02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Audistim Equilibre Tabletten 60 stuks

Tabletten 60 stuks
23,31 25,90
Op voorraad
23,31
-10% **
prijs apotheek: 25,90* Je bespaart: -2,59
Voedingssupplement in de vorm van tabletten, draagt bij tot een lichamelijk en mentaal evenwicht.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

- Extract van zeedenschors (L'EPM 150®) draagt bij aan de capillaire permeabiliteit, ook in de hersenen, en bevordert een goede bloedsomloop.
- Gember draagt bij tot gezonde bloedvaten. Magnesium draagt bij tot een normale werking van het energiemetabolisme en het behoud van het zenuwstelsel en de psychologische functies, evenals tot een elektrolytisch evenwicht.
- Magnesium, vitamine B6, B12 en niacine (B3) helpen vermoeidheid te verminderen.
- Vitamine D draagt bij tot het behoud van een normale spierwerking.
- Passiflora helpt om rustig te worden, te ontspannen en te slapen.
- Zink draagt bij tot een normale cognitieve functie (concentratie, leren, geheugen, redenering en stressbestendigheid).

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Lichamelijk en mentaal evenwicht.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

2 tabletten per dag.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Dicalciumfosfaat (antiklontermiddel), EPM 150® (extract van zeedenschors), Quertenine ® (L-Theanine complex, quercetine), passiflora-extract 10/1, gemberwortelextract 5% Gingerol, Zeemagnesiumoxide, Siliciumdioxide (antiklontermiddel), Filmvormend bestanddeel: hypromellose, Polyethyleenglycol, Calciumcarbonaat, Nicotinamide (Vit B3), Magnesiumzouten van vetzuren (antiklontermiddel), Zink (citraat), Cyanocobalamine (Vit B12), Cholecalciferol (Vit D3), Pyridoxine (Vit B6), Thiamine (Vit B1).

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Audistim
Aflevervorm Tabletten
Type product Voedingssupplementen
Supplementen zenuwstelsel Emotioneel evenwicht, Stress
Type samenstellingen Aanvullend
Bevat Co-enzyme Q10, Magnesium, Passiflora, Vitamine D, Vitaminen B-complex, Zink
Doelgroep Man
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Smaak Zonder smaak
Tijdstip inname Dag
Specifiek voor diabetici? available
Zonder suiker? available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Audistim Equilibre

Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je voldoende vitaminen binnen om de werking in je lichaam optimaal te ondersteunen. Daarom is het belangrijk om eerst en vooral gezond en gevarieerd te eten. Heb je dan nog steeds een tekort aan bepaalde vitaminen, dan kan je een gericht supplement innemen.

Een overdosis vitaminen via de voeding komt niet vaak voor. Bij inname van een vitaminesupplement moet je wel opletten. Er bestaan 2 soorten vitaminen: wateroplosbare en vetoplosbare vitaminen. Wateroplosbare vitaminen worden via de urine uit je lichaam verwijderd waardoor ook hier een overdosis niet vaak voorkomt. Een teveel aan vetoplosbare vitaminen (vitamine A, D, E en K) daarentegen stapelt zich op in je lichaamsweefsels. Neem daarom enkel een vitaminesupplement indien je een tekort hebt aan vitaminen. Je huisarts kan een bloedafname uitvoeren om zo’n tekort op te sporen.

Vitamine-D-supplementen die je dagelijks of wekelijks moet nemen, zouden beter werken dan vitamine-D-supplementen die je maar 1x per maand moet nemen. Dat effect voornamelijk merkbaar bij mensen die een groter vitamine-D-tekort hebben.

Vaak volstaat de opname van vitamine D via de voeding en de aanmaak onder invloed van zonlicht niet. Vooral in de winter hebben mensen vaak te weinig vitamine D omwille van te weinig blootstelling aan de zon. Een vitamine-D-supplement van 400 tot 800 IE (Internationale Eenheden) per dag innemen in de herfst en winter volstaat voor de meeste mensen. Ben je een 65-plusser, heb je een donkere huidskleur, heb je een maagdarmoperatie ondergaan of leidt je aan een chronische ziekte? Dan wordt je vitamine-D-spiegel best opgevolgd door je huisarts, die een correcte dosering voor je kan bepalen.

Vitamine D is een vetoplosbaar vitamine dat bij overdosis in het lichaam opgestapeld wordt. Daardoor kan een overdosis vitamine D nadelige gevolgen hebben. Neem daarom nooit op eigen initiatief een dagelijkse hoeveelheid van 3000 IE (Internationale Eenheden) of meer in. Ook 3-maandelijkse doseringen zijn niet ideaal omwille van de hoge dosering die dan in 1 keer wordt toegediend. Kies daarom voor een dagelijkse dosering van 400 (kinderen) tot 800 IE (volwassenen).

De hoeveelheid vitamine D wordt meestal uitgedrukt in IE, dat staat voor internationale eenheden. Een hoeveelheid van 100 IE komt overeen met 2,5 µg. Indien je dagelijks een vitamine-D-supplement inneemt van 400- 800 IE, neem je dagelijks 10-20 µg vitamine D in.

Als je tijdens je slaap meer dan 5x per uur langer dan 10 seconden geen of weinig lucht krijgt, spreekt men van slaapapneu. Mogelijke klachten bij slaapapneu zijn:

  • snurken
  • stemmingswisselingen
  • concentratieproblemen
  • vermoeidheid
Indien slaapapneu niet correct behandeld wordt, kan het onder andere leiden tot gewichtstoename, hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en insulineresistentie. Contacteer je huisarts voor meer informatie.

Osteoporose of botontkalking ontstaat wanneer er meer bot wordt afgebroken dan aangemaakt. Daardoor worden je botten fragieler en verhoogt de kans dat je iets breekt.

De volgende maatregelen worden aanbevolen, zowel preventief als tijdens een behandeling van osteoporose:
  • vermijd overgewicht.
  • vermijd drastisch diëten.
  • beweeg voldoende bv. 30 minuten wandelen per dag (fietsen en zwemmen hebben weinig tot geen voordelig effect op osteoporose).
  • eet gezond bv. met voldoende zuivelproducten (1g calcium per dag).
  • vermijd roken en alcohol.
  • in geval van tekort aan vitamine D en/of calcium kan je een supplement innemen.
Indien deze maatregelen onvoldoende zijn, zal je huisarts een behandeling met een geneesmiddel overwegen.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Audistim Equilibre

* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek