02/793 09 34

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Bactimun Capsules 14 stuks

Capsules 14 stuks
12,51 13,90
Op voorraad
12,51
-10% **
prijs apotheek: 13,90* Je bespaart: -1,39
Voedingssupplement op basis van lactobacillen en vitamine D in de vorm van capsule. Ter ondersteuning van het immuunsysteem, draagt bij tot een goede weerstand. Kuur van 2 maanden.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Bactimun is een voedingssupplement dat vitamine D3 bevat en bijdraagt tot het behoud van de goede werking van het immuunsysteem. Bactimun bevat een bacterie uit de familie van de Lactobacillus. Elke Bactimun capsule bevat 3 miljard Lactobacillus johnsonii 456. Deze nieuwe stam biedt een opmerkelijke weerstand in het zure milieu van de maag. Bovendien overleeft deze veel langer dan het gemiddelde in de darmen.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Weerstand.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

1ste maand: 7 dagen 1 capsule per dag.

2de maand: 7 dagen 1 capsule per dag.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Actieve bestanddelen: Minstens 3 miljard gevriesdroogde stammen van het type Lactobacillus johnsonii 456 per capsule en Cholecalciferol (Vitamine D3).
Hulpstoffen: Maltodextrine (vulstof), plantaardige magnesiumstearaat (antiklontermiddel), hypromellose (plantaardige capsule), gellangom (emulgator: plantaardige capsule).

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Vesale
Aflevervorm Capsules
Type product Voedingssupplementen
Effect Weerstand verhogend
Bevat Probiotica, Vitamine D
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Specifiek voor diabetici? not available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Bactimun

Vitamine-D-supplementen die je dagelijks of wekelijks moet nemen, zouden beter werken dan vitamine-D-supplementen die je maar 1x per maand moet nemen. Dat effect voornamelijk merkbaar bij mensen die een groter vitamine-D-tekort hebben.

Vaak volstaat de opname van vitamine D via de voeding en de aanmaak onder invloed van zonlicht niet. Vooral in de winter hebben mensen vaak te weinig vitamine D omwille van te weinig blootstelling aan de zon. Een vitamine-D-supplement van 400 tot 800 IE (Internationale Eenheden) per dag innemen in de herfst en winter volstaat voor de meeste mensen. Ben je een 65-plusser, heb je een donkere huidskleur, heb je een maagdarmoperatie ondergaan of leidt je aan een chronische ziekte? Dan wordt je vitamine-D-spiegel best opgevolgd door je huisarts, die een correcte dosering voor je kan bepalen.

Vitamine D is een vetoplosbaar vitamine dat bij overdosis in het lichaam opgestapeld wordt. Daardoor kan een overdosis vitamine D nadelige gevolgen hebben. Neem daarom nooit op eigen initiatief een dagelijkse hoeveelheid van 3000 IE (Internationale Eenheden) of meer in. Ook 3-maandelijkse doseringen zijn niet ideaal omwille van de hoge dosering die dan in 1 keer wordt toegediend. Kies daarom voor een dagelijkse dosering van 400 (kinderen) tot 800 IE (volwassenen).

De hoeveelheid vitamine D wordt meestal uitgedrukt in IE, dat staat voor internationale eenheden. Een hoeveelheid van 100 IE komt overeen met 2,5 µg. Indien je dagelijks een vitamine-D-supplement inneemt van 400- 800 IE, neem je dagelijks 10-20 µg vitamine D in.

Osteoporose of botontkalking ontstaat wanneer er meer bot wordt afgebroken dan aangemaakt. Daardoor worden je botten fragieler en verhoogt de kans dat je iets breekt.

De volgende maatregelen worden aanbevolen, zowel preventief als tijdens een behandeling van osteoporose:
  • vermijd overgewicht.
  • vermijd drastisch diëten.
  • beweeg voldoende bv. 30 minuten wandelen per dag (fietsen en zwemmen hebben weinig tot geen voordelig effect op osteoporose).
  • eet gezond bv. met voldoende zuivelproducten (1g calcium per dag).
  • vermijd roken en alcohol.
  • in geval van tekort aan vitamine D en/of calcium kan je een supplement innemen.
Indien deze maatregelen onvoldoende zijn, zal je huisarts een behandeling met een geneesmiddel overwegen.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Bactimun

* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek