02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

31-08-2018 | Sport en vitaliteit

Back to reality: vakantiekilo's

Geschreven door Jennifer detox detoxkuur afvallen vakantie

Pas terug van je vakantie en een paar kilo bijgekomen? We kennen het allemaal... Op vakantie heb je natuurlijk geen zin om de hele tijd op te letten met wat je eet. Bovendien ziet alles er zo anders en lekker uit waardoor je zoveel mogelijk verschillende gerechtjes wilt uitproberen. 

Meterslange ontbijtbuffetten, cocktails op het strand en dineren in zuiderse restaurants met een glaasje wijn en fijne muziek. Allemaal ontspannende activiteiten waar je op vakantie absoluut geen nee tegen kan zeggen. Jammer genoeg zijn ze absoluut niet goed voor de lijn. De kans zit er daardoor dik in dat je op vakantie toch een aantal kilo’s aankomt.

Je ritme terugkrijgen

Wanneer je je retourtje naar huis hebt genomen, is het vooral belangrijk om weer in je natuurlijke ritme te komen. Ga op tijd slapen en sta dagelijks op hetzelfde uur op om aan 8 uur slaap per nacht te komen. Zo kan je biologische klok zich weer aanpassen aan de Belgische tijd en jouw werk- en hobbyschema. Een regelmatige levensstijl is al een zeer goede start naar het kwijtspelen van die vakantiekilo’s.

Detoxen maar...

Een detox doe je niet persé om gewicht te verliezen maar voornamelijk om je lichaam te reinigen. Een detox kuur als je terug bent van je vakantie geeft je lichaam een goede start om met een gezond voedingspatroon te starten. Een ontgiftingskuur is bovendien ook goed voor je huidkwaliteit en je energiepeil. 

back to realityWat is een detox kuur?

Hoe pak je dat precies aan, zo’n detox? De sleutel naar een effectieve ontgifting is vrij simpel: eet zoveel mogelijk natuurlijke producten en drink veel water, liefst 3 liter per dag. Drink zodra je wakker wordt een glas met heet water waar je het sap van een halve citroen aan toevoegt. Eet gezonde ingrediënten en vooral geen bewerkte voeding. Dit kunnen groenten en fruit zijn maar ook noten, zaden, bonen en linzen zijn gezonde voedingsmiddelen die perfect kunnen tijdens een detox kuur. Verse witte vis is een zeer goede toevoeging van eiwitten die weinig slechte vetten bevat en zeer gezond is voor je lichaam. Voeg ingrediënten zoals olijfolie, zwarte peper en rauwe honing toe aan je gerechten. Superfoods zijn je beste vrienden tijdens een detox week. Deze helpen gifstoffen uit je lichaam verwijderen. Denk hierbij aan granaatappel, gember, avocado, quinoa en citroen.

Detox: ook voor je huid

Ook je huid en haren hebben baat bij een detox kuur. Wanneer je gezond eet en veel water drinkt, zal je huid van binnenuit gehydrateerd worden. Daarnaast kan je het detoxen van je huid ondersteunen door je huid te scrubben met detoxificerende producten. Ook een ontgiftende dagelijkse verzorging kan wonderen doen. Zulke producten kan je vinden in het Detox gamma van Nuxe dat de huid van het gelaat zuivert zodat ze er stralend uitziet. Deze tips zijn ook gunstig wanneer je je gebruinde huid langer wil behouden.

P.S. Deze aanbevelingen zijn ook nuttig wanneer je je gebruinde huid langer wilt behouden. Wil je ook je haar gezond houden na de zomer? Lees dan onze tips die je daarbij helpen!

Zuiver je geest en je lichaam

Last but not least, ook je lichaam heeft soms nood aan een pauzeknop. Dit kan je doen door dagelijks 15 minuten te mediteren. Ga hiervoor in kleermakerszit zitten met de handen op je onderbuik. Adem door je neus gedurende 4 tellen en adem dan langzaam uit. Naast meditatie, is ook beweging zeer gezond. Tijdens een detox is het van belang om dagelijks te sporten. Het gunstigste is om intensief te sporten gedurende een uur per dag. Zo zorg je ervoor dat je giftstoffen uitzweet. Indien dit niet iedere dag mogelijk is, kan een wandeling aan een stevig tempo ook al bevorderlijk zijn.

Detox hulpmiddelen

back to reality vakantiekiloEr zijn een aantal middelen die je lichaam kunnen ondersteunen wanneer je wilt ontgiften. Detox theeën bevatten ingrediënten die drainage bevorderen. Daarnaast zijn er ook voedingssupplementen die de lever bijstaan, detoxificatie stimuleren en je lichaam van binnenuit reinigen. Je vindt bijvoorbeeld supplementen op basis van zwarte radijs, mariadistel en berk. Het beste is om een supplement te verkiezen dat verschillende ingrediënten combineert. Op die manier kan je je lichaam optimaal ontgiften tijdens je detox kuur. Maak gebruik van deze producten zodat je lichaam volledig gezuiverd is.

Wat na de detox?

Na de detox week is je lichaam helemaal gezuiverd en klaar voor een nieuwe start. Het is daarom belangrijk om niet met een of ander crashdieet te beginnen. Dit doet je lichaam namelijk meer slecht dan goed. Een andere en betere aanpak is een gezonde levensstijl aanleren die je kan blijven volhouden. Het heeft geen nut om jezelf alles te verbieden. Een goede leidraad die je kan aanhouden om jezelf in toom te houden is de 80/20 regel. Eet 80% van de week goed en 20% mag je zondigen. Hou die pizza- en filmavond op zaterdag er dus zeker in maar zorg gewoon dat je dan vrijdag net heel gezond eet. Daarnaast is het essentieel om veel groenten en fruit te eten. Een gezond tussendoortje voor- en namiddag heeft een positieve invloed op de bloedsuikerspiegel waardoor je minder trek hebt in ongezonde snacks. Een stuk fruit met een handje noten is een goed voorbeeld van een gezond tussendoortje. Ook natuuryoghurt met wat fruit is geschikt als namiddagsnack. Je avondmaal kan best voor de helft uit groenten bestaan. De rest vul je aan met koolhydraten, vetten en eiwitten. Eet bij voorkeur gezonde vetten zoals avocado en olijfolie in plaats van verzadigde vetten en kies voor volkoren producten en mager vlees of magere vis. Als laatste: blijf bewegen! Sporten, zelfs in de vorm van wandelen, is niet alleen gunstig voor je lijn maar ook voor je gezondheid. Elke avond een frisse neus ophalen tijdens een boswandeling kan enkel positief zijn.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels