02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
10-11-2022 | Aandoeningen

10 manieren om je darmbacteriën te verbeteren

Geschreven door Niels Darmflora darmproblemen probiotica

Er leven biljoenen bacteriën in je lichaam, waarvan de meeste in je darmen. Deze verzameling van micro-organismen noemen we het microbioom of de darmflora. Je darmflora is erg belangrijk voor je algemene gezondheid: goede bacteriën houden je gezond en slechte bacteriën kunnen allerlei ziekten veroorzaken. Deze balans wordt door allerlei externe factoren beïnvloed, zoals je eetpatroon bijvoorbeeld. Lees verder en kom te weten wat je kan doen om je darmflora te verbeteren.

10-11-2022 | Aandoeningen

Wat is het darmmicrobioom en waarom is het belangrijk voor je gezondheid?

Geschreven door Niels Darmflora darmproblemen Darmen

Er leven onnoemelijk veel bacteriën, virussen en funghi in je lichaam. In zijn geheel noemen we deze groep micro-organismen het microbioom. Sommige bacteriën zijn schadelijk en veroorzaken ziekten, maar zijn ook soorten die essentieel zijn voor de werking van je lichaam en je gezondheid. Lees hier wat het darmmicrobioom of darmflora is, welke functies het vervult en wat het doet voor je algemene gezondheid.

04-11-2022 | Algemeen welzijn

Darmgezondheid: hoe je darmproblemen herkent en oplost

Geschreven door Niels Darmflora darmproblemen microbioom

Heb je problemen met je stoelgang of heb je vaak last van buikpijn? Als je vermoed dat je darmproblemen hebt, kan het aanpassen van je levensstijl er misschien voor zorgen dat het microbioom in je darmen gezonder wordt en je algemene gezondheid verbetert. Lees verder en kom te weten hoe je microbioom werkt, hoe je darmproblemen herkent en wat je ertegen kan doen.

21-10-2022 | Algemeen welzijn

Akkermansia: de bacterie die je spijsvertering versterkt

Geschreven door Niels Darmflora darmproblemen cobiotica

Akkermansia muciniphila is een van de meest voorkomende bacteriesoorten in je darmen. Het zorgt ervoor dat je darmslijmvlies gezond blijft en beschermt je tegen bepaalde aandoeningen. Lees verder en kom alles te weten over waarom Akkermansia goed is voor je darmen, hoe je meer van deze bacterie kunt opnemen en wat cobiotica is.

29-06-2022 | Algemeen welzijn

Maag- en darmproblemen op vakantie

Geschreven door M. darmproblemen Darmen

De meeste mensen krijgen op vakantie darmproblemen, vooral als ze naar een tropische bestemming gaan. De oorzaak hiervan is dat ze besmet zijn door het water of door het eten. Een product dat zeker in je reisapotheek moet zitten is een product tegen darmproblemen.  
 

30-04-2021 | Aandoeningen

De ziekte van Crohn begrijpen

Geschreven door Niels darmproblemen ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn is een type ontstekingsziekte van de darm.

Meer onderzoek naar de ziekte van Crohn is noodzakelijk. Onderzoekers weten niet zeker hoe de ziekte begint, wie de grootste kans heeft om de ziekte te krijgen, of hoe de ziekte het best kan worden behandeld. Ondanks grote vooruitgang in de behandeling in de afgelopen drie decennia, is er nog geen genezing beschikbaar.

 

02-03-2021 | Algemeen welzijn

Last van het Prikkelbaredarmsyndroom?

Ongeveer 5 tot 10% van de bevolking heeft last van het prikkelbare darmsyndroom. Maar wat houdt dat juist in? En valt er iets aan te doen?

16-12-2019 | Aandoeningen

Wat is een prikkelbare darm: pds voeding tips en dieet

Geschreven door Niels darmproblemen spastische darm Darmflora

Buikkrampen, een opgeblazen gevoel en winderigheid: het zijn allemaal klachten die geassocieerd worden met het prikkelbare darm syndroom (afgekort PDS). Verder wordt het syndroom ook soms spastische darm of spastisch colon genoemd. Een prikkelbare darm kan voor heel wat ongemak en onzekerheid zorgen. In dit artikel leer je meer over prikkelbare darmen en hoe je ermee kunt omgaan.   

18-11-2019 | Aandoeningen

Darmontsteking symptomen, oorzaak (stress) en oplossing

Geschreven door Anniek darmproblemen Darmflora darmkanker Darmen

Er zijn elk jaar heel wat mensen die last krijgen van een darmontsteking. Dat is erg vervelend en je zal dan ook wel degelijk last krijgen van bepaalde symptomen. Nu zien wij dat er nog altijd onduidelijkheid bestaat over het ontstaan en de kenmerken van een darmontsteking. Vandaar dat wij je vandaag alles laten zien wat je maar moet weten over de darmontsteking. Zo weet je wat je te wachten staat. 

08-01-2019 | Aandoeningen

Lintwormsymptomen (afvallen, stoelgang): hoe weet ik of ik wormpjes heb

Geschreven door Natasha darmproblemen

Wormen komen ons lichaam voornamelijk binnen via rauw of onvoldoende gebakken vlees dat besmet is met de eitjes van de lintworm.

12-10-2018 | Aandoeningen

Hoe omgaan met darmproblemen?

10 à 15 % van de Belgische bevolking heeft regelmatig last van chronische darmproblemen. Deze darmproblemen uiten zich door onaangename klachten zoals verstopping of diarree, opgeblazen gevoel, winderigheid en buikkrampen.

Lees hieronder de informatie van Dr. Peter Aelbrecht, auteur van de 2 boeken "Homo energeticus" en "Homo energeticus receptenboek".

Lees meer over Wat is de oorzaak van prikkelbaredarmsyndroom?

17-09-2018 | Algemeen welzijn

Microlax: je frenemy bij darmonderzoeken

Een darmonderzoek of coloscopie, niet iets waar je op zit te wachten. Jammer genoeg is het nu eenmaal soms echt nodig. Hoewel niemand een darmonderzoek echt een aangename ervaring vindt, is het niet iets waar je voor moet vrezen. Je mag altijd een lichte verdoving aanvragen voor je een coloscopie ondergaat. Deze verdoving brengt je in een lichte slaap waardoor je je bijna niet bewust bent van het darmonderzoek. Dit kan de ervaring al stukken aangenamer maken.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels