14-03-2018 | Algemeen welzijn

10 tips om de slaap op een natuurlijke manier te bevorderen

Geschreven door AR slaapstoornissen

Heb je moeite om in slaap te geraken? Je wordt 's nachts vaak wakker of je staat nog moe op? Smijt je niet op producten of medicatie die nevenwerkingen kunnen hebben op de lange termijn. Lees liever onze tips om de slaap op een natuurlijke manier te bevorderen, zonder je toevlucht te moeten nemen tot medicatie.

06-02-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Scoren bij Valentijn doe je zo:

Hallo Valentijntjes, zijn jullie er helemaal klaar voor om je geliefde eens goed te verrassen op Valentijn? Zo niet, dan hebben wij nog enkele leuke specials in petto waarmee je echt scoort. En nu hoor ik je al denken, hoe kan ik mijn vriend of vriendin nu verrassen bij een online apotheek? En dan is het antwoord: heel veel !

05-02-2018 | Algemeen welzijn

Bescherm je oren voor carnaval

Heb je je verkleedkleren al voor carnaval? Heb je maatregelen genomen tegen de stoeten, het lawaai en de oorverdovende muziek? Je kan je dus maar beter beschermen zodat je fluitende oren en hoofdpijn kan vermijden. Maar dat is niet alles. Wist je dat muziek en geluid je gehoor al kunnen beschadigen vanaf 85 decibel (dB)? Het merendeel van de geluidsboxen gaan over de 100 tot zelfs 140 dB. Draag dus bescherming om je oren en je gehoor te sparen!

31-01-2018 | Algemeen welzijn

Hoe minder suiker eten?

Je kent vast en zeker de nadelen van suiker. Naast tabak en alcohol, is dit het onderwerp van kritiek die gerelateerd is aan de gezondheid. In feite heeft overmatig gebruik van suiker een negatieve impact op onze gezondheid. En het zorgt er ook nog eens voor dat we bijkomen! Maar hoe kunnen we dit vermijden als we het terug kunnen vinden in het merendeel van onze producten, en vooral, hoe kunnen we er aan weerstaan? Ontdek al onze tips.

31-01-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Maquilleren van A tot Z met Cent Pur Cent

De perfecte make-up, hoe begin ik hier aan? Een vraag die vele vrouwen onder zich wel eens stellen. Want geef toe, het is toch echt niet gemakkelijk hé dames? 
En net daarom hebben wij onze workshop met Cent Pur Cent eventjes voor jullie uitgeschreven. In deze blog vind je dus absoluut alle tips & tricks om er stralend uit te zien op je avondje uit! Succes!

29-01-2018 | Sport en vitaliteit

Een geslaagde wintervakantie dankzij homeopathie

Heb jij het geluk dat je dit jaar op skivakantie kan gaan? Of vertrek je om in de bergen te gaan herbronnen; niet om te gaan skiën maar om wandeltochten te maken? Ontdek de meest efficiënte homeopathische behandelingen tegen kleine en grote pijntjes van in de bergen. Je kan ook in alle rust genieten van wat sneeuwpret!

22-01-2018 | Algemeen welzijn

Tournée Minérale

Je hebt vorig jaar zeker wel horen praten over Tournée Minérale; dit jaar maakt hij zijn grote comeback. Amateurs of hekelaars, ieder zijn mening, maar de positieve effecten op de gezondheid zijn wetenschappelijk bewezen.  Lees dus over de voordelen die er zijn als je minder of geen alcohol meer consumeert, zodat je weet wat je moet antwoorden op diegenen die kritiek hebben.

19-01-2018 | Algemeen welzijn

Het uitstelgedrag ligt alweer op de loer

Geschreven door V.A.

Het nieuwe jaar is goed ingezet en dat deden we allemaal met onszelf heel wat goede voornemens op te leggen. Je kent ze wel, minder alcohol consumeren, gezonder eten, afvallen, meer sporten en stoppen met roken. En ja hoor, de eerste week van het nieuwe jaar verliep alles vlotjes, maar dan kwam de tweede week van het jaar en hmmm, ik zal morgen wel gaan sporten, oh 1 sigaretje kan toch geen kwaad, maar 1 glaasje rode wijn vandaag,… Ja hoor, het uitstelgedrag ligt alweer op de loer.

11-01-2018 | Aandoeningen

4 tips om hoest bij kinderen te verzorgen

Hoest bij kinderen is een vaak voorkomend kwaad. Net zoals bij volwassenen kan deze droog (irriterend) of vet (productief) zijn. Het advies om hoest bij kinderen te voorkomen en te verzorgen is zowat hetzelfde als dit voor volwassenen, hoewel we op bepaalde gebieden toch bijzonder waakzaam moeten zijn. Ontdek in dit artikel 4 belangrijke tips om hoest bij kinderen te verzorgen.08-01-2018 | Algemeen welzijn

10 tips om je te helpen stoppen met roken

Je moet geen roker zijn om het te weten: stoppen met roken is soms echt een hele strijd. Je zal in de volgende artikels enkele simpele en natuurlijke tips vinden om je te helpen stoppen met roken, maar ook om de zin in een sigaret te helpen weerstaan.

05-01-2018 | Algemeen welzijn

De Blue Monday dip? Ik laat het aan mij voorbijgaan!

Na Black Friday is er nu de Blue Monday! Niet bekend met dit fenomeen? Ja, verheug je dan al maar: het gaat hier over de meest deprimerende dag van het jaar... En ja, deze dag werd dus aangewezen als meest bevorderlijk voor een triest en depressief humeur. Geen paniek, dankzij onze tips kan je je dit jaar voorbereiden om aan de depressie van Blue Monday te ontsnappen!

04-01-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

10 tips en tricks om een droge huid tijdens de winter te vermijden

De winter staat voor de deur en onze huid heeft dit al zeker opgemerkt! De wind, de koude, de regen, ... Onze handen en ons gelaat worden niet gespaard. Gelukkig bestaan er verschillende tips en tricks om een trekkerige, jeukerige, schilferige, enz. huid te voorkomen. Maar we kunnen het niet genoeg zeggen, ook als het gaat over een droge huid: het is beter om te voorkomen dan te genezen!

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels