02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
09-02-2022 | Algemeen welzijn

10 tips om een verkoudheid sneller te genezen

Geschreven door Niels verkoudheid genezen remedie verkoudheid

Tijdens de herfst- en wintermaanden steken allerlei gezondheidskwaaltjes de kop op. Vooral verkoudheden zijn een vaak voorkomend symptoom van het najaar. Terwijl een verkoudheid je levenskwaliteit niet drastisch aantast, blijft het een vervelende ziekte. Lees hier wat je kan doen om je verkoudheid sneller te verhelpen.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

10 huismiddeltjes tegen griepsymptomen

Geschreven door Niels griep huismiddeltjes griep genezen

Wanneer je een verkoudheid of griep te pakken hebt, voel je je waarschijnlijk erg belabberd. Hoewel dit meestal geen ziektes zijn om je zorgen over te maken, wil je natuurlijk wel zo snel mogelijk van de symptomen af zijn. Als je al medicatie neemt, liever geen medicatie inneemt of geen medicatie kunt innemen door omstandigheden, kan je altijd je hoofdpijn of loopneus aanpakken met huismiddeltjes. Lees verder voor tips over hoe je je verkoudheid- of griepsymptomen zelf kunt bestrijden.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

10 huismiddeltjes om een verkoudheid te genezen

Geschreven door Niels verkoudheid huismiddeltjes loopneus

Er zijn verschillende manieren om een verkoudheid te genezen. Je gaat best langs bij de dokter als je langdurige symptomen of abnormaal veel last hebt. Gelukkig is dat in de meeste gevallen niet nodig. Je kan het snotteren en niezen meestal zelf verminderen met simpele middeltjes waar je geen voorschrift of medisch advies voor nodig hebt. Lees hier wat je thuis kan doen om je verkoudheid te genezen.

15-12-2021 | Algemeen welzijn

Wat veroorzaakt verkoudheid en andere dagelijkse virale infecties?

Honderden verschillende virale infecties kunnen een verkoudheid veroorzaken, maar de meest voorkomende boosdoeners zijn rhinovirussen, die voornamelijk via de neus of mond het lichaam binnendringen. Eens ze griep krijgen, veroorzaken deze ziektekiemen gewoonlijk een veelvoud aan irriterende symptomen, maar het lastigste trio van klachten is meestal een verstopte neus, keelpijn en hoesten.

11-02-2020 | Algemeen welzijn

Winterkwalen

In de winter schijnt de zon minder, gaat de radiator aan en komen we minder buiten. Maar welke effecten heeft dit op onze gezondheid? Welke kwalen steken er in de winter de kop op?

05-04-2019 | Algemeen welzijn

Gezondheidscontrole: voorkomen is beter dan genezen

Geschreven door Claire

Het is algemeen bekend dat gezondheid kostbaar is. Toch is het vaak wanneer je het verliest dat je de waarde ervan inziet. Wie heeft nog nooit gedacht, als hij met de griep in bed ligt, dat hij een paar dagen geleden zo gelukkig was toen hij nog gezond was!

24-09-2018 | Aandoeningen

Hoe een verkoudheid of de griep aan te pakken met homeopathische middelen en voedingssupplementen?

Griep en verkoudheden zijn niet te onderschatten en jammer genoeg komt het griepseizoen er weer bijna aan. De enige echte oplossing is uitzieken. Een aantal dagen uitrusten in je bed met een lekker warm dekentje bovenop je. Uiteraard zijn er wel hulpmiddelen die je zieke dagen wat aangenamer kunnen maken. We hebben het hier dan over homeopathische middelen en natuurlijke voedingssupplementen. 

11-09-2018 | Algemeen welzijn

Hoe bereid ik mijn lichaam voor op de herfst?

De zomer loopt op zijn laatste benen en de herfst is klaar om zijn plaats over te nemen. In deze periode waarin het weer steeds grauwer wordt en de bomen stillaan hun bladerdak verliezen voelen veel mensen zich suf of hebben ze last van een herfstdipje. Geen paniek, je kan je lichaam makkelijk wapenen tegen de grillen van de herfst met de volgende handige tips.  

20-07-2018 | Algemeen welzijn

Normal Jet: om te voorkomen en te genezen

Je kent zeker en vast de Physiomer producten, die je waarschijnlijk gebruikt als je verkouden bent of als je een verstopte neus hebt. Wist je dat sprays in de vorm van jets, zoals de Normal Jet, ook efficiënt zijn als preventie? En ja, de dagelijkse hygiëne van de neus helpt om je te beschermen tegen een verkoudheid, waardoor de incidentie met 2 wordt verminderd. Bovendien kan het gebruik van de Normal Jet van Physiomer het aantal ziektedagen met 58% verminderen.

30-10-2018 | Aandoeningen

Tips en tricks om aerosol toe te dienen aan je kind

Verkoudheid, griep, angina, faryngitis, bronchitis en voor de allerkleinsten: bronchiolitis! Kortom, het is het seizoen van de luchtweginfecties, vooral bij kinderen. En wie luchtweginfectie zegt, zegt: aerosol! Maar hoe moet je de aerosol toedienen aan zo'n klein snuitje?

21-01-2020 | Aandoeningen

Hoe behoed ik me tegen de griepepidemie?

De berichten hebben ons de afgelopen dagen allemaal bereikt: de griep staat voor de deur! En weliswaar heel erg stevig deze keer! Het nemen van goede voorzorgen is deze keer dus echt wel op zijn plaats als je een griep wilt vermijden

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels