02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
12-01-2023 | Algemeen welzijn

Hoe probiotica jouw spijsvertering kunnen verbeteren

Geschreven door Niels darmgezondheid probiotica Darmen

Probiotica zijn micro-organismen die voordelig zijn voor de gezondheid van het lichaam waarin ze leven. Ook het menselijk lichaam is afhankelijk van verschillende soorten microben om goed te blijven functioneren. Probiotica zijn goede bacteriën die hierbij kunnen helpen. Ze bieden ondersteuning voor allerlei mechanismen binnen de spijsvertering en beschermen je tegen ziektekiemen. Lees hier hoe probiotica juist werken, hoe ze je spijsvertering verbeteren en in welke voeding je probiotica terugvindt.

05-01-2023 | Sport en vitaliteit

Hoe je darmbacteriën je kunnen helpen met afvallen

Geschreven door Niels microbioom Darmen metabolisme afvallen

Je lichaam bevat triljoenen bacteriën. Het grootste deel hiervan leeft in je darmen. Darmbacteriën spelen een belangrijke rol in het beschermen van je gezondheid. Zo communiceren ze met je immuunsysteem en produceren ze bepaalde vitamines die je lichaam nodig heeft. Daarnaast beïnvloeden ze ook de spijsverteringen en bepalen zo op een indirecte manier je gewicht. Lees verder en kom meer te weten over het effect van darmbacteriën op je gewicht.

10-11-2022 | Aandoeningen

Wat is het darmmicrobioom en waarom is het belangrijk voor je gezondheid?

Geschreven door Niels Darmflora darmproblemen Darmen

Er leven onnoemelijk veel bacteriën, virussen en funghi in je lichaam. In zijn geheel noemen we deze groep micro-organismen het microbioom. Sommige bacteriën zijn schadelijk en veroorzaken ziekten, maar zijn ook soorten die essentieel zijn voor de werking van je lichaam en je gezondheid. Lees hier wat het darmmicrobioom of darmflora is, welke functies het vervult en wat het doet voor je algemene gezondheid.

29-06-2022 | Algemeen welzijn

Maag- en darmproblemen op vakantie

Geschreven door M. darmproblemen Darmen

De meeste mensen krijgen op vakantie darmproblemen, vooral als ze naar een tropische bestemming gaan. De oorzaak hiervan is dat ze besmet zijn door het water of door het eten. Een product dat zeker in je reisapotheek moet zitten is een product tegen darmproblemen.  
 

02-03-2021 | Algemeen welzijn

Last van het Prikkelbaredarmsyndroom?

Ongeveer 5 tot 10% van de bevolking heeft last van het prikkelbare darmsyndroom. Maar wat houdt dat juist in? En valt er iets aan te doen?

18-11-2019 | Aandoeningen

Darmontsteking symptomen, oorzaak (stress) en oplossing

Geschreven door Anniek darmproblemen Darmflora darmkanker Darmen

Er zijn elk jaar heel wat mensen die last krijgen van een darmontsteking. Dat is erg vervelend en je zal dan ook wel degelijk last krijgen van bepaalde symptomen. Nu zien wij dat er nog altijd onduidelijkheid bestaat over het ontstaan en de kenmerken van een darmontsteking. Vandaar dat wij je vandaag alles laten zien wat je maar moet weten over de darmontsteking. Zo weet je wat je te wachten staat. 

28-08-2018 | Aandoeningen

Prikkelbare darm syndroom (pds): spastische of luie darm

Het prikkelbare darm syndroom is een vervelende aandoening die tot 20% van de bevolking treft. PDS is geen ernstige aandoening maar kan vaak veel last veroorzaken bij patiënten die eraan lijden. Hoewel zoveel mensen eraan lijden, is er geen duidelijke oorzaak voor een spastisch colon. De benaming verklapt al wat de aandoening bij patiënten veroorzaakt, namelijk pijn in de buik- en darmstreek. 

Lees meer over Wat is een prikkelbare darm en hoe leer ik ermee leven?

28-08-2018 | Algemeen welzijn

Darmflora herstellen of verbeteren: symptomen en voeding

Geschreven door Deborah Darmflora Darmen diarree enterol spijsvertering

Heb je last van een moeilijke spijsvertering, een slechte stoelgang of staat je natuurlijke weerstand even op een laag pitje? Dan kan het zijn dat je darmflora uit balans is. In onze dikke darm zijn miljoen bacteriën aanwezig, zowel goede als slechte. Samen vormen ze de darmflora. Goede bacteriën breken voedsel af en zetten het om naar belangrijke voedingsstoffen.

Lees meer over prikkelbare darm syndroom en medicatie

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels