02/793 09 34

Ma - Vr9u - 19u

Momenteel niet bereikbaar
04-03-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Waarom je ook je lippen tegen de zon moet beschermen

Geschreven door Niels lippen huidverzorging zonnebescherming

Zoals we weten kan de zon heel schadelijk zijn voor je huid, maar wist je dat je lippen ook kunnen verbranden?  Daarom is het ook belangrijk dat we onszelf beschermen om de negatieve gevolgen van uv-stralen te voorkomen. Lees hier hoe de zon een gevaar kan vormen voor je lippen en je jezelf het beste kunt beschermen.

02-01-2020 | Aandoeningen

Wat te doen tegen droge lippen?

Geschreven door Lize Lippen lippen winterkwalen

Tijdens de wintermaanden zitten we vaker binnen met de verwarming aan waardoor de lucht droger wordt. Bijgevolg krijg je niet alleen een drogere huid en droge ogen, maar ook droge lippen. Buiten van het feit dat het er niet goed uitziet, kan het ook behoorlijk pijnlijk zijn.

28-10-2019 | Aandoeningen

Koortsblaasjes: het vervelende herpes simplexvirus

Ongeveer 1 op 5 personen heeft wel eens last van koortsblaasjes op de lippen. Het herpes simplex virus is doorgaans verantwoordelijk voor deze onschuldige huidaandoening die erg besmettelijk is. De meeste besmettingen vinden al in de kindertijd plaats aangezien we als kind vaak zoentjes en knuffels krijgen. Eens besmet blijft het virus levenslang in het lichaam aanwezig en steekt het de koortsblaar de kop op bij bijvoorbeeld een verminderde weerstand.    

30-10-2019 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De beste oplossingen tegen een droge huid in de winter

Kou is zeker niet de beste vriend van onze huid. Het maakt hem gevoelig, droogt hem uit en verzwakt hem. Om de conditie van onze droge huid in de winter te verbeteren, volgt hier het beste advies van een dermatoloog.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels