02/793 09 34

Ma - Vr9u - 19u

Chat met ons

B-ijzer Capsules 50 stuks

10 reviews
Capsules 50 stuks
12,83 14,25
Op voorraad
12,83
-10% **
prijs apotheek: 14,25* Je bespaart: -1,42
Voedingssupplement op basis van ijzer, in de vorm van capsules. Voor volwassene met een tekort aan ijzer.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Bio-ijzer wordt als ijzer-, ascorbinezuur- en foliumzuursupplement (= nutriënt) gebruikt. IJzer is een essentieel bestanddeel van hemoglobine en van myoglobine. IJzer neemt deel aan de werking van verschillende ademhalingsenzymes die onontbeerlijk zijn voor de neurotranmitters (dopamine, serotonine, noradrenaline). Ascorbinezuur bevordert de ijzeropname. Foliumzuur is een vitamine uit de B-groep die noodzakelijk is bij de celdeling.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Kinderen vanaf 11 jaar en volwassenen: 1 capsule per dag; vóór de maaltijd zonder kauwen, met de inhoud van een glas mineraalarm water, doorslikken.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Ijzer (sub L-5-oxoproline) 14 mg (100 % ADH), vitamine C 25 mg (42 % ADH), foliumzuur 400 µg (200 % ADH). Hulpstoffen: gele was, sojalecithine, gelatine, glycerine, ijzeroxide per capsule. 100 g bevat: 34,2 g proteïne, 36,3 g lipiden, < 0,5 g gluciden. 1 Nutridoses ® capsule = 1,76 kcal/7,3 Kj.Iron 14 mg, vitamin C 25 mg, folic acid 400 µg, yellow wax, soy lecithine, gelatine, glycerin, iron oxid.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Volgens het "Gecommentarieerd Geneesmiddelenrepertorium" kan het lichaam per dag 100 mg elementair ijzer verwerken. Het kan drie tot zes maanden vragen om de ijzerreserves aan te vullen. Toediening NA de maaltijd vermindert de kans op gastrintestinale symptomen. Systematische toediening tijdens het derde trimester van de zwangerschap is verantwoord, dikwijls in associatie met foliumzuur. Aangezien bij ijzertekort de oorzaak dient opgespoord en steeds de noodzakelijke hoeveelheid en de duur afhankelijk zijn van geval tot geval, is het onverantwoord dat de apotheker zo maar een ijzertherapie voorstelt. Overdosering kan vooral bij kinderen leiden tot ernstige intoxicaties: BUITEN BEREIK VAN KINDEREN BEWAREN !

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Boiron
Aflevervorm Capsules
Type product Voedingssupplementen
Hart- en bloedvaten IJzertekort
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Keyword Tekort, Volwassene
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Laatste reviews en ervaringen met B-ijzer

De enige ijzerbereiding die ik - en mijn meer dan 90 jaar oude vader - goed verdragen .... zonder de gebruikelijke bijwerkingen (darmen ....) De bezorgservice van VIATA werkt ook in Duitsland uitstekend! Dank u wel

Brigitte dd

Gewoon een goed product

Annick

Ik heb dit medicijn al jaren gebruikt en het is de enige die ik heel goed product kan innemen.

vannia

Ik neem dit al jaren is zeer goed te verdragen!

Marina

de dosering is hoog genoeg indien ik er twee neem voor mijn ijzertekort. ik verdraag het product ook heel goed.

Ann

Heel tevreden over dit product, ik voel mij daar veel sterker door en ik heb veel meer energie! Ook over de bezorging ben ik heel tevreden!

Sabien

Aangenaam product! Aanbevolen door mijn huisarts!

Walther S.

Zaterdag om 16u besteld, maandag ontvangen. Super!

Roger

op tijd, alles was ok

Antonella

goede dosering voor dagelijks gebruik ! gebruik ivm ijzertekort en bloedarmoede.

Willy
* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek