Blaasontsteking: Alles wat je moet weten

Blaasontsteking is de medische term voor een ontsteking van de blaas. Meestal wordt de ontsteking veroorzaakt door een bacteriële infectie en wordt het een urineweginfectie genoemd. Een blaasontsteking kan pijnlijk en vervelend zijn, en het kan een ernstig gezondheidsprobleem worden als de infectie zich uitbreidt naar de nieren. Ook kan een blaasontsteking optreden als reactie op bepaalde medicijnen, bestralingstherapie of mogelijke irriterende middelen. Een blaasontsteking kan ook optreden als complicatie van een andere ziekte. De gebruikelijke behandeling voor bacteriële blaasontsteking is antibiotica, echter zijn er ook andere opties mogelijk. In dit artikel laten we je meer zien over alles wat er komt kijken bij een blaasontsteking.
Symptomen van een blaasontsteking
Het is dus niet zo prettig om een blaasontsteking te hebben. Veel mensen denken dat een blaasontsteking altijd te merken is aan pijn bij het plassen. Er zijn echter ook andere symptomen die kunnen optreden bij een blaasontsteking. Tekenen en symptomen van blaasontsteking zijn onder andere:
- Een sterke, aanhoudende aandrang om te plassen
- Een branderig gevoel bij het plassen
- Het passeren van frequente, kleine hoeveelheden urine
- Bloed in de urine (hematurie)
- Het passeren van bewolkte of sterk ruikende urine
- Bekkenklachten
- Een gevoel van druk in de onderbuik
- Laagwaardige koorts
Wanneer een dokter contacteren
Roep onmiddellijk medische hulp in wanneer je last hebt van kenmerken en symptomen die vaak voorkomen bij een nierinfectie. Dit zijn ook wel de volgende kenmerken:
- Rug- of zijpijn
- Koorts en koude rillingen
- Misselijkheid en braken
Als je vaak moet plassen en als dit zeer veel pijn doet of als je bloed in je urine ziet, bel dan uw arts. Als bij je in het verleden een blaasontsteking is vastgesteld en je klachten krijgt die duiden op een blaasontsteking bel dan ook je arts. Bel ook je arts als de blaasontstekingssymptomen terugkomen na een antibioticakuur. Mogelijk heb je dan een ander soort medicatie nodig. Als jouw kind overdag een ongelukje krijgt met het plassen, bel dan uw kinderarts. Bij gezonde mannen is een blaasontsteking zeldzaam en moet je arts dit onderzoeken.
Oorzaken van een blaasontsteking
Het urinewegsysteem omvat de nieren, urineleiders, blaas en plasbuis. Allemaal spelen ze een rol bij het verwijderen van afval uit het lichaam. De nieren, een paar boonvormige organen aan de achterkant van uw bovenbuik, filteren afval uit het bloed en regelen de concentraties van veel stoffen. De urinebuisjes, zogenaamde urineleiders, voeren de urine van de nieren naar de blaas waar het wordt opgeslagen tot de urine het lichaam verlaat via de plasbuis.
Bacteriële blaasontsteking
Blaasontstekingen ontstaan meestal wanneer bacteriën buiten het lichaam via de plasbuis de urinewegen binnendringen en zich beginnen te vermenigvuldigen. De meeste gevallen van blaasontsteking worden veroorzaakt door een soort Escherichia coli (E. coli) bacterie. Bacteriële blaasontstekingen kunnen bij vrouwen optreden als gevolg van geslachtsgemeenschap, maar ook seksueel inactieve meisjes en vrouwen kunnen gevoelig zijn voor infecties van de lagere urinewegen omdat het vrouwelijke genitale gebied vaak bacteriën herbergt die blaasontsteking kunnen veroorzaken.
Niet-besmettelijke blaasontsteking
Hoewel bacteriële infecties de meest voorkomende oorzaak van blaasontsteking zijn, kunnen ook een aantal niet-besmettelijke factoren ervoor zorgen dat de blaas ontstoken raakt.
Enkele voorbeelden zijn:
- Interstitiële blaasontsteking. De oorzaak van deze chronische blaasontsteking, ook wel pijnlijk blaassyndroom genoemd, is onduidelijk. De meeste gevallen worden bij vrouwen gediagnosticeerd. De aandoening kan moeilijk te diagnosticeren en te behandelen zijn.
- Blaasontsteking door medicatie. Bepaalde medicijnen, met name de chemotherapiemedicijnen cyclofosfamide en ifosfamide, kunnen een ontsteking van de blaas veroorzaken als de afgebroken bestanddelen van de medicijnen het lichaam verlaten.
- Stralingscystitis. Bestralingsbehandeling van het bekkengebied kan ontstekingsverschijnselen in het blaasweefsel veroorzaken.
- Blaasontsteking van een vreemd lichaam. Langdurig gebruik van een katheter kan je vatbaar maken voor bacteriële infecties en weefselschade, die beide tot ontstekingen kunnen leiden.
- Chemische blaasontsteking. Sommige mensen kunnen overgevoelig zijn voor chemische stoffen in bepaalde producten, zoals een bruisbad, vrouwelijke hygiënesprays of spermicide-gelei en kunnen een allergische reactie in de blaas ontwikkelen die een ontsteking kan veroorzaken.
- Cystitis geassocieerd met andere aandoeningen. Blaasontsteking kan soms optreden als een complicatie van andere aandoeningen, zoals diabetes, nierstenen, een vergrote prostaat of ruggenmergletsel.
Risicofactoren voor een blaasontsteking
Sommige mensen hebben meer kans dan anderen om blaasontstekingen of terugkerende urineweginfecties te ontwikkelen. Vrouwen zijn zo een groep. Een belangrijke reden is de lichamelijke anatomie. Vrouwen hebben een kortere plasbuis, waardoor de afstand die bacteriën moeten afleggen om de blaas te bereiken, afneemt.
Vrouwen met het grootste risico op urineweginfecties en blaasontstekingen zij vrouwen die:
- Seksueel actief zijn: Seksuele gemeenschap kan ertoe leiden dat bacteriën in de plasbuis worden geduwd.
- Bepaalde soorten anticonceptie gebruiken: Vrouwen die de pil gebruiken, lopen een verhoogd risico op een blaasontsteking. Membranen met zaaddodende middelen verhogen het risico nog verder.
- Zwanger zijn: Hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap kunnen de kans op een blaasontsteking vergroten.
- De menopauze hebben meegemaakt: Veranderde hormoonspiegels bij postmenopauzale vrouwen worden vaak in verband gebracht met blaasontstekingen. De kans op een blaasontsteking is dan ook groot.
Andere risicofactoren bij zowel mannen als vrouwen zijn:
- Interferentie met de urinestroom: Dit kan zich voordoen bij aandoeningen zoals een steen in de blaas of bij een vergrote prostaat.
- Veranderingen in het immuunsysteem: Dit kan voorkomen bij bepaalde aandoeningen zoals diabetes, hiv-infectie en kankerbehandeling. Een zwak immuunsysteem verhoogt het risico op bacteriële en in sommige gevallen blaasontstekingen.
- Langdurig gebruik van blaaskatheters: Deze buisjes kunnen nodig zijn bij mensen met een chronische ziekte of bij oudere volwassenen. Langdurig gebruik kan leiden tot een verhoogde kwetsbaarheid voor bacteriële infecties en schade aan het blaasweefsel.
Complicaties bij een blaasontsteking
Bij een snelle en goede behandeling leiden blaasontstekingen zelden tot complicaties, maar als ze onbehandeld blijven, kunnen ze iets ernstiger worden.
Complicaties die kunnen voorkomen zijn:
- Nierinfectie. Een onbehandelde blaasontsteking kan leiden tot een nierinfectie, ook wel pyelonefritis genaamd. De besmettingen van de nieren kunnen uw nieren permanent beschadigen. Jonge kinderen en de oudere volwassenen hebben het grootste risico van nierschade van blaasbesmettingen omdat hun symptomen vaak met andere ziektes worden verward.
- Bloed in de urine. Bij blaasontsteking kan het zijn dat je bloedcellen in de urine hebt die alleen met een microscoop (microscopische hematurie) te zien zijn en die meestal met de behandeling worden opgelost.
Als er na de behandeling nog bloedcellen overblijven, kan je arts een specialist aanbevelen om de oorzaak vast te stellen. Bloed in de urine dat je kunt zien (bruto hematurie) is zeldzaam bij een bacteriële blaasontsteking, echter komt het vaker voor bij een chemotherapie- of bestraling geïnduceerde blaasontsteking.
Het voorkomen van een blaasontsteking
Veenbessensap of tabletten met proanthocyanidine worden vaak aanbevolen om het risico op terugkerende blaasontstekingen bij sommige vrouwen te helpen verminderen. Recente studies suggereren echter dat het minder effectief is dan eerder werd gedacht. Sommige kleinere studies toonden een klein voordeel aan, maar grotere studies vonden geen significant voordeel.
Vermijd cranberrysap als remedie voor thuisgebruik als je de bloedverdunnende medicatie warfarine (Coumadine) neemt. Mogelijke interacties tussen cranberrysap en warfarine kunnen leiden tot bloedingen. Hoewel deze preventieve zelfzorgmaatregelen niet goed bestudeerd zijn, raden artsen soms het volgende aan voor herhaalde blaasontstekingen:
- Drink veel vloeistoffen, vooral water. Het drinken van veel vocht is vooral belangrijk als je chemotherapie of bestralingstherapie krijgt.
- Vaak plassen. Als je de drang voelt om te plassen, ga dan naar het toilet.
- Veeg goed af na het gebruik van het toilet. Dit voorkomt dat bacteriën in het anale gebied zich verspreiden naar de vagina en plasbuis.
- Neem een douche in plaats van een bad. Als je gevoelig bent voor infecties, kan het douchen in plaats van het bad helpen voorkomen dat de slechte stoffen zich verspreiden naar de vagina en de plasbuis.
- Was de huid voorzichtig rond de vagina en anus. Doe dit dagelijks, maar gebruik geen harde zepen en was niet te krachtig. De huid rond deze plekken kan geïrriteerd raken.
- Leeg uw blaas zo snel mogelijk na de geslachtsgemeenschap. Drink een vol glas water om bacteriën weg te spoelen.
- Vermijd het gebruik van deodorantsprays of vrouwelijke producten in de genitale zone. Deze producten kunnen de plasbuis en blaas irriteren.
Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.
- Vitaminen en voedingssupplementen: Stress
- Vitamine D
- Gezond afvallen met het eiwitdieet
- Hoeveel koolhydraten mag je per dag eten?
- Do's en don'ts voor huidverzorging (video)
- Moet ik mij in de winter ook beschermen tegen de zon?
- 3 tips om gevoelige huid te beschermen
- Koolhydraatarm ontbijten
- 10 kilo afvallen met 7 simpele tips
- Huidproblemen bij incontinentie – zeg dag tegen de pijn en jeuk
- Simpele tips om af te vallen
- Is een paleo dieet gezond? 3 tips voor het caveman dieet
- Het nieuwe tijdperk van biologische verzorgingsproducten
- Verkouden? (video)
- Last van hoesten? (video)
- Last van keelpijn (video)
- Snel 5 kilo afvallen in 6 stappen
- Koolhydraatarm eten
- Afvallen met shakes: je stofwisseling versnellen met een shake dieet
- Intermittent fasting: Voordelen, uitleg en schema's
- Metabolisme versnellen met bewezen methoden
- Signalen dat je last hebt van stress en wat je eraan moet doen (video)
- 5 tips om stress te voorkomen
- Wat is stress?
- 5 tips om beter te slapen (video)
- 4 tips voor een gezonde slaaphygiëne
- Slapeloosheid
- 3 tips om vermoeidheid tegen te gaan (video)
- 3 belangrijke oorzaken van vermoeidheid
- Vermoeidheid
- Koolhydraatarme recepten
- Afvallen met een koolhydraatarm dieet
- Hoe kun je afvallen met smoothies?
- Wat is het verschil tussen HDL en LDL-cholesterol?
- Het ketogeen dieet: Een gedetailleerde beginnersgids voor Keto
- Snel afvallen: hoe meer buikvet te verbranden
- Kan appelazijn je helpen afvallen?
- Snel afvallen en gezond
- Het hoe en waarom van handen wassen tijdens Covid-19
- Hitteslag en zonnesteek: wat is het verschil?
- Alcohol en antibiotica: slechte combinatie of geen probleem?
- De belangrijkste signalen van een magnesiumtekort
- Foliumzuur of vitamine B11
- Zink
- Seleen
- Natrium
- Molybdeen
- Mangaan
- Magnesium
- Koper
- Kalium
- Jodium
- IJzer (mineraal)
- Fosfor (fosfaat)
- Fluoride
- Nieuwigheden in superfoodland: chlorella en spirulina
- Je batterijen snel opladen? Meer energie in 8 stappen
- Chloride
- Chroom (chromium)
- Bèta-caroteen (pro-vitamine A)
- Vitamine K
- Vitamine E: Wat is het en waarom hebben we het nodig
- Vitamine B12 (cobalamine)
- Vitamine B11 (Foliumzuur)
- Vitamine B8 (Biotine)
- Vitamine B6 (Pyridoxine)
- Vitamine B5 (Pantotheenzuur)
- Vitamine B3 (Nicotinezuur)
- Vitamine B2 (Riboflavine)
- MCT-olie
- Vitaminetekort bij overgewicht: de belangrijkste vitaminen om op je gewicht te letten
- Vitamine C: hoe herken je een tekort?
- Vitamine A: tekort of teveel?
- Magnesiumtekort: oorzaken en oplossingen
- Vitamine B1 (Thiamine)
- Te weinig vitamine D? Zo herken je een tekort
- Is tarwegras echt een superfood?
- Heb je extra vitamine D nodig tijdens de zwangerschap en bij het geven van borstvoeding?
- IJzertekort: symptomen en oplossingen
- De voordelen van visolie
- Haarverzorging na de zomer
- De vaakst voorkomende menopauzeproblemen en hun oplossingen
- Wat doe je tegen nachtelijk zweten tijdens de overgang?
- Ontdek de kracht van kurkuma met zwarte peper, het gouden duo!
- Wat doe je tegen koude rillingen tijdens de menopauze?
- Gewichtstoename tijdens de menopauze: Zo houd je de menopauzekilootjes onder controle
- Wat zijn opvliegers en wat doe je eraan?
- Hoe verminder je klachten tijdens de menopauze?
- Hoe maak je zelf een mondmasker?
- Incontinentie bij mannen: De prostaat en ongewenst urineverlies
- Ontlastingsincontinentie
- Zwangerschapsincontinentie
- Incontinentie
- Reflexincontinentie
- Overloopincontinentie
- Aandrangincontinentie
- Soorten incontinentie
- Hoe ontstaat stressincontinentie?
- Functionele incontinentie
- Totale incontinentie
- Incontinentie na prostaatoperatie
- Vroegtijdige menopauze
- Wanneer begint de overgang?
- De perimenopauze: de vaakst voorkomende klachten en wat eraan te doen
- Droge huid: oorzaken en verzorging
- Het SOS hulpmiddeltje bij uitstek voor in jouw EHBO doos
- Hoe herken en behandel je baby acne?
- 10 gouden regels om luieruitslag te vermijden
- Ontdek de geschikte verzorgingen voor elk huidprobleem
- De impact van allergieën op de huid
- Help je partner te stoppen met roken
- Stoppen met roken: Hoe ga je om met een terugval?
- Veroorzaakt nicotine kanker?
- Hoe lang blijft nicotine in je systeem?
- Nicotineverslaving: Alles wat je moet weten
- Alles wat je moet weten over nicotine-ontwenning
- De effecten van roken op het lichaam
- 7 Meer redenen om te stoppen met roken
- Derdehandsrook: Alles wat je moet weten
- Voordelen van stoppen met roken en een tijdlijn voor stoppen met roken
- Wat gebeurt er als je stopt met roken?
- Winterkwalen
- Houd je lichaam in topconditie met magnesium
- Droge lippen
- Winterdip
- Wat is een prikkelbare darm en hoe leer ik ermee leven?
- Haaruitval (alopecia): soorten, oorzaken en behandeling
- Alles wat je moet weten over zona (gordelroos)
- Alles wat je moet weten over psoriasis
- Spinnenbeet: alles wat je moet weten
- Scheren zonder irritaties
- Blaasontsteking: Alles wat je moet weten
- Ginseng: Wat je moet weten over het gebruik
- De 6 grootste voordelen van gember
- Vitamine B12 gebruiken
- Symptomen van de menopauze
- Wat je moet weten over gezwollen voeten
- Wat je moet weten over een darmontsteking
- Voedingsdriehoek vis eten
- Voedingsdriehoek – peulvruchten
- Voedingsdriehoek – kaas
- Voedingsdriehoek – noten en zaden
- Voedingsdriehoek – eieren
- Voedingsdriehoek: frisdrank, energiedrank en alcohol
- Voedingsdriehoek: de dranken
- Totstandkoming van de voedingsdriehoek
- Uitgangspunten van de voedingsdriehoek
- De voedingsdriehoek uitgelegd
- Koortsblaasjes: het vervelende herpes simplexvirus
- 10 Tips bij de voedingsdriehoek
- Wat is de voedingsdriehoek?
- Een hoge bloeddruk – alles wat je moet weten
- Alles over de normale bloeddruk
- Opwarmen voor het sporten
- Droge ogen
- Verzorgingsproducten opruimen
- Weerstand verhogen in de herfst
- Nagels na de zomer
- Welke zelftesten bestaan er en hoe gebruik je ze?
- Welke zelftesten bestaan er en hoe gebruik je ze?
- 25 september, Wereld Apothekers Dag
- Aspirine, paracetamol en ibuprofen: Wat zijn de verschillen?
- Hartritmestoornissen: wanneer de maatslag van je hart verstoord wordt
- Wat zijn pigmentvlekken en hoe herken je ze?
- Hoe zet ik mijn goede voornemens verder na de zomer?
- Puistjes na de zomer
- Overmatig zweten, wat doe ik eraan?
- Maak je voeten zomerklaar!
- Waarom krijg ik een bloedneus in de zomer?
- Welke huid, welke zonnecrème?
- Waarom zijn vitamines voor 50-plussers een goed idee?
- Tips om spataders te voorkomen
- Gezondheidscontrole: voorkomen is beter dan genezen
- Begin de lente met nieuwe sportieve doelstellingen
- Tips om afvallen vol te houden
- Gezond koken is makkelijker dan je denkt!
- Kan je afvallen met shakes?
- Een anti-aginglijn speciaal ontworpen voor de gevoelige en kwetsbare huid
- De grootste valkuilen bij het afvallen
- Is koolhydraten schrappen de manier om gewicht te verliezen?
- Hoe kan ik meer vet verbranden?
- Hoe stil ik mijn honger op een gezonde manier?
- Help, ik houd te veel vocht vast
- Hoe bereid ik mijn lichaam en geest voor op de examenperiode?
- Rust in je hoofd: de kunst van het ontstressen
- Huidverslapping tijdens de menopauze tegengaan? Deze innovatie maakt het mogelijk
- Eens een gevoelige huid, altijd een gevoelige huid? Ontdek hoe een kwetsbare, fragiele huid verholpen kan worden
- Maak komaf met dat opgeblazen gevoel
- Wanneer kunnen voedingssupplementen je gezondheid een duwtje in de rug geven?
- De gezondheidsvoordelen van complimenten geven
- Wat is ijzertekort
- 5 tips tegen huidveroudering
- De kracht van kurkuma
- Wat is osteoartritis en hoe ga ik ermee om?
- Hoe bestrijd ik op natuurlijke wijze mijn hoest?
- Help, ik heb een lintworm!
- Wat zijn de symptomen van een magnesiumtekort en hoe kan je deze opvangen?
- Seniorenweek: hoe kan ik zo lang mogelijk actief en onafhankelijk blijven?
- Zeg vaarwel tegen vaginale droogte dankzij Lubrilan
- Wat zijn de belangrijkste oorzaken van acne?
- Wat doet neusspray met je neus?
- Slaapstoornissen op een natuurlijke manier bestrijden
- Als je energie je in de steek laat
- Depressie, de ziekte van de 21e eeuw
- Hoe omgaan met darmproblemen?
- Wat is osteoporose en hoe verklein je de kans dat je eraan gaat lijden?
- Kan je allergieën met homeopathie en voedingssupplementen verlichten?
- Elke dag je huisdier verwennen!
- Lage bloeddruk: symptomen, oorzaken en behandeling
- Wat is een neusverkoudheid?
- Calendula, een plant met therapeutische en ontstekingsremmende eigenschappen
- Neussprayverslaving: mythe of waarheid?
- Stoppen met roken: feiten en fabels
- Een depressie bestrijden met homeopathie en voedingssupplementen? Het kan!
- Hoe een verkoudheid of de griep aan te pakken met homeopathische middelen en voedingssupplementen?
- Je haartype bepalen
- Schimmel op je hoofdhuid: wat nu?
- Verstuikingen en kneuzingen
- Verlos jezelf van keelpijn met deze tips
- Homeopathie en voedingssupplementen tegen haarverlies
- Tips om je vitamine D-tekort op te krikken
- Maak komaf met hoofdpijn en migraine!
- Microlax: je frenemy bij darmonderzoeken
- Op weg naar een eetstoornis? De gevaren van laxeermiddelen...
- Littekens: hoe zorg je ervoor dat ze minder zichtbaar zijn?
- Hoe verzorg je schaafwonden?
- Hoe raak je zo snel mogelijk van een verstopte neus af?
- 6 tips om de overgang te vergemakkelijken
- Hoe bereid ik mijn lichaam voor op de herfst?
- Sporten met eczeem
- Peesontsteking: wat is het en wat doe je eraan?
- Zware benen? Dit kan je er tegen doen
- Tandpijn: oorzaken en wat je eraan kan doen.
- Herfsttips voor je huisdier bij Werelddierendag!
- Hoe verzorg je eenvoudige dagdagelijkse wondjes in 3 stappen?
- Back to reality: vakantiekilo's
- Herken een beroerte!
- De beste verzorging voor babyhuidjes
- Obstipatie en laxeermiddelen
- Waarom heb je cholesterol nodig?
- Kan je HDL cholesterol te hoog zijn?
- Hoe kom je aan voldoende beweging?
- Deze 4 voedingsmiddelen verhogen je goede cholesterol
- 5 handige tips om je goede cholesterol te verhogen
- Reizigersdiarree? Neem Imodium met je mee!
- Prikkelbare darm syndroom: wat doe je eraan?
- 7 tips om je darmflora te herstellen
- Tips & tricks om je gebruinde huid langer te behouden
- Pas tijdens de zomer op voor een voedselvergiftiging!
- Wat zijn onmisbare voorzorgen als je wilt gaan sporten in warm weer?
- Moeten we een blaar openprikken?
- Hoe draag je zorg voor de droge huid in de zomer?
- Vlooien en teken: dé nachtmerrie voor huisdiereigenaren
- Washandjes en andere natte doekjes
- 8 tips om je viervoeter met een gerust hart alleen thuis te laten
- Essentiële oliën voor tijdens de zomer
- Normal Jet: om te voorkomen en te genezen
- Bescherm je haar tegen de zon en behoud ook deze zomer een stralende haardos!
- Hoe gebruik je iso betadine één van de meest bekende ontsmettingsmiddelen?
- Schoonheidstips voor de zomer
- Enkele tips voor een zomer zonder zorgen
- Intieme hygiëne: enkele tips om vaginale problemen te vermijden
- Tips om migraine te vermijden en aanvallen te verminderen
- Hoe je metabolisme gebruiken om te vermageren?
- Hoe sportblessures voorkomen?
- Neem je Viata zonneproduct mee op reis en win #viatasummer
- Gezond ontbijten, slim ontbijten
- Hoe YUN probiotherapy gebruiken?
- Bescherm je littekens voor de zon
- Wereldgezondheidsdag
- Algemene tips om een allergie te voorkomen
- Handige tips voor een ski- of zonnevakantie
- 10 tips om de slaap op een natuurlijke manier te bevorderen
- Scoren bij Valentijn doe je zo
- Bescherm je oren voor zomerfestivals
- Hoe minder suiker eten?
- Maquilleren van A tot Z met Cent Pur Cent
- Een geslaagde wintervakantie dankzij homeopathie
- Tournée Minérale
- Het uitstelgedrag ligt alweer op de loer
- 4 tips om hoest bij kinderen te verzorgen
- 10 tips om je te helpen stoppen met roken
- De Blue Monday dip? Ik laat het aan mij voorbijgaan!
- 10 tips en tricks om een droge huid tijdens de winter te vermijden
- Onze straffe voornemens van 2018
- Wees op je opperbest tijdens de eindejaarsfeesten!
- Tips en tricks om aerosol toe te dienen aan je kind
- Wereldaidsdag
- Kan een crème je er werkelijk jonger laten uitzien? Vichy komt met revolutionaire innovaties het op domein van Anti-Aging
- Vette, geaccumuleerde en vastzittende roos
- Terug achter de schoolbanken
- Benieuwd naar de favoriete reisproducten van het Viata Team?
- Prachtige blonde beach-waves zonder naar de kapper te gaan? Het kan!
- Luister naar je huisdier
- Laat je niet bijten deze zomer
- SOS Festivalkit
- Net zoals vrouwen, hebben ook mannen hun mannenproblemen
- Met deze tips zwaai je examenstress een vaarwel toe
- De nieuwigheden van Nuxe Bio-Beauté
- Een kijkje in het badkamerkastje van enkele Viata teamleden
- Zó maak je je benen zomerklaar
- Lente tips voor je geliefde dieren
- Voorjaarsdip, weg ermee met deze 5 tips!
- De grote lenteschoonmaak
- Thealoz Duo, weg met oogklachten
- De beauty trends van 2017
- Isotone sportdrank of energiedrank?
- Filorga, getest en goedgekeurd
- Wohoo, bijna op skivakantie! Maar wat met je reisapotheek?
- Breek eens een record! 'Het' voornemen van 2017
- Zó pak je voornemens aan, het voorbeeld van Priscilla
- Zó pak je voornemens aan, het voorbeeld van Anouk
- Hardlopen in het najaar : de 5 essentiële tips!
- Hoe behoud je een gezond gewicht?
- Wat zijn gezonde vetten?
- Wat zijn koolhydraten?
- 10 tips voor bij het afvallen
- Uit eten gaan tijdens het afvallen, kan dat?
- Hoeveel kilocalorieën verbrand je per uur?
- Al het leuke van een stappenteller
- Kampmedicatie: wat geef je mee aan je kind?
- Wat is het nut van calorieën tellen?
- Het verdict van je weegschaal
- Hoe bereken je je BMI?
- Het Zika-virus
- Een betere ademhaling door een betere luchtvochtigheid
- Verlies enkele kilootjes en behoud voortaan je streefgewicht.
- Gestopt met roken, wat nu?
- Investeer in je lichaam met gezonde voeding.
- Behaal met glans je sportdoelen.
- Hoe vind je een goede work-life balans?
- "Viata is een veilige webshop" zegt Test Aankoop
- De hoofdluis zorgt voor heel wat kopzorgen
- Zonnestralen, je vriend of vijand?
- Zwangerschapsmasker
- Overmatig zweten: Odaban is dé oplossing
- Plaatselijk afslanken met Somatoline Intensief Afslankende Nachtkuur:
- Plaatselijk afslanken met Somatoline intensief afslanken - videoblog
- Odaban - De oplossing tegen overmatig zweten - videoblog
- Curapor - De wondpleister voor in je reisapotheek
- Eucerin Sun Mist Dry Touch - Videoblog
- Avéné Zonnegamma's - Videoblog
- Zonneproducten: tips en weetjes - Videoblog
- XL-S Medical Max Strength - hoe werkt het?
- Examens? Geef je geheugen alle kansen
- Anti-age verzorging? Begin al op je 30ste
- Coeliakie, glutenallergie? Weet wat je eet!
- Superfoods, wat zijn dat eigenlijk?
- Voorjaarsmoeheid bestrijden
- Omgaan met de menopauze
- Bruinen zonder zon, maak je huid klaar voor de lente!
- Spierpijn, een dagje ouder?
- Stramme spieren na het sporten?
- Reflex spray : 5 feiten die je moet weten!
- Diabetes enquête
- Ziekte van Lyme voorkomen? Test de teek.
- Stoppen met roken, goede voornemens voor het nieuwe jaar!
- Waarom een appel goed voor je is?
- Avène Cleanance expert
- Dexsil Sport & Spieren: Getest voor jou!
- Bioderma Sensibio micellair water - Dagelijkse routine
- Testers gezocht: Dexsil sport en spieren gel
- Ruil je lange broeken in voor korte rokjes...
- Zonneritueel: zonneverzorging voor je haar
- 10 weetjes over zonnebaden
- Afvallen... Yes, we can!
- De huisapotheek - Tips & tricks
- Moederdagpakketten van Vichy
- Moederdagpakketten van Nuxe
- Moederdagpakketten van Louis Widmer
- Moederdag bij Viata
- Vroegtijdige verzuring van de spieren tijdens het sporten tegengaan? Ja, het kan.
- Nuxe Huile Prodigieuse - Een multifunctionele olie
- Sportvoeding, ook voor jou?
- Serum - Een intensief voedende verzorging voor je huid
- Wat is nu juist micellair water?
- Hoe behoed ik me tegen de griepepidemie?
- Met je baby op reis
- Het belang van de juiste medische compressiekousen ter voorkoming van vliegtuigtrombose
- Eikenprocessierups: 5 tips om last te voorkomen
- Hooikoorts: 10 weinig gekende weetjes en nuttige tips
- Reisapotheek ok! Maar wat neem ik mee in mijn beautycase?
- 10 weetjes over migraine
- Geen zon meer en mijn kleurtje dan? Hier mijn 7 tips
- Cellulitis. Nee, dat wil ik niet! En nu?
- Reisapotheek, welke medicatie neem je mee op vakantie?
- 10 tips om huidkanker en vroegtijdig verouderen van de huid te voorkomen