02-06-2020 | Algemeen welzijn

De vaakst voorkomende menopauzeproblemen en hun oplossingen

Geschreven door Niels Menopauze tips menopauze

De overgang en menopauze staan vaak bekend omwille van de hele resem klachten die ermee gepaard gaan. Het lichaam doorgaat tijdens de overgang en menopauze heel wat veranderingen en die veranderingen kunnen voor klachten zorgen. Niet iedere vrouw krijgt even veel last van deze kwaaltjes.

02-06-2020 | Algemeen welzijn

Wat doe je tegen nachtelijk zweten tijdens de overgang?

Geschreven door Niels Menopauze zweten

Word je ’s nachts soms ook drijfnat wakker? Maak je vooral geen zorgen, want veel vrouwen in de overgang hebben namelijk last van nachtelijk zweten. Natuurlijk is het niet aangenaam om ’s nachts badend in het zweet wakker te worden: je nachtrust verslechterd en je voelt je alles behalve comfortabel.

18-05-2020 | Algemeen welzijn

Wat doe je tegen koude rillingen tijdens de menopauze?

Geschreven door Niels Menopauze

De meeste vrouwen krijgen tijdens de menopauze te maken met enkele kwaaltjes. Opvliegers en nachtelijk zweten zijn misschien wel de meest bekende kwaaltjes van de overgang. Deze kwaaltjes worden veroorzaakt door veranderingen in het oestrogeenniveau van je lichaam. Hierdoor kan de interne temperatuurregeling van je lichaam in de war raken met warmteopwellingen als voornaamste gevolg.

18-05-2020 | Algemeen welzijn

Gewichtstoename tijdens de menopauze: Zo houd je de menopauzekilootjes onder controle

Geschreven door Niels Menopauze afvallen

Heel wat vrouwen merken tijdens de menopauze dat de weegschaal plots wat extra kilootjes weergeeft. De extra kilootjes lijken zich ook sneller vast te zetten rond de buik. De gemiddelde vrouw blijkt zo ongeveer drie kilo bij te komen tijdens de overgang en menopauze.

11-05-2020 | Algemeen welzijn

Wat zijn opvliegers en wat doe je eraan?

Geschreven door Niels Menopauze

De meeste vrouwen die in de overgang zijn, kennen het gevoel wel. Plots krijg je het erg warm in het gezicht en bovenlichaam. Je begint te zweten en krijgt het benauwd. Ongeveer 70 % van de vrouwen in de overgang heeft af en toe wel eens last van opvliegers.

11-05-2020 | Algemeen welzijn

Hoe verminder je klachten tijdens de menopauze?

Geschreven door Niels Menopauze

Iedere vrouw zal op een gegeven moment met de menopauze geconfronteerd worden. De menopauze is een natuurlijk proces waarbij de menstruele cyclus stopt en het brengt vaak ook klachten met zich mee. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken, het is volkomen normaal dat je last begint te krijgen van bepaalde kwaaltjes.

20-04-2020 | Algemeen welzijn

Vroegtijdige menopauze

Geschreven door Niels Menopauze

De menopauze wordt meestal geassocieerd met vrouwen van middelbare leeftijd. De menopauze begint gemiddeld dan ook rond de leeftijd van 51 jaar. Toch kan het zijn dat de overgang en vervolgens de menopauze veel vroeger begint dan gemiddeld.

20-04-2020 | Algemeen welzijn

Wanneer begint de overgang?

Geschreven door Niels Menopauze

De menopauze is een periode in het leven van elke vrouw die heel wat vragen en onzekerheden met zich mee kan brengen. Als je wat onderzoek begint te doen, word je al snel neergesabeld met een berg termen zoals perimenopauze, de overgang, oestrogeen en progesteron.

14-04-2020 | Algemeen welzijn

De perimenopauze: de vaakst voorkomende klachten en wat eraan te doen

Geschreven door Niels Menopauze tips menopauze

Over de menopauze wordt veel gesproken en geschreven, maar de periode voor de menopauze is veel minder bekend. Deze periode wordt de perimenopauze genoemd. Het is eigenlijk ook de perimenopauze die de meeste klachten met zich meebrengt. Lees meer over wat is menopauze

18-11-2019 | Algemeen welzijn

Symptomen van de menopauze

Geschreven door Niels Menopauze

De menopauze is de tijd die het einde van je menstruatiecyclus markeert. De diagnose wordt gesteld nadat je 12 maanden zonder menstruatieperiode hebt rondgelopen. De menopauze kan rond de leeftijf van 40 of 50 jaar plaatsvinden, in ons land is de gemiddelde leeftijd echter 51 jaar. De menopauze is een natuurlijk en biologisch proces. Fysieke symptomen, zoals opvliegers en emotionele symptomen van de menopauze kunnen je slaap verstoren, je energie verlagen of je emotionele gezondheid beïnvloeden. Er zijn veel effectieve behandelingen beschikbaar, van aanpassingen van de levensstijl tot hormoontherapie. Deze laten wij je onder andere in dit artikel zien.

21-06-2019 | Sport en vitaliteit

Waarom zijn vitamines voor 50-plussers een goed idee?

Iedereen droomt ervan om gezond oud te worden. Hiervoor heeft het lichaam nood aan vitaminen en mineralen om naar behoren te kunnen functioneren en dat geldt voor zowel jong als oud. Het gros van de vitaminen en mineralen haalt de mens uit voeding. Gezonde en gevarieerde eetgewoonten zijn dan ook van het grootste belang om je gezondheid op peil te houden.

08-03-2019 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Huidverslapping tijdens de menopauze tegengaan? Deze innovatie maakt het mogelijk

Geschreven door Louise

Tegen 2025 zullen 1,1 miljard vrouwen in de postmenopauze zijn. Deze belangrijke stap zal ons allemaal vroeg of laat raken. De tekenen van veroudering aan de hals en gelaatscontouren, wat de eerste zone is om de gevolgen van de menopauze te ondergaan, kunnen voor velen van ons uitgroeien tot een echte zorg. Laat je verder goed informeren bij Viata.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels