02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
06-07-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Bescherm je tegen de zon om huidkanker te voorkomen

Elke dag - zelfs in de winter of bij bewolkt weer - wordt de huid blootgesteld aan de ultraviolette straling van de zon. UV-stralen zijn verantwoordelijk voor meerdere aandoeningen in de huid. Ze zijn een belangrijke boosdoener bij het verschijnen van tekenen van huidveroudering: Rimpels, ouderdomsvlekken en huidverslapping. Nog verontrustender is dat ze de oorzaak zijn voor de meeste gevallen van huidkanker.

09-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Kan zonnecrème huidkanker voorkomen?

Als je buiten geniet van de warmte van de zon op je huid, dan is het best dat je je altijd beschermt met een goede zonnecrème. Je kan immers verbranden en je huid veroudert erdoor. Het meest ernstige effect van uv-straling op de huid is een probleem dat zich veel later kan voordoen: huidkanker. Lees hier hoe de zon je huid kan aantasten en wat je kan doen om huidkanker te voorkomen.

29-12-2022 | Algemeen welzijn

Wat jij kan doen om schade van antibiotica aan je darmflora te voorkomen

Geschreven door Niels Darmflora antibiotica microbioom

Iedereen heeft al wel eens een antibioticakuur moeten innemen voor een of andere kwaal of aandoening. Dit is een efficiënte manier om te genezen, maar wist je dat sommige antibiotica ook een nadelig effect kunnen hebben op je darmbacteriën? Lees hier hoe antibiotica je darmflora beïnvloeden en hoe je mogelijke schade kunt voorkomen.
 

04-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Kan je littekens voorkomen met siliconen of littekencrème?

Als je een wond hebt door te vallen of een operatie, kan je littekens voorkomen met bepaalde huidproducten. zowel littekencrème als siliconenproducten kunnen hierbij helpen. Lees hier hoe deze producten werken en hoe je ermee littekenvorming kan voorkomen.

06-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Mee-eters voorkomen en verwijderen

Geschreven door Niels acne huidverzorging gelaatsverzorging

Mee-eters zijn zwarte puntjes die je op je voorhoofd, neus en kin krijgt. Ze worden veroorzaakt door een ophoping in je poriën en zijn makkelijk te verwijderen. Lees hier alles over hoe mee-eters juist ontstaan, waardoor je meer kans op mee-eters loopt en hoe je ze het beste kunt verwijderen zonder je huid te beschadigen.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

10 huismiddeltjes tegen griepsymptomen

Geschreven door Niels griep huismiddeltjes griep genezen

Wanneer je een verkoudheid of griep te pakken hebt, voel je je waarschijnlijk erg belabberd. Hoewel dit meestal geen ziektes zijn om je zorgen over te maken, wil je natuurlijk wel zo snel mogelijk van de symptomen af zijn. Als je al medicatie neemt, liever geen medicatie inneemt of geen medicatie kunt innemen door omstandigheden, kan je altijd je hoofdpijn of loopneus aanpakken met huismiddeltjes. Lees verder voor tips over hoe je je verkoudheid- of griepsymptomen zelf kunt bestrijden.

15-12-2021 | Algemeen welzijn

Wat veroorzaakt verkoudheid en andere dagelijkse virale infecties?

Honderden verschillende virale infecties kunnen een verkoudheid veroorzaken, maar de meest voorkomende boosdoeners zijn rhinovirussen, die voornamelijk via de neus of mond het lichaam binnendringen. Eens ze griep krijgen, veroorzaken deze ziektekiemen gewoonlijk een veelvoud aan irriterende symptomen, maar het lastigste trio van klachten is meestal een verstopte neus, keelpijn en hoesten.

15-07-2021 | Aandoeningen

Psoriasis voorkomen: Tips om oorzaken te vermijden

Geschreven door Niels psoriasis oorzaken

Psoriasis is een chronische huidaandoening. De meest voorkomende vorm van psoriasis is plaque psoriasis, waarbij de huidcellen sneller groeien dan normaal en zich ophopen bovenop de huid. Deze extra cellen vormen een dikke laag van glanzende schilfers met droge, jeukende rode vlekken die soms pijnlijk zijn. Deze vlekken kunnen klein of groot zijn en variëren in intensiteit met de tijd.

 

10-09-2020 | Algemeen welzijn

5 tips om stress te voorkomen

Geschreven door Deborah (apotheekassistente) stress
27-04-2020 | Aandoeningen

Incontinentie: wat is het, oorzaken en voorkomen

Geschreven door Niels incontinentieprobleem

Beeld het je even in: je moet even niezen of hard lachen en plots heb je een natte plasvlek in je broek. Erg vervelend, niet waar? Ongewild urineverlies kan een grote spelbreker zijn in je dagelijkse leven en kan ook leiden tot vele gênante situaties. Daarom blijft incontinentie voor velen een groot taboe waar met geen woord over gerept mag worden.

11-02-2020 | Algemeen welzijn

Winterkwalen

In de winter schijnt de zon minder, gaat de radiator aan en komen we minder buiten. Maar welke effecten heeft dit op onze gezondheid? Welke kwalen steken er in de winter de kop op?

26-04-2019 | Aandoeningen

Tips om spataders te voorkomen

Geschreven door Claire

Zware, gezwollen en pijnlijke benen, jeuk, tintelingen en nachtelijke krampen in de onderste ledematen zijn de symptomen van veneuze insufficiëntie, wat de oorzaak van spataders is. Deze ziekte treft 30% van de bevolking en vaker vrouwen, ook al worden mannen niet gespaard. In deze blog beschrijven we de risicofactoren in detail en gewen we je enkele tips om het ontstaan van spataders te voorkomen!

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels