08-05-2018 | Algemeen welzijn

Tips om migraine te vermijden en aanvallen te verminderen

Meedogenloze, ernstige en stekende hoofdpijn, problemen met het zicht, misselijkheid, braken, enz. Ben je jammer genoeg bekend met de symptomen van migraine? Heb je zelf regelmatig last van migraine of ken je iemand die hieronder lijdt? Lees onze tips om te weten te komen hoe je migraine kan voorkomen en hoe je de aanvallen kan verminderen.

08-05-2018 | Algemeen welzijn

Hoe je metabolisme gebruiken om te vermageren?

Heb je besloten om enkele kilo's te verliezen voor de zomer? Je hebt niet veel zin om een draconisch dieet te volgen en je vindt de tijd niet om tijdens de week enkele uurtjes te gaan sporten? Wist je dat je je metabolisme kan bevorderen om zo op een natuurlijke manier gewicht te verliezen, of om het op z'n minst actief te houden om te vermijden dat je gewicht bijkomt?

08-05-2018 | Sport en vitaliteit

Hoe sportblessures voorkomen?

Heb je besloten om je sportieve voornemens weer op te pakken? Of ben je verzot op sporten, maar rijg je de blessures aan elkaar? Geen zorgen, Anouk, onze apotheekassistente en sportcoach, gaat uitleggen hoe blessures verkomen kunnen worden.

26-04-2018 | Algemeen welzijn

Gezond ontbijten, slim ontbijten

Geschreven door Birgit

En wat als je goede voornemen voor dit jaar is dat je gaat voor een gezond ontbijt? Je hebt waarschijnlijk wel al gehoord dat men aanraadt om 's morgens te eten als een koning, 's middags als een prins en dat je 's avonds best kiest voor een lichte maaltijd. Maar wat is nu juist een gezond ontbijt en waarom is het belangrijk?

25-04-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe YUN probiotherapy gebruiken?

Geschreven door Birgit Yun Yun ACN Yun SKN acné Yun probiotherapy

Je hebt een YUN product gekocht om acne, roodheid, jeuk of schimmels te behandelen? Dat is al een goed begin! Of je hebt er wel al aan gedacht, maar je weet niet wat je moet kiezen? Geen paniek, we gaan je helpen om alles duidelijk te zien. Opdat je investering de meeste vruchten afwerpt, moet je er op letten dat je de producten optimaal gebruikt en combineert. Volg dus goed onze tips om de juiste YUN therapie voor jou te kiezen en zijn effect te versterken.

12-04-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Bescherm je littekens voor de zon

Geschreven door Birgit litteken littekens zonnen

De zon is terug en de zomer komt dichterbij, het moment dus om weer te zonnebaden! Je hebt er zeker en vast aan gedacht om een zonnecrème aan te brengen, maar heb je er ook aan gedacht om je littekens te beschermen? Hoe en waarom moeten we deze beschermen? Je vindt het antwoord in dit artikel.

05-04-2018 | Aandoeningen

Wereldgezondheidsdag

Wereldgezondheidsdag 2018 valt dit jaar op 7 april. Dit is dé gelegenheid om de nadruk te leggen op verschillende screenings die regelmatig gedaan zouden moeten worden voor gezondheidsproblemen die frequent voorkomen, maar ook om enkele tips te geven om deze te voorkomen.

21-03-2018 | Allergieën

Algemene tips om een allergie te voorkomen

In onze geïndustrialiseerde maatschappij zijn allergieën opnieuw aan het toenemen. Zou dit kunnen liggen aan een te steriele omgeving? Hoewel deze theorie tegenwoordig veralgemeend wordt, raden we je zeker niet aan om afstand te doen van de basishygiëne, in tegendeel zelfs! Ontdek onze handige tips om een allergie te voorkomen.

19-03-2018 | Algemeen welzijn

Handige tips voor een ski- of zonnevakantie

De paasvakantie komt met rasse schreden dichterbij en sommigen starten al met het plannen van hun tijdsbesteding, terwijl anderen hun koffers klaarmaken om op zonnevakantie of wintersportvakantie te vertrekken. Je vraagt je zeker en vast af wat je mee moet nemen in je koffer en voornamelijk in je reisapotheek. Of zou je tijdens de vakantie liever genieten van wat tijd voor jezelf en voor je huis? Voor al deze situaties vind je in dit artikel handige tips!

14-03-2018 | Algemeen welzijn

10 tips om de slaap op een natuurlijke manier te bevorderen

Geschreven door AR slaapstoornissen

Heb je moeite om in slaap te geraken? Je wordt 's nachts vaak wakker of je staat nog moe op? Smijt je niet op producten of medicatie die nevenwerkingen kunnen hebben op de lange termijn. Lees liever onze tips om de slaap op een natuurlijke manier te bevorderen, zonder je toevlucht te moeten nemen tot medicatie.

06-02-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Scoren bij Valentijn doe je zo:

Hallo Valentijntjes, zijn jullie er helemaal klaar voor om je geliefde eens goed te verrassen op Valentijn? Zo niet, dan hebben wij nog enkele leuke specials in petto waarmee je echt scoort. En nu hoor ik je al denken, hoe kan ik mijn vriend of vriendin nu verrassen bij een online apotheek? En dan is het antwoord: heel veel !

05-02-2018 | Algemeen welzijn

Bescherm je oren voor carnaval

Heb je je verkleedkleren al voor carnaval? Heb je maatregelen genomen tegen de stoeten, het lawaai en de oorverdovende muziek? Je kan je dus maar beter beschermen zodat je fluitende oren en hoofdpijn kan vermijden. Maar dat is niet alles. Wist je dat muziek en geluid je gehoor al kunnen beschadigen vanaf 85 decibel (dB)? Het merendeel van de geluidsboxen gaan over de 100 tot zelfs 140 dB. Draag dus bescherming om je oren en je gehoor te sparen!

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels