02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
08-08-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Bioderma Sensibio micellair water - Dagelijkse routine

Een grondige gezichtsreiniging is zeer belangrijk zeker als je dagelijks make-up draagt. Maar hebben we altijd de tijd en zin om lang voor de spiegel te staan? Ik alvast niet. Ik was dan ook zeer enthousiast toen Bioderma het Sensibio H20 micellair water ontwikkelde. Het vervangt je lotion en reinigingsmelk en is bij tijdsnood zeer welkom.

Het reinigt zeer grondig, verzacht en verbetert de huidtolerantie. Bovendien bevat het geen alcohol, parabenen of kleurstoffen. Het heeft eveneens een fysiologische pH. Zelf heb ik een zeer gevoelige huid. Bioderma Sensibio H20 is dan ook een vast onderdeel van mijn dagelijkse gezichtsreiniging geworden.

Wat is micellair water nu precies?

De naam micellair water komt van de zogenaamde ‘micellen’ die in de waterige oplossing verdeeld zitten. Deze micellen kan je vergelijken met ‘visjes’ met een hydrofiele kop (met water samengaande) en een lipofiele (niet met water samengaande) staart. De hydrofiele kop richt zich naar de waterige oplossing terwijl de lipofiele staart zich moeiteloos bindt aan vet en make-up en hierdoor je gelaat makkelijk en snel reinigt.

Micellair water vervangt je lotion en reinigingsmelk

Je krijgt dus dezelfde effectieve werking als bij een make-up verwijdereraar op oliebasis terwijl het toch geen vet laagje achterlaat op je gelaat. Het voelt aan als water, droogt de huid niet uit en heeft een verkoelend effect.

Wie kan het micellair water gebruiken?

Bioderma Sensibio H2O micellair water werd ontwikkeld voor de gevoelige huid met roodheid. Ze kalmeert en ontzwelt de huid. Bioderma bracht ondertussen ook nog twee varianten uit van dit micellaire water. De Bioderma Sébium H20 voor een vette huid met onzuiverheden en de Bioderma Hydrabio H2O voor de gevoelige gedehydrateerde huid.

Hoe gebruik je het micellair water?

Je kan het micellair water zowel in je ochtend- als avondroutine gebruiken. Het verwijdert alle make-up en onzuiverheden die gedurende de dag of nacht werden opgestapeld. Het micellair water bevat geen alcohol, parabenen of kleurstoffen waardoor ook de dunne huid rond de lippen en ogen grondig gereinigd wordt zonder ze te irriteren. Ook waterresistente make-up kan je gemakkelijk verwijderen. Je brengt het product aan op een wattenschijfje en met cirkelvormige bewegingen verwijder je de make-up van gezicht en ogen. Nadien moet je het product niet afspoelen.

Nog niet overtuigd? Ik ben en blijf een fervente gebruiker. Oh ja, wist je dat er ook een  handig 100 ml reisformaat beschikbaar is? Ideaal voor op vakantie of festivals. En het micellaire water is ook handig om kleine foutjes van je eyeliner of lippenstift mee te corrigeren.

Natasha

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels