02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
16-02-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Gezichtszonnecrème: waarom je het nodig hebt en hoe je het kiest

Geschreven door Niels gelaatsverzorging zonbescherming

Je gezicht is het deel van je lichaam dat het meest in contact komt met de zon. Het is dus heel belangrijk dat je je gelaat, oren en nek dagelijks beschermt tegen uv-stralen, ook al ga je niet veel naar buiten. Een product dat je dagelijks gebruikt moet van goede kwaliteit zijn. Lees hier alles over zonnecrème voor het gezicht en hoe je het beste product vindt voor jouw huid.

26-09-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat kan je doen met onzuiverheden en een huid met neiging tot acne?

Geschreven door O. acne gelaatsverzorging

Acne is wereldwijd de belangrijkste reden om een dermatoloog te raadplegen en treft miljoenen mensen van alle leeftijdsgroepen, daarnaast kunnen de oorzaken complex zijn. De acnecyclus start lang voordat een puistje verschijnt, het begint met overtollig talg dat de poriën verstopt, waarna bacteriën gaan woekeren en puistjes ontsteken. Het is ook aangetoond dat mensen met een onzuivere huid ook een verzwakte huidbarrière en minder ceramiden in de huid hebben.

06-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Mee-eters voorkomen en verwijderen

Geschreven door Niels acne huidverzorging gelaatsverzorging

Mee-eters zijn zwarte puntjes die je op je voorhoofd, neus en kin krijgt. Ze worden veroorzaakt door een ophoping in je poriën en zijn makkelijk te verwijderen. Lees hier alles over hoe mee-eters juist ontstaan, waardoor je meer kans op mee-eters loopt en hoe je ze het beste kunt verwijderen zonder je huid te beschadigen.

15-06-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Een goede gelaatsverzorging begint bij zonnecrème

Wist u dat 80% van de tekenen van huidveroudering veroorzaakt worden door het niet gebruiken van zonnebescherming ?

11-03-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Zonnecrèmes voor het gelaat: nodig of overbodig?

Een flinke portie zonnestralen op je bol kan prettig aanvoelen, maar je beschermt je huid best tegen veroudering en huidkanker door zonnecrème te smeren. Er bestaan gespecialiseerde crèmes voor je gezicht, maar heeft dat ook voordelen of werkt een gewone zonnecrème minstens even goed? Lees hier waar de verschillen zitten en wat een zonnecrème voor het gelaat jou kan bieden.

18-02-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De beste zonnecrème voor je gelaat kiezen

Een van de lichaamsdelen die het meest wordt blootgesteld aan zonlicht is je gelaat. Daarom is het belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden wanneer je je huid beschermt tegen lange-termijn effecten van UV-stralen, zoals vlekken, veroudering en huidkanker. Het is zelfs aangeraden om je gezicht dagelijks in te smeren, niet alleen tijdens uitstapjes naar de zee of het zwembad. Lees hier alles over hoe je de beste zonnecrème uitkiest voor jouw gezicht.

10-11-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Menopauzale routine voor het gelaat

Menopauze maakt een derde van het leven van een vrouw uit. Elk jaar gaan 25 miljoen vrouwen door de menopauze en tegen 2025 zullen er 1,2 miljard postmenopauzale vrouwen zijn in de hele wereld.* Het is een natuurlijk proces dat gemiddeld begint rond 51 jaar.

Is het nog steeds een taboe? De maatschappij verandert, en mind-sets en levensstijlen evolueren. Het is tijd om het te dedramatiseren!

18-08-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Dermatologie kan levens veranderen

Overal ter wereld zijn huidproblemen vandaag een belangrijk, toenemend en toch onderschat probleem. Bovendien tonen studies aan dat huidproblemen je dagelijkse leven kunnen veranderen. Slaapgebrek, minder zelfvertrouwen, angst, sociale fobie... Het zijn maar enkele voorbeelden van de impact van huidproblemen op de levenskwaliteit volgens de meest recente klinische studies. 

15-07-2021 | Aandoeningen

Gezicht psoriasis: soorten, oorzaken en behandeling

Geschreven door Niels psoriasis gelaatsverzorging

Psoriasis is een veel voorkomende chronische huidaandoening die de levenscyclus van huidcellen versnelt, waardoor zich extra cellen op de huid ophopen. Deze ophoping resulteert in schilferende vlekken die pijnlijk en jeukend zijn. Deze - vaak rood met zilverkleurige schilfers - psoriasisvlekken zijn gedurende enkele weken of maanden zichtbaar en verdwijnen dan opnieuw.

26-04-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De oplossing voor de gestresseerde huid

Tegenwoordig heeft onze huid steeds meer te kampen met  acute  dagelijkse  interne  en  externe  agressies.  De  groeiende  stadsbevolking  wordt  massaal  blootgesteld  aan pieken van vervuiling, plotse klimaatveranderingen, slaapgebrek,  hormonale  schommelingen,  angst  of  intense stress. Die kritieke factoren staan bekend als ‘exposoom-stressoren’  en  ze  hebben  een  directe  impact  op  de huid. 

14-10-2020 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Het nieuwe tijdperk van biologische verzorgingsproducten

Krachtig, zinnenstrelend en geëngageerd. 3 woorden waarmee we het nieuwe gamma van NUXE Bio kunnen beschrijven. Dat het merk NUXE door de natuur geïnspireerd is, moeten we je natuurlijk niet meer vertellen. Maar nu gaan ze nog een stap verder en maken ze er hun missie van om natuurlijke producten heruit te vinden met NUXE Bio.

12-10-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Kan een crème je er werkelijk jonger laten uitzien?

Elke vrouw die een bepaalde leeftijd bereikt, krijgt te maken met tal van onzekerheden. Je huid gaat langzaamaan beginnen veranderen. Ze wordt dunner, droger en verliest haar elasticiteit. Voor extra advies kan je ook bij onze apotheek terecht.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels