02/793 09 34

Ma - Vr9u - 18u

Chat met ons

02-10-2022 | Algemeen welzijn

Wat te doen tegen een losse huid na het afvallen?

Geschreven door Niels Losse huid huidsverzorging afvallen

Als je veel gewicht bent kwijtgeraakt om overgewicht tegen te gaan, gefeliciteerd! Het is niet altijd makkelijk om grote hoeveelheden gewicht te verliezen en je doelen te bereiken. Deze overwinning kan soms met een ietwat vervelende bijwerking gepaard gaan: losse huid. Vraag je je af hoe je je huid strakker kan maken? Lees verder en kom te weten welke natuurlijke en medische oplossingen er bestaan om van losse huid af te raken.

02-10-2022 | Sport en vitaliteit

Kunnen vrouwen afvallen door aan gewichtheffen te doen?

Geschreven door Niels gewichtheffen Vrouw afvallen

Als je graag wat kilo’s kwijt wilt ben je misschien aan het zoeken naar de perfecte workout voor jou. Gewichtheffen voor vrouwen kan een goede optie zijn, afhankelijk van wat je juist wil bereiken. Of gewichtheffen een goede strategie is om af te vallen voor vrouwen wordt behandeld in dit artikel. Lees verder voor de voordelen en hoe je kan beginnen met gewichtheffen.

02-10-2022 | Sport en vitaliteit

10 gezonde snacks om af te vallen

Geschreven door Niels snacks gezonde voeding gezond afvallen

Een van de uitdagingen van een dieet -of dat nu om af te vallen of om simpelweg gezonder te eten dient- is het gevarieerd en lekker blijven eten. Natuurlijk zijn er genoeg gezonde voedingsmiddelen die lekker smaken, maar je hebt misschien moeite om het interessant te houden omdat het om dingen gaat die je normaal gezien niet eet. In dit artikel vind je een overzicht van gezonde snacks en tussendoortjes zodat je geen honger hoeft te lijden tijdens het diëten.

27-09-2022 | Algemeen welzijn

Hoe breng je je immuunsysteem in vorm met de herfst in aantocht?

Geschreven door P. immuunsysteem

Hoewel de vele maatregelen, zoals handgel, mondmaskers,…, hun doeltreffendheid bewezen hebben in de afgelopen periode, hebben ze ook hun sporen nagelaten op ons immuunsysteem. Met de herfst in aantocht doe je er dus goed aan om je afweersysteem in optimale conditie te brengen.

26-09-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat kan je doen met onzuiverheden en een huid met neiging tot acne?

Geschreven door O. acne gelaatsverzorging

Acne is wereldwijd de belangrijkste reden om een dermatoloog te raadplegen en treft miljoenen mensen van alle leeftijdsgroepen, daarnaast kunnen de oorzaken complex zijn. De acnecyclus start lang voordat een puistje verschijnt, het begint met overtollig talg dat de poriën verstopt, waarna bacteriën gaan woekeren en puistjes ontsteken. Het is ook aangetoond dat mensen met een onzuivere huid ook een verzwakte huidbarrière en minder ceramiden in de huid hebben.

23-09-2022 | Algemeen welzijn

10 redenen waarom koffie goed is voor de gezondheid

Geschreven door Niels koffie gezonde voeding gezond leven

De dag starten met een stomende tas koffie zit goed ingebakken in de dagelijkse routine van velen. Het zwarte goedje heeft een gezellig aroma en maakt je klaar voor de dag. Daar bovenop heeft het ook tal van voordelen voor de gezondheid. Lees hier over hoe koffie jouw gezondheid kan verbeteren.

23-09-2022 | Aandoeningen

Wat zijn tekenen van depressie?

We hebben allemaal wel eens een dipje of een mindere periode, maar soms gaat het over een aanhoudende mentale toestand die beschreven kan worden als pathologisch. Dan is het misschien goed om hulp te zoeken. Hoe herken je dan een depressie? Lees hier alles over de tekenen van een depressie.

23-09-2022 | Aandoeningen

Alles dat je moet weten over een keelontsteking

Geschreven door Niels keelonsteking keelpijn keel

Keelpijn is erg vervelend en kan misschien wijzen op een keelontsteking. Dit is besmettelijk en kan voorkomen bij kinderen en volwassenen Vraag je je af wat een keelontsteking precies is, hoe het veroorzaakt wordt en hoe je het moet behandelen? Lees dan verder en kom alles te weten over een keelontsteking.

23-09-2022 | Aandoeningen

Hoe herken je een sinusinfectie?

Geschreven door Niels sinusitis verkoudheid neus vrijmaken

Een ontsteking aan de sinussen wordt ook wel sinusitis of rhinosinusitis genoemd. Dit komt voor wanneer de holtes in en rond je neus ontstoken raken door bacteriën in opgehoopte vloeistoffen. Het wordt meestal veroorzaakt door een virus, maar kan ook ontstaan door bacteriën of zelfs een schimmel. Lees hier wat een sinusinfectie is, hoe het ontstaat en hoe je het herkent.

23-09-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is collageen en waar is het goed voor?

Geschreven door Niels huidverzorging collageen gevoelige huid

Collageen is het goedje dat vaak in grote letters op allerlei huidproducten wordt geplakt. Heb je je wel eens afgevraagd hoe deze stof werkt en wat het exact voor je lichaam kan doen? Lees dan verder en kom alles te weten over hoe collageen jou kan helpen.

23-09-2022 | Sport en vitaliteit

8 doeltreffende oefeningen om snel af te vallen

Geschreven door Niels sporten afvallen krachttraining

Afvallen kan je best doen door een gebalanceerd dieet te combineren met voldoende lichaamsbeweging. Door te sporten verbrand je snel calorieën, waardoor je dieet sneller gaat. Lees hier welke oefeningen je makkelijk thuis kan doen om af te vallen.

23-09-2022 | Sport en vitaliteit

Hoe kan je op een gezonde manier aankomen in gewicht?

Net zoals overgewicht kan ook ondergewicht leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Als je ondergewicht hebt en wil aankomen, is het belangrijk dat je dit op een correcte manier doet. In dit artikel vind je tips over hoe je op een gezonde manier een gewichtstoename kunt bereiken en deze kan behouden op lange termijn.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels