02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

06-07-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Bescherm je tegen de zon om huidkanker te voorkomen

Elke dag - zelfs in de winter of bij bewolkt weer - wordt de huid blootgesteld aan de ultraviolette straling van de zon. UV-stralen zijn verantwoordelijk voor meerdere aandoeningen in de huid. Ze zijn een belangrijke boosdoener bij het verschijnen van tekenen van huidveroudering: Rimpels, ouderdomsvlekken en huidverslapping. Nog verontrustender is dat ze de oorzaak zijn voor de meeste gevallen van huidkanker.

16-05-2023 | Algemeen welzijn

Voedingssupplementen met wetenschap als basis

Geschreven door T. voedingssuplementen gezond leven

Tyranos is een Belgisch gezondheidsmerk dat in 2021 werd opgericht door een aantal artsen en apothekers. De oprichters geloven dat het niet alleen cruciaal is om te weten wat je in je lichaam stopt, maar ook waarom je het überhaupt nodig hebt. Ze zijn transparant over de gebruikte ingrediënten, waar ze vandaan komen, en hebben jarenlang uitgebreid onderzoek gedaan naar elk van de hoogwaardige nutriënten die ze gebruiken. 

20-03-2023 | Algemeen welzijn

Een snelle, efficiënte en volledige oplossing voor de genezing van traumatische, acute wonden

Een 21 jarige semi professionele wielrenner werd verwond bij een val… Zijn verwonding is een acute traumatische gemengde wonde. Het onderhuids weefsel is blootgesteld en beschadigd. De oppervlakkige schaafwonden zijn erg vuil (kleine steentjes in de wonde). Voor de behandeling van deze wonde gebruikt men volgende producten:

16-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Waarom zonnecrème onmisbaar is

Er wordt voldoende gehamerd op het gebruiken van zonnecrème om je huid te beschermen tegen schade door UV-stralen. Maar waarom is dit precies zo belangrijk? Is het niet voldoende om af en toe in de schaduw te gaan zitten of binnen te blijven? Lees verder en kom meer te weten over de voordelen van het gebruik van zonnecrème en hoe deze vorm van zonbescherming juist werkt.

16-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Zonnecrème voor op safari: de beste keuze

Geschreven door Niels zonnecrème safari vakantie

Zuid-Afrika staat bekend om haar prachtige zonnige weer, dat de ideale omgeving biedt om met je gezin van het buitenleven te genieten, of zelfs op safari te gaan! Maar de zon kan gevaarlijk zijn voor uw huid en uw gezondheid als u niet de nodige voorzorgsmaatregelen neemt. Huidkanker treft jaarlijks duizenden mensen. Uitgebreide blootstelling aan de zon zonder de juiste bescherming kan ook leiden tot huidbeschadiging en huidveroudering. Lees hier hoe je je huid het beste beschermd en hoe je een geschikte zonnecrème uitkiest.

16-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De beste zonnecrème voor wintersport

Geschreven door Niels zonnecrème skiën vakantie

Tijdens de vakantie is het heerlijk om je van de witte bergen te laten glijden op een paar ski’s of een snowboard. Veel mensen vergeten echter dat ook hier de zon heel wat schade kan aanrichten op de huid. Kijk maar naar het aantal personen die hun skibril in hun gezicht hebben gebrand staan na de kerst- of paasvakanties. In dit artikel kom je te weten hoe je ook op koude vakantiebestemmingen je huid het beste beschermd en hoe je de beste zonnecrème kan uitkiezen.

16-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De beste zonnecrème voor op reis

Geschreven door Niels zonnecrème zonbescherming reizen

Zonnebrandcrème is een essentieel onderdeel van elke zomervakantie. Of je nu naar het strand gaat, een nieuwe stad verkent of op safari gaat, zonnebrandcrème moet bovenaan je lijstje staan. Maar met zoveel verschillende merken en soorten op de markt kan het moeilijk zijn om de juiste voor jouw huidtype te kiezen. In dit artikel leggen we je uit hoe je de beste zonnebrandcrème voor je reis kiest op basis van uw huidtype en geplande activiteiten.

09-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De impact van zonnecrème op het milieu

Geschreven door Niels milieu klimaat zonnebrand

Het zal niemand verbazen dat het gebruik van zonnecrème een van de belangrijkste tips voor de veiligheid in de zon is. Hoe belangrijk deze producten ook zijn voor je veiligheid in de zon, uit studies blijkt nu dat de ingrediënten van zonnebrandmiddelen een bedreiging vormen voor het milieu. Lees verder en ontdek hoe ons gebruik van zonnebrandcrème een invloed kan hebben op onze koraalriffen, oceanen en andere milieuschade en wat we eraan kunnen doen. 

09-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Heeft zonnecrème invloed op de vitamine D-productie?

Geschreven door Niels zonnecrème zonnebescherming vitamine D

In de wintermaanden lopen we meer risico op een tekort aan vitamine D. Dat kan allerlei gezondheidsproblemen met zich meebrengen en kan je dus beter vermijden. Je kan vitamine D opnemen via je huid door de zon, maar tegelijkertijd moet je je huid ook beschermen tegen te veel blootstelling aan zonlicht. Lees hier alles over vitamine D en of het gebruik van zonnecrème hier een effect op heeft.

09-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Kan zonnecrème huidkanker voorkomen?

Als je buiten geniet van de warmte van de zon op je huid, dan is het best dat je je altijd beschermt met een goede zonnecrème. Je kan immers verbranden en je huid veroudert erdoor. Het meest ernstige effect van uv-straling op de huid is een probleem dat zich veel later kan voordoen: huidkanker. Lees hier hoe de zon je huid kan aantasten en wat je kan doen om huidkanker te voorkomen.

09-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Is zonnebanken veiliger dan zonnecrème?

Geschreven door Niels zonnebank zonnebrand bruinen

Wie graag een natuurlijk donkerder tintje heeft, kan dat voor elkaar krijgen door te gaan zonnen of onder de zonnebank te gaan. Zowel zonlicht als uv-stralen van de zonnebank heeft een effect op je gezondheid en beiden hebben voor- en nadelen. Je zou wel altijd zonnecrème moeten gebruiken. Lees hier de verschillen tussen bruinen via de zon en via de zonnebank en welke gezondheidsrisico’s hieraan verbonden zijn.

02-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Bescherm je tatoeages tegen de zon

Geschreven door Niels tattoo huidverzorging zonbescherming

Als je regelmatig in de zon komt, weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om jezelf tegen de uv-stralen te beschermen. Te weinig of geen zonbescherming kan leiden tot verbranden, schade aan de huid en huidkanker. Zonder de geschikte producten kunnen ook je tatoeages beschadigd raken. Lees hier waarom zonnecrème belangrijk is voor je tattoos in goede conditie te houden en welke zonnecrème hier het beste voor is.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels