07-05-2021 | Aandoeningen

Alles wat je wilt weten over migraine

Geschreven door Niels migraine hoofdpijn

Migraine is een neurologische aandoening die meerdere symptomen kan veroorzaken. Het wordt vaak gekenmerkt door hevige hoofdpijn. De symptomen kunnen misselijkheid, overgeven, moeite met spreken, gevoelloosheid of tintelingen en gevoeligheid voor licht en geluid zijn. Migraine komt vaak in families voor en treft alle leeftijden.

De diagnose van migraine wordt gesteld op basis van de klinische voorgeschiedenis, de gerapporteerde symptomen en door andere oorzaken uit te sluiten. De meest voorkomende categorieën van migrainehoofdpijn zijn die zonder aura en die met aura.

07-05-2021 | Aandoeningen

Oogpijn: oorzaken, behandelingen en preventie

Geschreven door Niels oogpijn

Oogpijn komt vaak voor, maar het is zelden een symptoom van een ernstige aandoening. Meestal verdwijnt de pijn zonder medicijnen of behandeling. Oogpijn wordt ook wel ophthalmalgie genoemd.

Afhankelijk van waar je het ongemak ervaart, kan oogpijn in een van de twee categorieën vallen: Oogpijn treedt op aan het oogoppervlak, en orbitale pijn treedt op binnenin het oog.

04-05-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De nieuwe generatie zonnecrèmes: ultra hoge bescherming die veilig zijn voor je huid én de planeet

Geschreven door A.

Respect voor onze planeet is belangrijker dan ooit. 95% van alle plastic wordt momenteel weggegooid na een eerste gebruik. Aan dit tempo zal er tegen 2050 meer plastic dan vis zijn in de oceaan.

30-04-2021 | Aandoeningen

Constante Hoofdpijn: Diagnose, behandeling, risicofactoren, en meer

Geschreven door Niels hoofdpijn chronische hoofdpijn

We hebben allemaal wel eens de symptomen van hoofdpijn gevoeld. Meestal is het een kleine ergernis die kan worden verlicht met vrij verkrijgbare pijnstillers.

Maar wat als de hoofdpijn constant is en bijna elke dag optreedt?

Van chronische dagelijkse hoofdpijn is sprake wanneer je 15 dagen of meer per maand hoofdpijn hebt. Zowel volwassenen als kinderen kunnen chronische, of constante, hoofdpijn hebben. Constante hoofdpijn kan slopend zijn en je dagelijkse activiteiten belemmeren.

 

30-04-2021 | Aandoeningen

Clusterhoofdpijn: Soorten, Symptomen, en Oorzaken

Geschreven door Niels hoofdpijn clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is zeer pijnlijke hoofdpijn die in clusters voorkomt. Je ervaart cycli van hoofdpijnaanvallen, gevolgd door periodes zonder hoofdpijn.

De frequentie van de hoofdpijn tijdens deze cycli kan variëren van één hoofdpijn om de andere dag tot meerdere hoofdpijnen per dag. De pijn van clusterhoofdpijn kan zeer hevig zijn.

30-04-2021 | Aandoeningen

Spanningshoofdpijn: Oorzaken, Symptomen, en Behandelingen

Geschreven door Niels hoofdpijn spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Het kan een milde, matige of intense pijn achter de ogen en in het hoofd en nek veroorzaken. Sommige mensen zeggen dat spanningshoofdpijn aanvoelt als een strakke band om hun voorhoofd.

De meeste mensen die spanningshoofdpijn hebben, hebben episodische hoofdpijn. Deze komen gemiddeld een of twee keer per maand voor. Spanningshoofdpijn kan echter ook chronisch zijn.

30-04-2021 | Aandoeningen

Sinushoofdpijn: Symptomen en Behandelopties

Geschreven door Niels hoofdpijn sinus

Sinushoofdpijn ontstaat wanneer de sinusgangen achter uw ogen, neus, wangen en voorhoofd verstopt zijn. Een sinus hoofdpijn kan gevoeld worden aan één of beide zijden van het hoofd.

De pijn of druk wordt niet alleen in uw hoofd gevoeld, maar overal in het gebied van de sinus. Soms is sinushoofdpijn een symptoom van de voortdurende sinusaandoening sinusitis.

 

30-04-2021 | Aandoeningen

Cervicogene Hoofdpijn: Symptomen, Oorzaken, en Behandelingen

Geschreven door Niels hoofdpijn cervicogene hoofdpijn

Cervicogene hoofdpijn kan op migraine lijken, dus het kan moeilijk zijn om een cervicogene hoofdpijn van een migrainehoofdpijn te onderscheiden. Het belangrijkste verschil is dat migraine zijn oorsprong heeft in de hersenen, terwijl cervicogene hoofdpijn zijn oorsprong heeft in de halswervelkolom (nek) of de schedelbasis.

 

30-04-2021 | Aandoeningen

De ziekte van Crohn begrijpen

Geschreven door Niels darmproblemen ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn is een type ontstekingsziekte van de darm.

Meer onderzoek naar de ziekte van Crohn is noodzakelijk. Onderzoekers weten niet zeker hoe de ziekte begint, wie de grootste kans heeft om de ziekte te krijgen, of hoe de ziekte het best kan worden behandeld. Ondanks grote vooruitgang in de behandeling in de afgelopen drie decennia, is er nog geen genezing beschikbaar.

 

26-04-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De oplossing voor de gestresseerde huid

Tegenwoordig heeft onze huid steeds meer te kampen met  acute  dagelijkse  interne  en  externe  agressies.  De  groeiende  stadsbevolking  wordt  massaal  blootgesteld  aan pieken van vervuiling, plotse klimaatveranderingen, slaapgebrek,  hormonale  schommelingen,  angst  of  intense stress. Die kritieke factoren staan bekend als ‘exposoom-stressoren’  en  ze  hebben  een  directe  impact  op  de huid. 

23-04-2021 | Aandoeningen

Nekpijn: mogelijke oorzaken en hoe te behandelen

Geschreven door Niels nekpijn Gewrichten

De nek bestaat uit wervels die van de schedel naar het bovenlichaam lopen. De nekwervelschijven absorberen de schokken tussen de botten.

De botten, ligamenten en spieren van de nek ondersteunen het hoofd en maken beweging mogelijk. Afwijkingen, ontstekingen of letsel kunnen nekpijn of -stijfheid veroorzaken.

23-04-2021 | Aandoeningen

Waarom moet ik overgeven?

Geschreven door Niels overgeven braken

Braken, of overgeven, is het met kracht lozen van maaginhoud. Het kan een eenmalige gebeurtenis zijn die verband houdt met iets dat niet goed in de maag ligt. Terugkerend braken kan worden veroorzaakt door onderliggende medische aandoeningen.

Veelvuldig braken kan ook leiden tot uitdroging, wat levensbedreigend kan zijn als het niet behandeld wordt.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels