02/793 09 34

Ma - Vr9u - 19u

Momenteel niet bereikbaar
09-02-2022 | Aandoeningen

Oorzaken van migraine tijdens de menstruatie

Geschreven door Niels menstruatie hoofdpijn hormonen

Als je regelmatig last hebt van hoofdpijn, heb je misschien al gemerkt dat dit erger wordt tijdens de menstruatie. Dat is niet abnormaal. Je lichaam ondergaat dan hormonale veranderingen, wat een migraineaanval kan teweegbrengen. Lees hier alles over waarom je vaker hoofdpijn hebt tijdens je maandstonden.

09-02-2022 | Aandoeningen

Hoofdpijn en de menopauze: is er een link?

Geschreven door Niels migraine Menopauze hormonen

De oorzaak van hoofdpijn is vaak heel moeilijk te bepalen. Er zijn heel veel factoren die een migraineaanval kunnen triggeren, waaronder ook hormonale veranderingen. In de menopauze kan je last hebben van schommelingen in je hormonen. Sommige vrouwen hebben daardoor plots minder last van hoofdpijn, terwijl andere net vaker hoofdpijn hebben. De menopauze kan dus in sommige gevallen de oorzaak zijn van een plotselinge opkomst van regelmatige migraine.

09-02-2022 | Aandoeningen

Hormonale hoofdpijn: oorzaken, symptomen en behandeling

Geschreven door Niels hormonen hoofdpijn migraine

Heb je vaak last van migraine, maar ben je er nog niet in geslaagd om de oorzaak te achterhalen? Als je een vrouw bent, is de kans groot dat het om een hormonale hoofdpijn gaat. Je hormonenniveaus veranderen drastisch tijdens periodes zoals de menstruatie, zwangerschap, menopauze… Deze bruuske veranderingen kunnen soms leiden tot hoofdpijn. Lees hier alles over hormonale hoofdpijn en wat je ertegen kunt doen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels