gebruikelijke dosis en maak de kuur af totdat de tabletten op zijn.Raadpleeg bij twijfel een arts. 

Als u stopt met innemen van Vermox maak altijd de kuur af (maak de voorgeschreven hoeveelheid helemaal op). Als u dit niet doet, dan heeft ukans dat de infectie niet helemaal weg gaat.Als u nog vragen heeft over het innemen van dit geneesmiddel, vraag dan uw arts of apotheker. 
Merk Vermox
Aflevervorm Tabletten
Type product Geneesmiddel
Type maag- en darmstoornissen Wormen
Effect Antiparasitair
Generisch middel? not available

Vermox Pi-Pharma 100 MG is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor u. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg dan uw huisarts.