02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
18-02-2022 | Algemeen welzijn

Oorzaken van hoofdpijn en duizeligheid tijdens de zwangerschap

Geschreven door Niels zwangerschap duizeligheid hoofdpijn

Je lichaam ondergaat extreme omstandigheden tijdens de zwangerschap. Dat brengt een tal van fysieke klachten met zich mee. Hoofdpijn en duizeligheid komen vaak voor en kunnen verschillende oorzaken hebben. Lees hier waarom je er last van hebt en wat je ertegen kunt doen.

09-02-2022 | Aandoeningen

10 triggers die migraine kunnen veroorzaken

Geschreven door Niels migraine hoofdpijn migraineaanval

Migraine is een intense vorm van hoofdpijn die ook andere symptomen met zich meebrengt, zoals gevoeligheid aan licht en geluid, misselijkheid, het zien van vlekken, … Het kan door heel veel factoren veroorzaakt worden, dus kan het nuttig zijn om erachter te komen waar jij gevoelig voor bent. Lees hier wat veel voorkomende triggers zijn voor migraine.

09-02-2022 | Aandoeningen

Oorzaken van migraine tijdens de menstruatie

Geschreven door Niels menstruatie hoofdpijn hormonen

Als je regelmatig last hebt van hoofdpijn, heb je misschien al gemerkt dat dit erger wordt tijdens de menstruatie. Dat is niet abnormaal. Je lichaam ondergaat dan hormonale veranderingen, wat een migraineaanval kan teweegbrengen. Lees hier alles over waarom je vaker hoofdpijn hebt tijdens je maandstonden.

09-02-2022 | Aandoeningen

Hoofdpijn en de menopauze: is er een link?

Geschreven door Niels migraine Menopauze hormonen

De oorzaak van hoofdpijn is vaak heel moeilijk te bepalen. Er zijn heel veel factoren die een migraineaanval kunnen triggeren, waaronder ook hormonale veranderingen. In de menopauze kan je last hebben van schommelingen in je hormonen. Sommige vrouwen hebben daardoor plots minder last van hoofdpijn, terwijl andere net vaker hoofdpijn hebben. De menopauze kan dus in sommige gevallen de oorzaak zijn van een plotselinge opkomst van regelmatige migraine.

09-02-2022 | Aandoeningen

Hormonale hoofdpijn: oorzaken, symptomen en behandeling

Geschreven door Niels hormonen hoofdpijn migraine

Heb je vaak last van migraine, maar ben je er nog niet in geslaagd om de oorzaak te achterhalen? Als je een vrouw bent, is de kans groot dat het om een hormonale hoofdpijn gaat. Je hormonenniveaus veranderen drastisch tijdens periodes zoals de menstruatie, zwangerschap, menopauze… Deze bruuske veranderingen kunnen soms leiden tot hoofdpijn. Lees hier alles over hormonale hoofdpijn en wat je ertegen kunt doen.

08-09-2021 | Algemeen welzijn

Magnesium als behandeling tegen migraine

Geschreven door Niels magnesium hoofdpijn migraine

Magnesium is een mineraal dat essentieel is om ervoor te zorgen dat je lichaam goed werkt. Het kan de sterkte van je botten verbeteren, je bloeddruk stabiliseren en een gezond hartritme en werking van de zenuwen bevorderen. Bij een tekort aan magnesium doen zich verschillende symptomen voor, zoals vermoeidheid, verlies van eetlust, misselijkheid, krampen, tintelend gevoel en spiertrekkingen. Een tekort aan magnesium is ook gelinkt aan hoofdpijn en migraine.

08-09-2021 | Algemeen welzijn

Uitdrogingshoofdpijn: oorzaken en remedies

Geschreven door Niels hoofdpijn uitdroging pijnstiller

Wanneer je te weinig water drinkt, loop je een kans om hoofdpijn of migraine te krijgen. Je hebt dit misschien al wel eens ondervonden, maar wist je dat dit eigenlijk niet wetenschappelijk bewezen is? Toch is er waarschijnlijk wel een oorzakelijk verband tussen uitdroging en hoofdpijn, maar dit soort onderzoeken wordt gewoon niet uitgebreid gefinancierd. Daar bovenop bestaat er wel een formele classificatie voor katerhoofdpijnen, die deels worden veroorzaakt door uitdroging. 

07-05-2021 | Aandoeningen

Alles wat je wilt weten over migraine

Geschreven door Niels migraine hoofdpijn

Migraine is een neurologische aandoening die meerdere symptomen kan veroorzaken. Het wordt vaak gekenmerkt door hevige hoofdpijn. De symptomen kunnen misselijkheid, overgeven, moeite met spreken, gevoelloosheid of tintelingen en gevoeligheid voor licht en geluid zijn. Migraine komt vaak in families voor en treft alle leeftijden.

De diagnose van migraine wordt gesteld op basis van de klinische voorgeschiedenis, de gerapporteerde symptomen en door andere oorzaken uit te sluiten. De meest voorkomende categorieën van migrainehoofdpijn zijn die zonder aura en die met aura.

30-04-2021 | Aandoeningen

Constante Hoofdpijn: Diagnose, behandeling, risicofactoren, en meer

Geschreven door Niels hoofdpijn chronische hoofdpijn

We hebben allemaal wel eens de symptomen van hoofdpijn gevoeld. Meestal is het een kleine ergernis die kan worden verlicht met vrij verkrijgbare pijnstillers.

Maar wat als de hoofdpijn constant is en bijna elke dag optreedt?

Van chronische dagelijkse hoofdpijn is sprake wanneer je 15 dagen of meer per maand hoofdpijn hebt. Zowel volwassenen als kinderen kunnen chronische, of constante, hoofdpijn hebben. Constante hoofdpijn kan slopend zijn en je dagelijkse activiteiten belemmeren.

 

30-04-2021 | Aandoeningen

Clusterhoofdpijn: Soorten, Symptomen, en Oorzaken

Geschreven door Niels hoofdpijn clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is zeer pijnlijke hoofdpijn die in clusters voorkomt. Je ervaart cycli van hoofdpijnaanvallen, gevolgd door periodes zonder hoofdpijn.

De frequentie van de hoofdpijn tijdens deze cycli kan variëren van één hoofdpijn om de andere dag tot meerdere hoofdpijnen per dag. De pijn van clusterhoofdpijn kan zeer hevig zijn.

30-04-2021 | Aandoeningen

Spanningshoofdpijn: Oorzaken, Symptomen, en Behandelingen

Geschreven door Niels hoofdpijn spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Het kan een milde, matige of intense pijn achter de ogen en in het hoofd en nek veroorzaken. Sommige mensen zeggen dat spanningshoofdpijn aanvoelt als een strakke band om hun voorhoofd.

De meeste mensen die spanningshoofdpijn hebben, hebben episodische hoofdpijn. Deze komen gemiddeld een of twee keer per maand voor. Spanningshoofdpijn kan echter ook chronisch zijn.

30-04-2021 | Aandoeningen

Sinushoofdpijn: Symptomen en Behandelopties

Geschreven door Niels hoofdpijn sinus

Sinushoofdpijn ontstaat wanneer de sinusgangen achter uw ogen, neus, wangen en voorhoofd verstopt zijn. Deze hoofdpijn kan gevoeld worden aan één of beide zijden van het hoofd.

De pijn of druk wordt niet alleen in je hoofd gevoeld, maar overal in het gebied van de sinussen. Soms is sinushoofdpijn een symptoom van de voortdurende sinusaandoening sinusitis.

 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels