02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
07-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Rimpels aanpakken met oogcrème: hoe kies je het beste product?

Geschreven door Niels oogcrème rimpels huidverzorging

De huid rond je ogen is erg gevoelig en veroudert dus ook sneller dan de rest van je gelaat. Je kan dit tegengaan met gespecialiseerde oogcrèmes. Zoals bij alle soorten cosmetica is ook het aanbod aan oogcrèmes erg divers. Ze bevatten verschillende bestanddelen die elk een ander effect kunnen hebben en soms meer geschikt zijn voor een bepaald type huid. Lees hier waar je op moet letten als je op zoek bent naar een oogcrème tegen rimpels.

Ingrediënten in oogcrèmes tegen rimpels


Je hebt bepaalde ingrediënten nodig, afhankelijk van wat je juist wil bereiken en wat voor huid je hebt. Omdat een ingrediëntenlijst verwarrend kan zijn, hebben we hier een duidelijk overzicht opgesteld van de belangrijkste bestanddelen en wat ze doen:

Hyaluronzuur Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in je huid. Het trekt water aan, waardoor de huid hydrateert en voller wordt. Naarmate je ouder wordt, maakt je huid minder hyaluronzuur aan en word deze slapper. Hierdoor ontstaan rimpels. Door een crème met deze stof te gebruiken, zorg je er dus voor dat je huid beter gehydrateerd raakt. Dit soort crèmes zijn dus een goede keuze als je last hebt van een droge huid.
Peptiden Koperpeptiden, polypeptiden en oligopeptiden helpen bij de opbouw van hyaluronzuur, elastine, keratine en collageen. Bij het ouder worden maakt je lichaam deze stoffen steeds minder snel aan. Door de productie met een crème te verhogen, zal je huid steviger worden en er egaler uitzien.
Retinol Dit actieve ingrediënt is een derivaat van vitamine A. Vitamine A is een belangrijke voedingsstof voor je lichaam omdat het celvernieuwing stimuleert. Zo helpt retinol om tekenen van veroudering te verminderen. Let er wel op dat je een specifieke crème voor je ogen of een heel kleine hoeveelheid product gebruikt, want de huid van je ogen is erg kwetsbaar. Je huid moet in het begin wennen aan retinol en kan mogelijk irritatie vertonen als je een gewone retinolcrème gebruikt. Naarmate je het product vaker gebruikt, gaan deze bijwerkingen vanzelf weg. Gespecialiseerde oogcrèmes zijn zo samengesteld dat ze je huid niet irriteren. Doe voor de zekerheid op voorhand altijd een patch-test.
Zonbescherming In sommige oogcrèmes vind je ook SPF terug, wat natuurlijk de nummer 1-manier is om je huid tegen veroudering te beschermen. Als er geen zonbescherming in jouw crème zit, kan je best ook een zonnebrandcrème voor het gezicht gebruiken.
 
Antioxidanten Vitamine C en E, ferulazuur en bessenextracten zijn voorbeelden van antioxidanten die je terugvindt in schoonheidsproducten zoals oogcrèmes. Ze helpen tegen vrije zuurstofradicalen die huidveroudering en schade aan de huidbarrière veroorzaken. Op die manier zorgen antioxidanten er dus voor dat je huid weer gaat stralen.

Hoe breng je oogcrème aan?


Als je een denkt een goed product te hebben gevonden, volg je best de volgende stappen:

  1. Doe een patch-test door de crème op een klein deel van je huid aan te brengen. Zo kan je nagaan of je allergisch of gevoelig bent aan dit product. 
  2. Gebruik de ringvinger of pink om de oogcrème aan te brengen en druk niet te hard, maar dep de crème. Zorg er ook voor dat je niet aan de huid trekt, want dit maakt de rimpels alleen maar erger.
  3. Probeer het gebied onder de ogen, de oogleden en de buitenste ooghoek te bedekken met het product. Vermijd contact met de ogen.

Om een goede oogcrème uit te kiezen, kijk je dus best of het product ingrediënten bevat die in dit artikel werden vermeld. Doe ook altijd een patch-test voor je een nieuwe crème gebruikt, want de huid onder je ogen is erg dun en vatbaar voor irritatie. Probeer ook altijd een SPF te gebruiken, ofwel in je oogcrème of wel als apart product. Met deze tips zorg je ervoor dat de rimpels rond je ogen minimaal blijven.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels