02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30

Momenteel niet bereikbaar
04-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Waarom is vitamine E goed voor je huid?

Geschreven door Niels vitamine e vitamines gezonde huid

In de wereld van huidverzorging wordt er met allerlei claims en werkzame bestanddelen gegooid, maar welke zijn nu echt voordelig voor je huid? Vitamine E is een voorbeeld van een goede werkzame stof die je huid kan verbeteren. Lees verder en kom alles te weten over hoe vitamine E werkt.

28-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De beste manier om een splinter te verwijderen

Geschreven door Niels splinter wonden wonden verzorgen

Heb je een splinter door ruw hout of ander materiaal aan te raken? Probeer deze dan zo snel mogelijk uit de huid te verwijderen, want anders loop je het risico dat het gaat ontsteken. Hier zijn verschillende manieren voor. Lees verder om meer te weten te komen over hoe je een splinter verwijdert en verzorgt.

28-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Waarom is de pH van je huid belangrijk?

Geschreven door Niels huidverzorging huidbarrière talg

De pH-waarde van je huid heeft te maken met de aanmaak van talg en het beschermen van je huid. Deze waarde wil je zo goed mogelijk in balans houden zodat je huid gezond blijft. Dat kan je doen door de juiste producten te gebruiken en je huid goed te verzorgen. Lees hier alles over wat de pH-waarde over je huid zegt en hoe je de beste huidverzorgingsproducten voor jouw huid kiest.

19-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is salicylzuur en wat doet het voor je gelaat?

Geschreven door Niels salicylzuur huidverzorging acne

Salicylzuur vind je terug in allerlei huidproducten en dient om opgehoopte dode huidcellen op je gezicht te verwijderen. Doordat dit met een zuur gebeurt en niet met een scrub, spreken we van ‘chemisch exfoliëren’. Hierbij is wordt je huid ook wel gevoeliger en is het belangrijk dat je je voldoende beschermt. Lees hier alles over de werking van salicylzuur, hoe het je kan helpen en met welke producten je het kan combineren.

15-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is exfoliëren en waarom is het goed voor de huid?

Je huid produceert snel nieuwe huidcellen om dode huidcellen te vervangen. Exfoliëren helpt je om deze dode huidcellen te verwijderen en zorgt ervoor dat je huid minder onzuiverheden krijgt en gaat stralen. Lees hier alles over hoe exfoliëren werkt, welke soorten exfoliant er bestaan en hoe je ze gebruikt.

30-06-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Mag je in de zon komen als je antibiotica inneemt?

Wist je dat bepaalde soorten antibiotica niet goed samengaan met de zon? Je kan dan hevige huidirritaties of zelfs blaren krijgen. Dit is niet het geval bij alle antibiotica. Lees hier waarom je huid zo reageert, bij welke types antibiotica je moet opletten voor de zon en hoe je je het beste kunt beschermen.

30-06-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Kan je bruin worden in de schaduw?

Geschreven door Niels zonnebrand zonnebescherming zonnen

Er wordt vaak gewaarschuwd voor de schadelijke effecten van zonlicht op onze huid. Je hebt je misschien al eens afgevraagd in hoeverre deze gevolgen jou beïnvloeden, ook al zit je niet de hele dag in de volle zon. Word je bijvoorbeeld ook bruin achter glas of in de schaduw? Lees hier in welke mate deze situaties jouw huid kunnen aantasten.

27-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Zijn we genoeg beschermd tegen de UVA-stralen van de zon?

Blootstelling aan de zon is gevaarlijk voor de huid en kan leiden tot zonnebrand, allergieën, oxidatieve stress, DNA-schade, fotoveroudering, hyperpigmentatie en, in sommige gevallen, huidkanker. 

20-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe vind je de minerale zonnebrand die het beste bij jou past?

Wanneer de zomer voor de deur staat, is het hoog tijd om je zonnebescherming aan te vullen. Hoewel je je altijd moet beschermen tegen de zon, zal je tijdens de hete dagen en verhoogde uv-straling frequenter moeten smeren dan wanneer je niet zweet en de zon achter de wolken verstopt is. Hoe ga je nu op zoek naar de beste zonnebrand? Lees hier waarom een minerale filter mogelijk geschikter is voor jouw huid dan een chemische en hoe je het beste product uitkiest.

14-04-2022 | Algemeen welzijn

4 essentiële oliën voor de lente

Lente is ook het seizoen van wedergeboorte, van opkomende energie. Nu de zon eindelijk schijnt, is het tijd om te gaan sporten, maar ook om te gaan wandelen, hiken of zelfs picknicken! Om u te helpen het beste te maken van al deze zomeractiviteiten, hebben wij een lijst samengesteld van essentiële oliën die u kunnen helpen bepaalde ongemakken te voorkomen.

13-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Zonder zorgen in de zon met La Roche-Posay Anthelios SPF 50

Geschreven door Niels zonnebescherming SPF gevoelige huid

Je huid beschermen tegen de zon is enorm belangrijk. Daarom bestaat er ook een enorm aanbod aan zonneproducten in allerlei vormen. Het is dus niet altijd makkelijk om een goede, geïnformeerde keuze te maken. Wij hebben voor jou een topproduct uitgetest en de specifieke voordelen ervan opgelijst om die keuze een beetje makkelijker te maken. Lees hier hoe La Roche-Posay Anthelios jouw huid op een comfortabele, efficiënte manier beschermt.

13-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe kies je de beste foundation voor een oudere huid?

Geschreven door Niels oudere huid make-up foundation

We veranderen op veel vlakken naarmate we ouder worden. Ook onze huid gaat er anders uitzien, waardoor ons arsenaal aan huidproducten ook mee evolueert. Als je vaak make-up draagt, zal je merken dat de producten die je jarenlang hebt gebruikt misschien niet meer hetzelfde effect hebben. Daar hoort ook foundation bij. Met de tips in dit artikel vind je in een mum van tijd weer een product dat geschikt is voor een oudere huid en je weer doet stralen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels