02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
29-03-2017 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Zó maak je je benen zomerklaar

Geschreven door Valerie Zomerklaar benen

Daar zijn de eerste zonnestralen dan! Laat die blote benen maar uit. Maar voel jij je wat ongemakkelijk of onzeker met die witte melkflessen onder je kleedje? Of heb jij wel eens last van vervelende blauwe plekken, rode bultjes of oneffenheden op je huid? Geen paniek! Wij staan weer met een hele hoop tips voor jou klaar. Zo ben je snel zomerklaar.  

 

Zon, zon, zon, maar oohjee die witte melkflessen.

Dan bestaat hier uiteraard weer een goede oplossing voor. En neen niet zonnebaden of naar de zonnebank gaan, want beide zijn schadelijk voor je huid. Maar wel de zelfbruiners! Een goed alternatief dat geen schade aan je huid achter laat of aanricht, in tegenstelling tot de UV-stralen bij het zonnen of gebruik van de zonnebank.

 

Hoe het werkt?

Een zelfbruiner maakt je huid bruiner door het actieve bestanddeel DHA of dihlydroxyaceton. Dit is een synthetische suiker die zich aan de eiwitten van je buitenste huidlaag hecht, waardoor deze gaat verkleuren. DHA is niet schadelijk voor onze huid, waardoor je veilig kan bruinen zonder zon, dit in tegenstelling tot wanneer je je blootstelt aan de zon.

Hoe je deze zelfbruiner het best kan aanbrengen kan je hier uitgebreid lezen. Een tip die ik je wel kan meegeven: begin er niet zomaar aan! Informeer je eerst even hoe je een zelfbruiner moet gebruiken. Doe je dit niet, dan kan het resultaat zich al eens uiten in verschillende bruine vlekken i.p.v. een mooi egaal bruin effect.

 

Ai, die vervelende oneffenheden

Vervelende oneffenheden, blauwe plekken of rode bultjes, hoe krijg ik ze weg? Geen paniek, camoufleren is de boodschap.

Je kan ze best verbloemen met een body concealer. Deze geeft je benen een mooie, egale teint en poetst oneffenheden weg. Daarnaast krijgen ze er ook een gezonde glans van door de ingekapselde pigmenten die het licht weerkaatsen.

 

De scrub

Voor een mooie propere huid kan je je huid best eens goed scrubben/peelen. De scrub zal ervoor zorgen dat alle dode huidcellen mooi verwijderd worden. Dit is nodig omdat je huid langzaam afvalstoffen en afgestorven huidcellen naar het oppervlak van je huid werkt. Hierdoor raken je poriën verstopt en kan je wel eens last hebben van pukkeltjes en puistjes. Daarnaast geven dode huidcellen je huid een doffe en vale uitstraling.
Wanneer je het gevoel hebt dat je verzorgingsproducten op je huid blijven liggen, is het zeker aangeraden om je scrub of peeling te gebruiken. De scrub kan je ook best gebruiken alvorens je een zelfbruiner of concealer gaat gebruiken. Zo trekt de crème gemakkelijker in je huid.

Let wel op, gebruik je scrub of peeling maximum 2 keer per week. Het meest aangeraden is 1 keer per week. Begin ook niet meteen als een wilde tekeer te gaan met een grove scrub. Je begint hier best met een subtiele scrub.

 

Hydrateren, maar ook verstevigen

Een bodylotion gebruiken is standaard aan te raden. Smeer deze zowel ‘s morgens als ‘s avonds, dit best na het douchen. Denk eraan dat het water van de douche je huid al eens flink kan gaan uitdrogen. En de zon, die doet er nog eens een schepje bovenop. Hydrateren is dus zeker aangeraden.
Zo kan je ook kiezen voor een bodylotion met een verstevigend effect. Kijk hiervoor vooral naar de ingrediënten zoals cafeïne, thee en guarana. Zo ga je je huid niet enkel hydrateren maar ook nog eens verstevigen. Hoe zegt men dat? Jawel, twee vliegen in 1 klap.

 

Ruwe, droge en hard geworden huid aan de voeten

Heb jij ook last van ruwe, droge en hard geworden huid rond de hielen van je voeten, en onder je voeten? Dan is het tijd om deze te verwijderen. Je kan dit doen met een vijl, ik vind dit persoonlijk het gemakkelijkste direct na de douche of onder de douche, zo krijg ik de huid gemakkelijker verwijdert. Maar tegenwoordig heb je ook elektrische vijlen, zoals deze van Scholl. Enkele hiervan kan je ook gebruiken in de douche. Daarnaast zijn de elektrische vijlen ook navulbaar.

Zo, nu zijn ook je voeten in een handomdraai klaar voor de zonnestralen en open schoenen.

PS, haal die zomerse kleurtjes nagellak al maar boven, niets zo fleurig als een zomers kleurtje op je nagels.

 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels