02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30

Momenteel niet bereikbaar
19-07-2022 | Algemeen welzijn

Hoe moet je koorts meten?

Geschreven door Niels

Als je je niet goed voelt, krijg je het misschien warm of net heel koud. Wil je graag je eigen temperatuur of die van iemand anders meten? Dat kan je op verschillende manieren doen. Lees hier welke methoden voor het meten van koorts er zijn en waar je rekening mee moet houden.

14-04-2021 | Aandoeningen

Heb je koorts? Hoe je het weet en wat je nu moet doen

Geschreven door Niels koorts

Het is normaal dat je lichaamstemperatuur in de loop van de dag schommelt. Maar in het algemeen geldt dat als je een volwassene bent en je temperatuur hoger is dan 38°C, je koorts hebt.

Koorts is de manier van het lichaam om een ziekte te bestrijden. Hoewel het mogelijk is koorts te hebben zonder bekende oorzaak, wordt koorts meestal veroorzaakt door een virus of een bacteriële infectie.

08-04-2021 | Aandoeningen

Baby koorts: Hoe te zorgen voor je kind

Geschreven door Niels baby koorts

Het kan verontrustend zijn om midden in de nacht wakker te worden van een huilende baby en te merken dat hij een rood hoofd heeft of warm aanvoelt. De thermometer bevestigt je vermoedens: Je baby heeft koorts. Maar wat moet je doen?

Het is belangrijk dat je weet hoe u uw koortsige baby kunt troosten en wanneer u medische hulp moet inschakelen.

08-04-2021 | Aandoeningen

Wat je moet weten over het stoppen van koorts

Geschreven door Niels koorts

Koorts is de reactie van het lichaam op het bestrijden van infecties veroorzaakt door virussen of bacteriën. Koorts kan ook het gevolg zijn van zonnebrand of van een inenting. Iedereen kan koorts krijgen, ongeacht leeftijd. Mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen de neiging hebben vaker koorts te krijgen dan anderen.

Om meer te weten te komen over specifieke behandelingsrichtlijnen per leeftijd en de symptomen te begrijpen, lees dan zeker verder.

17-03-2021 | Aandoeningen

Koorts bij kinderen

Geschreven door Niels koorts kinderen baby

Koorts is geen ziekte, maar eerder een teken van een ziekte. Meestal wijst koorts erop dat het lichaam van je kind vecht tegen een virale of bacteriële infectie. De lichaamstemperatuur stijgt opzettelijk om het virus of de bacterie te bestrijden.

Bovendien activeert de temperatuurstijging het immuunsysteem van uw kind. Koorts is dus een natuurlijke bondgenoot van de verdedigingsmechanismen van het lichaam, en geen vijand die bestreden moet worden.

17-03-2021 | Aandoeningen

Koorts: bij welke temperatuur moet je je zorgen maken?

Geschreven door Niels koorts ziekte

Veel infecties gaan gepaard met koorts, maar bij de geringste uitbraak voelen we ons soms hulpeloos. Hier zijn de vragen die je je moet stellen wanneer je temperatuur of die van je kind 38, 39, 40 °C bereikt... En hier zijn onze antwoorden.

13-09-2019 | Algemeen welzijn

Aspirine, paracetamol en ibuprofen: Wat zijn de verschillen?

Geschreven door Annelies pijnstiller pijnlijke spieren hoofdpijn koorts

Een aspirientje tegen de hoofpijn? Een ibuprofen tegen die vervelende ontsteking? Of gewoon een paracetamolletje om je stijgende koorts naar beneden te halen. Voor iedere pijn bestaat er wel een pijnstiller, maar met zoveel verschillende opties en merknamen zie je al snel de bomen door het farmaceutische bos niet meer. Wat is nu precies het verschil tussen de drie bestverkopende pijnstillers: aspirine, paracetamol en ibuprofen?

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels