02/793 09 34

Ma - Vr9u - 19u

Momenteel niet bereikbaar
09-02-2022 | Sport en vitaliteit

10 redenen waarom je niet zo snel afvalt als verwacht

Geschreven door Niels afvallen Dieet gezond afvallen

Wanneer je wilt afvallen door te diëten en te sporten, heb je misschien bepaalde verwachtingen over hoelang het duurt voor je resultaten ziet. Het kan heel frustrerend zijn als al je harde werk niet oplevert wat je wilt. Soms is het een makkelijk oplosbaar probleem, zoals je dieet of sporttechniek aan te passen. Lees hier wat mogelijke oorzaken kunnen zijn.

09-02-2022 | Sport en vitaliteit

Het mediterraan dieet: hoe begin je eraan?

Geschreven door Niels mediterraan Dieetschema Dieet

Het mediterraan dieet is gebaseerd op wat mensen traditioneel eten in landen zoals Italië en Griekenland. De reden hiervoor is dat onderzoek heeft uitgewezen dat de mensen er gezonder zijn dan in andere landen. Een ander voordeel van dit dieet is dat het heel divers is; er liggen immers veel landen in het Middellandse Zeegebied. De tips in dit artikel zijn dus eerder richtlijnen die je niet exact hoeft te volgen.

09-02-2022 | Sport en vitaliteit

Het FODMAP-dieet voor Prikkelbare Darm Syndroom

Geschreven door Niels Dieet Dieetschema bloeddruk

Het FODMAP-dieet wordt voorgeschreven voor mensen bij wie Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) werd vastgesteld. Hierbij worden bepaalde koolhydraten en vezels geschrapt om triggers te achterhalen en klachten te verminderen. Lees hier wat het dieet inhoudt en hoe het mensen met PDS kan helpen.

09-02-2022 | Sport en vitaliteit

Hoe begin ik aan het DASH-dieet?

Geschreven door Niels Dieet Dieetschema bloeddruk

Het DASH-dieet dient in de eerste plaats om je bloeddruk te verlagen, maar je valt er ook van af! Dat doe je onder andere door minder zout en bewerkte producten te eten. Daarnaast eet je ook zoveel mogelijk onbewerkte producten zoals groenten en fruit. Lees hier alles over wat het dieet inhoudt en wat je mag eten.

30-09-2021 | Algemeen welzijn

Gluten en glutenvrij dieet

Geschreven door Niels

Heb je je ’s ochtends bij het ontbijt ooit afgevraagd hoe je boterham aan die luchtige structuur komt? Die kleine luchtholtes in het brood zijn het werk van een groep eiwitten die in granen voorkomen. Je kent deze eiwitten misschien wel onder de naam gluten (het Latijnse gluten betekent lijm). De meeste mensen hebben geen probleem om gluten te eten, maar toch kan een groot aantal mensen geen gluten verdragen.  

23-09-2021 | Sport en vitaliteit

Hoe stel ik een voedingsschema op?

Geschreven door Niels Dieetschema Dieet gezond afvallen

Als je op dieet gaat heb je snel de neiging om een eetschema over te nemen van het internet of uit een boek. Toch is het aangeraden om zelf eentje op te stellen of op maat te laten maken door een professional. Daardoor zal het beter beantwoorden aan je calorie- en macrobehoeften en kan je het langer volhouden. Lees hier hoe het in zijn werk gaat.

23-09-2021 | Sport en vitaliteit

Dieetschema’s: welk type past het beste bij jou?

Geschreven door Niels Dieet Dieetschema afvallen

Als je wilt afvallen, kijk je eerst en vooral naar wat je kan aanpassen in je voeding. Het haalt immers niet veel uit om te sporten als je daarbij ongezond blijft eten. Een overzichtelijke manier om te beginnen met gezonder te eten is het volgen van een dieetschema. Je kan enorm veel soorten diëten terugvinden op het internet, in magazines, op tv, … Sommige bestaan al heel lang en andere zijn niet altijd even efficiënt. Lees hier welke schema’s er zijn en welke het meest geschikt is voor jou.

14-10-2020 | Algemeen welzijn

Is een paleo dieet gezond? 3 tips voor het caveman dieet

Voor culinaire tips zal je zelden inspiratie gaan zoeken bij de oermensen. We hebben vandaag de dag namelijk zoveel verschillende keuzes wat onze voeding betreft. Toch kiezen veel mensen ervoor om hun dieet te baseren op wat de mens meer dan een miljoen jaar geleden at. Het paleo dieet verwijst dan ook naar de oude steentijd of ook wel het paleolithicum genaamd. 

18-09-2020 | Algemeen welzijn

Afvallen met shakes: je stofwisseling versnellen met een shake dieet

Een dieet met shakes kan je helpen om snel gewicht te verliezen. Wanneer je het goed aanpakt slank je snel af en vermijd je ook het gevreesde jojo-effect. Het beginnen aan een shake dieet kan echter heel erg intimiderend zijn. 

02-09-2020 | Algemeen welzijn

Afvallen met een koolhydraatarm dieet

Wanneer mensen denken aan een dieet, denken ze voornamelijk aan het beperken van het aantal calorieën dat ze op een dag mogen eten. Door minder calorieën te eten zal het lichaam namelijk gewicht verliezen. Toch bestaat er een betere manieren om gewicht te verliezen en dat is onder andere een koolhydraatarm dieet. 

20-05-2020 | Algemeen welzijn

Het ketogeen dieet: Een gedetailleerde beginnersgids voor Keto

Geschreven door Anouk

Het ketogeen dieet (of kortweg keto-dieet) is een koolhydraatarm dieet dat veel voordelen biedt voor de gezondheid.

Meer dan 20 studies tonen zelfs aan dat dit soort dieet u kan helpen om gewicht te verliezen en uw gezondheid te verbeteren.

Ketogene diëten kunnen zelfs voordelen hebben bij diabetes, kanker, epilepsie en de ziekte van Alzheimer.

Hier is een gedetailleerde beginnersgids voor het keto-dieet.

16-12-2019 | Aandoeningen

Wat is een prikkelbare darm: pds voeding tips en dieet

Geschreven door Niels darmproblemen spastische darm Darmflora

Buikkrampen, een opgeblazen gevoel en winderigheid: het zijn allemaal klachten die geassocieerd worden met het prikkelbare darm syndroom (afgekort PDS). Verder wordt het syndroom ook soms spastische darm of spastisch colon genoemd. Een prikkelbare darm kan voor heel wat ongemak en onzekerheid zorgen. In dit artikel leer je meer over prikkelbare darmen en hoe je ermee kunt omgaan.   

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels