02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
12-01-2017 | Sport en vitaliteit

Behaal met glans je sportdoelen.

Geschreven door Anouk

Regelmatig bewegen geeft je energie en helpt je gezond te blijven. En elk moment is een goed moment om je sportdoelen op te starten. Terwijl de ene als geoefend sporter met gemak een halve marathon kan lopen heeft de recreatieve sporter het soms heel wat moeilijker om gemotiveerd te blijven. We geven je graag enkele tips mee zodat jij als recreatieve sporter deze keer je sportdoelen wel zal behalen.

Recreatieve sporter

Als je geen geoefend sporter bent is het belangrijk dat je steeds start met een opwarming van 10 tot 12 minuten. Start je sportsessies rustig en bouw langzaam op. Begin bijvoorbeeld met afwisselend lopen en wandelen. In de meeste fitnesscentra lopen bekwame mensen rond die je correct kunnen begeleiden. Begin dan ook niet zomaar aan een oefening. Want misschien doe je wel meer kwaad dan goed.

De motivatie is bij veel beginnende sporters na enkele weken vaak al zoek. Ga dan ook niet alleen sporten, maar vraag een familielid, partner, vriend of vriendin mee. Zo kan je elkaar motiveren. Ook het volgen van groepslessen kan helpen bij je motivatie.

Stel vooraf ook een streefdoel op. Bepaal bijvoorbeeld hoeveel km je wil kunnen lopen of hoeveel kilo je wil afvallen.  Als je gaat sporten zonder een doel bestaat namelijk de kans dat je het minder lang zal volhouden.

Wil je echt vet gaan verbranden denk er dan aan dat je hiervoor minimum 30 minuten moet bewegen.

Eindig je sportsessie steeds met stretchen. Zeker als je een beginnend sporter bent. Je gaat namelijk spieren gebruiken die je voordien misschien nog nooit hebt gebruikt.

Voeding en uitrusting

Drink voldoende water tijdens het sporten, want door het zweten verlies je heel wat vocht.  Alcohol na een sportinspanning is zeker uit den boze, alcohol gaat er namelijk voor zorgen dat de spieropbouw wordt afgeremd.  Ga zeker niet met een lege maag sporten, je zal geen energie hebben. Een juiste uitrusting is ook erg belangrijk, zeker goed schoeisel, vraag dan ook advies bij je sportwinkel.

Ondersteunende supplementen

Het aanbod van sportsupplementen is groot. Zo heeft Etixx een uitgebreid gamma zowel voor de recreatieve sporter als topsporter. Hieronder lichten we enkele basissupplementen toe:

Etixx Multimax

Als sporter heeft je lichaam behoefte aan extra vitaminen en mineralen. Dit multivitaminesupplement is dan ook een goede aanvulling bovenop je dagelijkse gezonde voeding.

Etixx Magnesium

Als beginnend sporter heb je er misschien af en toe al wel eens last van gehad, vervelende spierkrampen. Dit supplement helpt spierkrampen te voorkomen en helpt vermoeide spieren te ontspannen.

Magnesium helpt om vermoeidheid te verminderen en ondersteunt een normale werking van de spieren.  Heel wat sporters hebben net een tekort aan magnesium door bijvoorbeeld een eenzijdige voeding of door het verlies ervan via zweet. Aanvulling ervan wordt dan ook aangeraden.

Etixx Amino Acids

Dit supplement zorgt voor een ondersteuning van de groei, instandhouding en herstel van de spieren. Het helpt ook bij vermindering van vermoeidheid. Dit supplement neem je best onmiddellijk voor en na het sporten.

Etixx Isotonic drank

Tijdens het sporten verlies je heel wat vocht door het zweten. Het is erg belangrijk voldoende te drinken. De Etixx Isotonic drank is een isotone dorstlesser die dorstlessend werkt en het vochtverlies beperkt tijdens de inspanning.

Etixx Recovery Shake

Na het sporten zijn je spieren vermoeid omdat al de opgeslagen suikers uit de spieren verdwenen zijn. De Recovery Shake helpt dan ook bij de instandhouding van de spiermassa en helpt bij spierherstel.

Wil je dit jaar nog meer goede voornemens waarmaken? Bekijk dan zeker ook: Investeer in je lichaam met gezonde voedingVerlies enkele kilootjes en behoud voortaan je streefgewichtGestopt met roken, wat nuHoe vind je een goede work-life balans.

Anouk

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels