02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Avène Sunsimed Lotion 80ml

Lotion 80ml
21,06 27,00
Op voorraad
21,06
-23% **
prijs apotheek: 27,00* Je bespaart: -5,94
Medisch hulpmiddel ter preventie van actinische keratosen, huidkankers (behalve melanomen) en huidveroudering in de vorm van een lotion.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Actinische kératosen, huidveroudering, huidkankers.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

's ochtends egaal  aanbrengen op het gezicht de aan de zon blootgestelde zones van het lichaam. Voor de aanbevolen dosissen gelieve de bijsluiter te raadplegen. Regelmatig opnieuw aanbrengen bij langdurige blootstelling aan de zon, hevig zweten of bij het in contact komen met water.  Direct contact met de zon vermijden door het dragen van kledij (hoedje, zonnebril,T)shirt, ... ) . Opgepast het beschermingsniveau kan verminderen indien u minder product aan aanbrengt dan voorgeschreven. 

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL [NANO]. BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE. DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE. BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE. BENZOIC ACID. CAPRYLYL GLYCOL. TOCOPHERYL GLUCOSIDE. EXCIPIENTS. Zonder alcohol, octocryleen of parabenen.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Avène
Aflevervorm Lotion
Gamma Avène Sun
Type product Medisch hulpmiddel
Zonnebescherming voor Gelaat
Beschermingsfactor Zeer hoog
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Getint? not available
Dry touch? not available
Waterresistent? not available
Zonder parfum? available
Minerale filters? not available
Aanbrengen op natte huid? not available
Geschikt voor vette huid? not available
Geschikt voor gevoelige huid? available
Zonder parabenen? available
Anti-zand? not available
isMedicalAid Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een medisch hulpmiddel. Lees vóór het gebruik de gebruiksaanwijzing. Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.

Meest gestelde vragen

over Avène Sunsimed

Ons lichaam maakt vitamine D aan in onze huid onder invloed van zonlicht. Zonnecrème daarentegen beschermt onze huid tegen zonlicht/UV-straling.

Toch moeten we ons geen zorgen maken dat een goede zonnebescherming een vitamine D-tekort veroorzaakt. Een dagelijkse blootstelling van 15 tot 30 minuten op de ontblote lichaamsdelen is voldoende voor een goede vitamine D-balans in ons lichaam. Een vitamine D-tekort komt vaker voor bij donkere huidtypes, in de winter en bij oudere en minder mobiele mensen. Heb je een tekort aan vitamine D? Dan is een onbeschermde blootstelling aan de zon niet de beste optie aangezien dit de kans op huidkanker vergroot. Contacteer ons of je huisarts voor persoonlijk advies.

Sommige geneesmiddelen maken je huid gevoeliger voor zonlicht en vergroten zo de kans op zonnebrand. Onder andere volgende geneesmiddelen kunnen deze bijwerking vertonen: bepaalde antibiotica (minocycline, doxycycline, ciprofloxacine, norfloxacine, ofloxacine), lokale ontstekingsremmers (ketoprofen), amiodarone en middelen tegen acne (benzoylperoxide, isotretinoïne, tretinoïne, trifaroteen). Ook bepaalde antidepressiva, bepaalde middelen tegen diabetes en bepaalde vochtafdrijvers kunnen lichtgevoeligheid van de huid veroorzaken. Tijdens en in sommige gevallen ook nog enige periode na je behandeling met deze geneesmiddelen, moet je elke blootstelling aan de zon vermijden en enkel zonnebrandcrème met een 50+ SPF gebruiken. Controleer daarom altijd de bijsluiter of contacteer ons voor persoonlijk advies.

 • Vermijd intensieve blootstelling aan de zon, zeker bij kinderen.
 • Hou baby's altijd in de schaduw.
 • Draag een zonnebril en een hoed/pet.
 • Gebruik een voldoende hoge zonnebeschermingsfactor (minimaal SPF30).
  • Breng de bescherming aan 30 tot 60 minuten vooraleer je huid blootgesteld wordt aan de zon.
  • Breng de zonnebescherming aan op een propere en droge huid.
  • Gebruik voldoende zonnebescherming.
  • Smeer je om de 2 uren in en na elke zwembeurt of als je hevig zweet.
 • Vermijd de zon in de zomer tussen 11u00 en 15u00.
 • Ga niet onder de zonnebank.

De Sunsimed lotion heeft een 8 uur langhoudend effect maar is niet zweet-of waterbestendig. Het is daarom aangeraden om je toch extra in te smeren wanneer je voor langere tijd blootgesteld wordt aan de zon of wanneer je gaat zwemmen of sporten.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Avène Sunsimed

* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek