02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
01-01-2014 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Avène Cleanance expert

Geschreven door Natasha gelaatsverzorging gelaatsreiniging

Bijna iedereen heeft er wel eens last van: een vervelend puistje. Na verloop van tijd en mits een goede huidhygiëne verdwijnen deze meestal vanzelf. Maar als u kampt met ernstige acne, die te herkennen is aan ontstekingen en mee-eters, is een aangepaste huidverzorging belangrijk. 

Acne is ongevaarlijk maar erg ontsierend en kan onbehandeld littekentjes achterlaten onder de vorm van putjes en huidonregelmatigheden. De hydraterende emulsie van Avène Cleanance is een originele formule die speciaal werd ontwikkeld voor deze probleemhuiden.

Wat is acné nu precies?

Tijdens de kinderjaren is de productie van talg normaal. Maar tijdens de puberteit krijg je een toename van de talgproductie door veranderingen in de hormoonhuishouding. In combinatie met bacteriën ontstaat dan een ontsteking. Vaak wordt de talg ook dikker van structuur waardoor hij minder makkelijk afvloeit naar het huidoppervlak. Ook de openingen van de poriën kunnen vernauwd zijn door de toename van huidcellen. Dit heeft een rechtstreeks effect op de conditie van de huid. Deze verandert vaak van een normale huid naar een vette of gemengde huid.

Avène Cleanance expertHoe werkt Avène Cleanance expert?

Er bestaan heel wat verzorgingsproducten tegen acné. Belangrijk is dat zowel de oorzaken als symptomen van acné worden aangepakt. Avène Cleanance expert is dan ook een uitstekende keuze. Het is een unieke formule met drie exclusieve bestanddelen die inwerken op de oorzaken en symptomen van acné.

Het bevat:

 • Monolaurine

  Monolaurine gaat de overmatige talgproductie normaliseren en heeft een matifiërende werking. Immers, door een teveel aan talg raken de poriën verstopt.
   
 • X-pressin

  X-pressin heeft een keratolytische werking. Dit bestanddeel gaat m.a.w. de dode huidcellen van de huid op een zachte manier verwijderen. Op deze manier is er een betere afvloeiing van eventuele verstopte poriën. Puistjes en zwarte puntjes verdwijnen hierdoor sneller.
   
 • Diolenyl

  Diolenyl heeft een antibacterieel en anti-inflammatoir effect waardoor de kans op ontstekingen aanzienlijk zal verminderen.
   
 • Thermaal water van Avène

  Het thermaal water van Avène heeft een verzachtende en anti-irriterende werking.

Hoe gebruik je Avène Cleanance expert?

Reinig vooraf je gelaat grondig, eventueel met Avène Cleanance reinigingsgel zonder zeep of Avène Cleanance reinigingswater. Breng de hydraterende emulsie ’s ochtends en/ of ’s avonds aan op een droge huid in de plaats van je gewone hydraterende crème. Probeer de gevoelige zone rond de lippen en ogen te vermijden omdat dit product een licht keratolytisch effect heeft. Het product kan een licht prikkelend gevoel geven. Dit is slechts tijdelijk en te wijten aan de actieve bestanddelen van het product.

Deze olie-vrije emulsie heeft een lichte textuur die snel indringt in de huid en een zacht en comfortabel gevoel geeft. De huid is gezuiverd en gehydrateerd en vormt de ideale basis voor het aanbrengen van eventuele make-up. Het bevat geen parabenen is niet comedogeen en is hypoallergeen. Een uitstekende huidtolerantie is dus gegarandeerd.

Voel je vanaf nu niet langer onzeker door imperfecties op je gelaat. Probeer Avène Cleanance expert uit en misschien ben je wel voorgoed verlost van die vervelende acne.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels