Azelastin-Comod Oogdruppels 10ml

11,69
Deze oogdruppels behandelen oogontsteking en seizoensgebonden slijmvliesontstekingen, zoals hooikoorts.
11,69
Op voorraad
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Seizoensgebonden allergieën.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

1 druppel 2 keer per dag in elk oog, maximum 4 keer per dag.

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals bij alle medicijnen, heeft dit medicijn ook enkele ongewenste bijwerkingen, maar ze komen niet bij iedereen voor. 

Aandoeningen immuniteitssysteem: 
Zeer zelden: allergische reacties (roodheid of jeuk)
Aandoeningen zenuwstelsel: 
Weinig voorkomend: bittere smaak
Oogaandoeningen: 
Vaak: kleine en voorbijgaande irritatie aan het oog.
Als u deze bijwerkingen ervaart, stop dan de behandeling met Azelastine Comod en consulteer onmiddellijk uw arts. De secondaire effecten verdwijnen snel in het algemeen. Daarom is specifieke actie niet vereist. Als u een bittere smaak proeft, consulteer dan een arts.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

De actieve substantie is chloorhydraat Azelastine 0,50 mg/ml. Een druppel van ongeveer 30 μl bevat 0,015 mg chloorhydraat Azelastine. Andere bestanddelen zijn dinatriumedetaat, hypromellose , sorbitol , natrium hydroxide (voor PH-correctie) en water voor injecteerbare preparaten.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Behandelingsperiode Azelastine Comod:

De behandeling met Azelastine Comod blijft aanhouden zolang u in contact komt met de allergieën (bijvoorbeeld huisstofmijt, pollen) zelfs als de symptomen zijn verbeterd. De duur van de behandeling van allergische slijmvliesontsteking is gelimiteerd tot een gebruik van 6 weken. Behandeling van de seizoensgebonden allergische slijmvliesontsteking van meer dan 6 weken mag enkel onder medische controle. Vraag raad aan uw arts of apotheker indien u de indruk hebt dat de effecten van Azelastine Comod te sterk of te zwak zijn.
Als u meer Azelastine Comod hebt gebruikt dan u nodig had, moeten er geen specifieke voorzorgsmaatregelen genomen worden. Er zijn geen gevallen bekend van overdosering. In geval van twijfel, neem contact op met uw arts.
Als u per ongeluk Azelastine Comod hebt ingeslikt, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw arts of het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Als u teveel Azelastine Comod hebt genomen, neem dan contact op met uw arts, apotheker of het antigifcentrum (070/24 52 45).
Als u Azelastine Comod bent vergeten te gebruiken, neem dan geen dubbele dosis. Gebruik de druppels zo snel mogelijk en neem dezelfde dosis op dezelfde frequentie als in de bovenstaande beschrijving of volgens het voorschrift van uw dokter. 
Als u stopt met het gebruik van Azelastine Comod:
De behandeling met Azelastine Comod moet zo regelmatig mogelijk gebeuren, tot een verbetering van de symptomen. Als u stopt met het nemen van Azelastine Comod terwijl u in contact komt met de allergenen, kunnen de symptomen terugkeren. Als u andere vragen heeft over het gebruik van dit medicijn, vraag dan meer informatie aan uw arts of apotheker.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Ursapharm
Aflevervorm Oogdruppels
Type product Geneesmiddel
Ogen Behandelende oogpreparaten
Type allergie Ogen
Type oogproducten Anti-allergie, Anti-inflammatie
Werkzaam bestanddeel Ander
Keyword Ontzwellend, Verzachtend
Steriel? available
Toedieningswijze Uitwendig
Zonder parabenen? available
Zonder benzalkoniumchloride? available
Zonder EDTA? not available

Azelastin-Comod is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor u. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg dan uw huisarts.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek