02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
27-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Zijn we genoeg beschermd tegen de UVA-stralen van de zon?

Blootstelling aan de zon is gevaarlijk voor de huid en kan leiden tot zonnebrand, allergieën, oxidatieve stress, DNA-schade, fotoveroudering, hyperpigmentatie en, in sommige gevallen, huidkanker. 

Tot op heden kunnen synthetische UV-filters beschermen tegen UVA-golflengten tot 370 nm maar absorberen zo onvoldoende de ultralange UVA-stralen in het bereik tussen 380-400 nm. In feite bestaat 95% van de UV-stralen die de aarde bereiken uit UVA, die bijzonder verraderlijk zijn en diep tot in de huid doordringen waar ze de cellen aanzienlijk kunnen beschadigen.

 

Een revolutie in UV-bescherming tegen de meest verraderlijke UV-stralen

La Roche-Posay staat bekend om zijn levensveranderende formules en doeltreffende zonnebescherming met hoge resistentie en aangename, niet vette texturen.


Vandaag bepaalt La Roche-Posay mee de toekomst van de categorie zonneverzorging met zijn grootste revolutie in 30 jaar op het gebied van UV-bescherming. Deze doorbraak is Anthelios UVMUNE 400.


La Roche-Posay Anthelios UVMUNE 400 Invisible Fluid SPF50+ en Hydrating cream SPF50+ zijn voorzien van een nieuwe exclusieve filter van L’Oréal Groep: Mexoryl 400. Na 10 jaar baanbrekend onderzoek is dit de enige UV-filter die beschermt tegen de meest verraderlijke UV-stralen. Mexoryl 400 biedt de ultieme bescherming voor alle huidtypes en alle fototypes in dezelfde onzichtbare, ultralichte en zintuigelijke textuur die consumenten over de hele wereld van La Roche-Posay gewend zijn.

 

Wist je dat?

 

  • 80% van de tekenen van huidveroudering (pigmentvlekken en rimpels) worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon?
  • 5% of meer gevallen van blaarvorming door zonnebrand tussen de 15 en 20 jaar verhogen het risico op huidkanker met 80%.
  • 95% van de UV-stralen die de aarde bereiken zijn UVA- stralen
  • 20x: de huid wordt 20 keer meer blootgesteld aan UVA-stralen dan aan UVB-stralen
  • 30% van de UV-licht bevindt zich de laatste 20 nm spectrum, tussen 380 nm en 400 nm

 

Dankzij de Mexoryl 400 filter verleggen Anthelios UVMUNE 400 Invisible Fluid SPF50+ en Anthelios UVMUNE Hydrating Cream SPF50+ de grenzen van de zonnebescherming door de 20 nm lange UVA-kloof te dichten en te beschermen tegen biologische schade, terwijl ze tegelijkertijd bewezen huidvoordelen bieden.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels