02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
02-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Veganistische zonnecrème: waarom het beter is voor dieren én je huid

Geschreven door Niels zonnecrème veganistisch ethisch

Als je producten koopt, zij het voeding of verzorgingsproducten, zijn er tegenwoordig steeds meer en meer ethische keuzes beschikbaar. Dat geldt ook voor zonnecrèmes. Het is belangrijk dat je je huid continu beschermt tegen de zon en daarom zal je ook regelmatig een nieuwe zonnecrème kopen. Als je een bewuste en ethisch verantwoorde keuze wil maken, dan is veganistische zonnecrème een goede optie. Lees hier wat dat juist inhoudt en hoe je de beste producten kiest.

23-02-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De beste zonnecrème voor kinderen: waar je op moet letten

Geschreven door Niels zonbescherming kinderen gevoelige huid

De zon kan erg schadelijk zijn voor je huid als je je niet goed beschermd met de juiste zonnecrème. Vooral kinderen zijn erg gevoelig voor uv-straling, aangezien ze een brozere huid hebben. Wil je graag meer weten over de redenen waarom kinderen beschermd moeten worden tegen de zon en hoe je dat het beste doet? Lees dan verder en leer hoe je de perfecte zonnecrème uitkiest voor jouw kind.

11-10-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De impact van menopauze op de huid

Geschreven door O. Menopauze vrouwen

Een vrouw zit een derde van haar leven in de overgang. Elk jaar maken  25 miljoen vrouwen de overgang door en in 2025 zullen er wereldwijd 1.2  miljard vrouwen zijn die al uit de overgang zijn*. Het is een natuurlijk proces dat gemiddeld begint op 51-jarige leeftijd**.

02-10-2022 | Algemeen welzijn

Wat te doen tegen een losse huid na het afvallen?

Geschreven door Niels Losse huid huidsverzorging afvallen

Als je veel gewicht bent kwijtgeraakt om overgewicht tegen te gaan, gefeliciteerd! Het is niet altijd makkelijk om grote hoeveelheden gewicht te verliezen en je doelen te bereiken. Deze overwinning kan soms met een ietwat vervelende bijwerking gepaard gaan: losse huid. Vraag je je af hoe je je huid strakker kan maken? Lees verder en kom te weten welke natuurlijke en medische oplossingen er bestaan om van losse huid af te raken.

26-09-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat kan je doen met onzuiverheden en een huid met neiging tot acne?

Geschreven door O. acne gelaatsverzorging

Acne is wereldwijd de belangrijkste reden om een dermatoloog te raadplegen en treft miljoenen mensen van alle leeftijdsgroepen, daarnaast kunnen de oorzaken complex zijn. De acnecyclus start lang voordat een puistje verschijnt, het begint met overtollig talg dat de poriën verstopt, waarna bacteriën gaan woekeren en puistjes ontsteken. Het is ook aangetoond dat mensen met een onzuivere huid ook een verzwakte huidbarrière en minder ceramiden in de huid hebben.

23-09-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is collageen en waar is het goed voor?

Geschreven door Niels huidverzorging collageen gevoelige huid

Collageen is het goedje dat vaak in grote letters op allerlei huidproducten wordt geplakt. Heb je je wel eens afgevraagd hoe deze stof werkt en wat het exact voor je lichaam kan doen? Lees dan verder en kom alles te weten over hoe collageen jou kan helpen.

09-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Retinol: wat doet het voor je huid?

Geschreven door Niels retinol vitamine A huidverzorging

Skincare-guru’s prijzen retinol de hemel in wanneer het gaat over het voorkomen van huidveroudering. In hoeverre gaat deze stof rimpels tegen en hoe werkt het juist? Lees hier alles over wat retinol voor je gelaat kan doen en hoe het huidveroudering kan tegengaan.

09-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe aloë vera jouw huid kan helpen

Veel huidproducten pakken uit met het ingrediënt aloë vera. Waarom is deze plant zo populair? Het wordt geloofd om de geneeskrachtige en helende werking en ook je huid heeft hier baat bij. Daarom wordt het in zoveel cosmetica en huidverzorging gebruikt. Lees verder en kom alles te weten over wat aloë vera voor jouw huid kan betekenen.

04-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Waarom is vitamine E goed voor je huid?

Geschreven door Niels vitamine e vitamines gezonde huid

In de wereld van huidverzorging wordt er met allerlei claims en werkzame bestanddelen gegooid, maar welke zijn nu echt voordelig voor je huid? Vitamine E is een voorbeeld van een goede werkzame stof die je huid kan verbeteren. Lees verder en kom alles te weten over hoe vitamine E werkt.

04-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe herken je hoofdluis?

Geschreven door Niels hoofdluis hoofdhuid jeukende huid

Last van een jeukende hoofdhuid? Dan is er mogelijk sprake van hoofdluis. Dit kan je best zo snel mogelijk behandelen om te voorkomen dat andere gezinsleden of klasgenoten besmet raken. Gelukkig kan je dit makkelijk thuis doen. Lees hier hoe je hoofdluizen kunt herkennen en behandelen. 

28-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Waarom is de pH van je huid belangrijk?

Geschreven door Niels huidverzorging huidbarrière talg

De pH-waarde van je huid heeft te maken met de aanmaak van talg en het beschermen van je huid. Deze waarde wil je zo goed mogelijk in balans houden zodat je huid gezond blijft. Dat kan je doen door de juiste producten te gebruiken en je huid goed te verzorgen. Lees hier alles over wat de pH-waarde over je huid zegt en hoe je de beste huidverzorgingsproducten voor jouw huid kiest.

28-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat kan je doen tegen een jeukende hoofdhuid?

Een jeukende hoofdhuid is erg vervelend en kan verschillende oorzaken hebben. Een bijkomend gevolg van het krabben is het ontstaan van schilfertjes. In ernstige gevallen gaat de jeuk gepaard met irritatie van de huid of haaruitval. Lees verder over de oorzaken en remedies tegen een jeukende hoofdhuid.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels