02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
01-01-2012 | Algemeen welzijn

Een betere ademhaling door een betere luchtvochtigheid

Geschreven door Mariane ademhaling baby

Als je baby verkouden is, kan het wel eens zijn dat hij een slechte nachtrust heeft. Het neusje is verstopt, of die hardnekkige hoest houdt hem uit zijn slaap. Als ouder kan je je baby helpen om toch vrij te kunnen ademen en goed te slapen. Dit door een luchtbevochtiger aan te schaffen. Deze gaat zorgen voor een gemakkelijkere ademhaling, waardoor je baby weer rustig kan verder dromen.

Een betere luchtvochtigheid

De neus en sinussen van je kind zijn gemaakt om de lucht rondom hem te bevochtigen, verwarmen en filteren voordat deze de longen bereikt. Opdat het lichaam van je kind goed zou werken, wordt de lucht die ingeademd wordt voor 100% bevochtigd. Maar als het kind een hoest of verkoudheid heeft en de lucht rondom hem heel droog is, dan kan dit voor nog meer ongemak zorgen.

De lucht bevochtigen heeft verschillende voordelen voor je kind, zeker om de hoest en verkoudheid te verlichten.  De lucht bevochtigen met behulp van een luchtbevochtiger gaat helpen om de hoest en de verstopte neus van u het kind te verlichten.

Een goede luchtvochtigheid zorgt ook voor het behoud van voldoende slijmen in de neus en verlicht verstopte luchtwegen. Het gaat er ook voor zorgen dat een droge hoest, die ontstaat door irritatie in de keel, gaat afzwakken. Zelfs als je kind slijmpjes ophoest, dan gaat de correcte luchtvochtigheid ervoor zorgen dat deze slijmen gemakkelijker loskomen en het vermindert dus de verstopte luchtwegen.

Een goede luchtvochtigheid kan ook een positief effect hebben op bepaalde geneesmiddelen. Zo kan het ervoor zorgen dat de verstopte neus van je kind sneller verlicht wordt en dat de neusspray die gebruikt wordt een beter effect heeft. Een luchtbevochtiger zou moeten volstaan om de hoest en verstopte neus van je kind te verlichten. Het is aangeraden om een neusspray niet langer dan 3 opeenvolgende dagen te gebruiken. Dit zou er voor kunnen zorgen dat de symptomen terugkomen en dat de verstopte neus dus veel langer aanhoudt.

Natuurlijke hulpmiddelen/essentiële oliën

De Vicks luchtbevochtiger werkt met tabletten, Vapopads genoemd. Deze tabletten hebben een verlichtend effect op de hoest of verstopte neus van je kind. Als de gepaste essentiële oliën gebruikt worden, dan gaat dit bij kleinere kinderen zorgen voor verlichting van de verstopte luchtwegen en voor een betere ademhaling. Dit doordat de essentiële oliën veel zachter zijn voor hun kleine lichaampjes. Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten welke oliën het beste zijn voor kleine kinderen. Lavendel is het meest geschikt om baby’s helpen te slapen, waar munt dan weer gespannen spieren helpt ontspannen.

Als je de Vicks VapoPads tabletten gebruikt, dan zorg je ervoor dat er een gezonde hoeveelheid essentiële oliën vrijkomt in de kamer van je kind, en deze zullen dan geleidelijk aan ingeademd worden tijdens het slapen. De Vicks VapoPads rozemarijn en lavendel zijn geschikt voor baby’s ouder dan 3 maanden (of baby’s die meer wegen dan 4,5 kg). De tabletten bevatten lavendel, wat er voor gaat zorgen dat je baby gemakkelijker inslaapt, en rozemarijn, wat op zijn beurt zorgt voor het verlichten van de verstopte neus. Als je kind ouder is dan 3 jaar, dan kan je de tabletten met munt gebruiken. Deze tabletten met natuurlijke essentiële oliën verlichten de verstopping van de neus of luchtwegen en vergemakkelijken de ademhaling.

Let er op dat de tabletten enkel gebruikt worden in combinatie met Vicks producten, want deze zijn zo gemaakt dat de essentiële olie zich in de lucht kan verspreiden. Opgelet: de tabletten mogen niet in rechtstreeks contact komen met de huid, mogen niet ingeademd worden of mogen niet rechtstreeks onder de neus van uw kind gehouden worden.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels