9,4 / 10
 • Chantal uit Pervijze schreef:
  Vlot,correct
  Geen minpunten
 • jacqueline bissc uit dilsen rotem schreef:
  goede en snelle service
  heel tevreden goede prijzen snelle en stipte levering
 • Ronny Mellaerts uit Glabbeek schreef:
  Positieve ervaring :-)
  Professionele site, snelle levering

Benzadermine gel anti-acne Gel 23.3g

Geneesmiddel tegen acne. Lokale behandeling van alle vormen van acne vulgaris op basis benzoylperoxide in de vorm van een gel.

22,28
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 3 stuks
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

Geneesmiddel tegen acne. Lokale behandeling van alle vormen van acne vulgaris.
Zoals alle geneesmiddelen kan Benzadermine bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. Dit geneesmiddel kan aanleiding geven tot
irritatie gekenmerkt door roodheid, een branderig gevoel, jeuk, schilfering of zwelling.
Een dosisverhoging kan deze effecten versterken.
In geval van ernstige irritatie, moet de behandeling onderbroken worden. De slijmvliezen en de ogen zijn bijzonder gevoelig voor deze effecten.
Er bestaat een mogelijkheid van allergische reactie van de huid bij contact met het product. Er bestaat ook een mogelijkheid van toegenomen gevoeligheid van de huid voor licht.

Krijgt u veel last van een bijwerking? Of heeft u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neem dan contact op met uw arts of apotheker
Welke stoffen zitten er in Benzadermine
De werkzame stoffen zijn 30 mg/g erythromycine en 75 mg/g benzoylperoxide 70% wat overeenstemt met 50 mg/g watervrij benzoylperoxide.
De andere stoffen zijn: Basis gel: Carbomeer - Natriumhydroxide – Ethanol – Methyl salicylaat – Natrium docusaat – Gezuiverd water.
Flacon oplosmiddel voor erythromycine: ethanol (96%).

Hoe ziet Benzadermine eruit en hoeveel zit er in een verpakking
Benzadermine wordt afgeleverd in een doos die 1 pot met gel, 1 flacon met erythromycine, 1 fles met ethanol en 1 spatel bevat.
Wanneer mag u Benzadermine niet gebruiken?
-Als u overgevoelig (allergisch) bent voor benzoylperoxide, voor erythromycine, of voor één van de andere bestanddelen van Benzadermine of voor een ander
antibioticum uit de groep van de macroliden.
-U bent allergisch voor een van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten.

Wanneer moet U extra voorzichtig zijn met Benzadermine
- Benzadermine is voor te behouden voor uitwendig gebruik. Niet inslikken. De gel moet gebruikt worden binnen de 2 maanden na zijn bereiding en moet in de
koelkast bewaard worden (2°C - 8°C).
- Bij de eerste toepassingen moet de individuele gevoeligheid getest worden en moet er een test uitgevoerd worden op een beperkte huidzone.
- Men moet vermijden om de gel aan te brengen ter hoogte van de ogen, de oogleden, de lippen en de mond of op een wonde. Indien dit het geval is, is het aanbevolen om zorgvuldig te spoelen met water.
- Hevige zonnestraling en UV lampen moeten tijdens de behandeling vermeden worden. Vooraleer de
behandeling wordt gestart, moet men wachten tot tekens van eventueel zonnebranderytheem ver-dwenen zijn.
- Als er fenomenen van overdreven irritatie optreden, moet de behandeling onderbroken worden. Benzoylperoxide kan ontkleuring van de haren alsook van gekleurd textiel veroorzaken.
- Er kunnen fenomenen van kruisresistentie met andere antibiotica van de groep van de macroliden en met clindamycine en lincomycine optreden.
Gelieve uw arts te raadplegen indien één van de hieronder vermelde waarschuwingen voor u van toepassing is of was in het verleden.

Gebruik U nog andere geneesmiddelen
Er kan een uitgebreide huidirritatie optreden als Benzadermine wordt gebruikt samen met andere geneesmiddelen tegen acne. Vermijd om tegelijk andere lokale anti-acne producten aan te brengen (vooral als deze een schilferende werking hebben).
Gebruikt u naast Benzadermine nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan? Vertel dat dan uw arts of apotheker. Dat geldt ook voor geneesmiddelen waar u geen voorschrift voor nodig heeft

Waarop moet u letten met eten en drinken?
Niet van toepassing.

Zwangerschap en borstvoeding.
De therapeutische ervaring die verworven werd met deze stof, wijst niet op schadelijke effecten in het kader van het aanbevolen gebruik. Maar men moet het gebruik
van geneesmiddelen tijdens zwangerschap en borstvoeding vermijden.
Wilt u zwanger worden, bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u geneesmiddelen gebruikt.

Rijvaardigheid en het gebruik van machines

Niet van toepassing.

Stoffen in Benzadermine warmee u rekening moet houden
Benzadermine bevat ethanol.
Frequente toepassingen op de huid veroorzaken een irritatie en drogen de huid uit.
Merk Trenker
Aflevervorm Gel
Type product Geneesmiddel
Gelaatsverzorging Aanvullend
Verzorging of reiniging Verzorging
Verzorging van Gelaat
Type probleem Acne
Huidtype Normale, gemengde huid, Onzuivere, vette huid
Doelgroep Man, Vrouw
Generisch middel? not available
Geschikt voor gevoelige huid? not available
Hydraterend? not available
Zonder parabenen? available
Zonder parfum? available

Benzadermine gel anti-acne is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor u. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg dan uw huisarts.