02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30

Momenteel niet bereikbaar
04-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Waarom is vitamine E goed voor je huid?

Geschreven door Niels vitamine e vitamines gezonde huid

In de wereld van huidverzorging wordt er met allerlei claims en werkzame bestanddelen gegooid, maar welke zijn nu echt voordelig voor je huid? Vitamine E is een voorbeeld van een goede werkzame stof die je huid kan verbeteren. Lees verder en kom alles te weten over hoe vitamine E werkt.

04-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe herken je hoofdluis?

Geschreven door Niels hoofdluis hoofdhuid jeukende huid

Last van een jeukende hoofdhuid? Dan is er mogelijk sprake van hoofdluis. Dit kan je best zo snel mogelijk behandelen om te voorkomen dat andere gezinsleden of klasgenoten besmet raken. Gelukkig kan je dit makkelijk thuis doen. Lees hier hoe je hoofdluizen kunt herkennen en behandelen. 

28-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Waarom is de pH van je huid belangrijk?

Geschreven door Niels huidverzorging huidbarrière talg

De pH-waarde van je huid heeft te maken met de aanmaak van talg en het beschermen van je huid. Deze waarde wil je zo goed mogelijk in balans houden zodat je huid gezond blijft. Dat kan je doen door de juiste producten te gebruiken en je huid goed te verzorgen. Lees hier alles over wat de pH-waarde over je huid zegt en hoe je de beste huidverzorgingsproducten voor jouw huid kiest.

28-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat kan je doen tegen een jeukende hoofdhuid?

Een jeukende hoofdhuid is erg vervelend en kan verschillende oorzaken hebben. Een bijkomend gevolg van het krabben is het ontstaan van schilfertjes. In ernstige gevallen gaat de jeuk gepaard met irritatie van de huid of haaruitval. Lees verder over de oorzaken en remedies tegen een jeukende hoofdhuid.

19-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Je gezicht reinigen in 7 stappen

De huid van je gezicht is gevoeliger dan de rest van je lichaam en heeft dus goede verzorging nodig. Je kan al heel wat onzuiverheden en kwaaltjes vermijden door je gezicht goed te reinigen. Soms is het een beetje zoeken welke producten je écht kunnen helpen en wat misschien overbodig is. Lees hier hoe je gezicht op de beste manier kunt reinigen.

15-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is een gerstekorrel en hoe verwijder je het?

Een gerstekorrel ziet eruit als een hard bultje op het gelaat en ligt dieper in de huid dan bijvoorbeeld puistjes of mee-eters. Dit maakt ook dat ze moeilijker te verwijderen zijn. Lees hier hoe een gerstekorrel tot stand komt en wat jij kan doen om het te behandelen en te verwijderen.

15-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe bepaal je je huidtype?

Geschreven door Niels Huidtype huidverzorging gevoelige huid

In de wereld van huidverzorging gaat het vaak over huidtypes. Veel producten zoals zonnebrand of dagcrèmes zijn voor een specifiek huidtype gemaakt: droge huid, gemengd, vet, … Ben je niet helemaal zeker wat jouw huidtype is? Lees dan verder over wat de verschillen tussen deze types zijn en hoe je ze kan herkennen.

15-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is exfoliëren en waarom is het goed voor de huid?

Je huid produceert snel nieuwe huidcellen om dode huidcellen te vervangen. Exfoliëren helpt je om deze dode huidcellen te verwijderen en zorgt ervoor dat je huid minder onzuiverheden krijgt en gaat stralen. Lees hier alles over hoe exfoliëren werkt, welke soorten exfoliant er bestaan en hoe je ze gebruikt.

06-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe herken je een gevoelige huid en hoe ga je ermee om?

Als je vaak last hebt van huidirritaties, schilfers, jeuk of pijn, heb je misschien een gevoelige huid. In dit geval reageert je huid steeds opnieuw slecht op een bepaalde prikkel. Een gevoelige huid kan door verschillende oorzaken komen. Lees hier alles over hoe je een gevoelige huid herkent, wat de oorzaken kunnen zijn en hoe je een gevoelige huid het beste verzorgt.

30-06-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Mag je in de zon komen als je antibiotica inneemt?

Wist je dat bepaalde soorten antibiotica niet goed samengaan met de zon? Je kan dan hevige huidirritaties of zelfs blaren krijgen. Dit is niet het geval bij alle antibiotica. Lees hier waarom je huid zo reageert, bij welke types antibiotica je moet opletten voor de zon en hoe je je het beste kunt beschermen.

20-06-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Uw huid weerspiegelt ook uw gezondheid

Geschreven door M. anti-age

Een gezonde huid wordt gekenmerkt door haar kwaliteit, haar integriteit, wat vooral tot uiting komt in haar stralendheid en gelijkmatigheid. Met ouder worden verliest de huid beetje bij beetje deze eigenschappen. Het welzijn van de huid is afhankelijk van 4 belangrijke functies: de fysieke barrière, de pigmentatie, de verdediging en de structuur.

20-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Huidveroudering: oorzaken en preventie

Onze huid is een veelzijdig orgaan dat doorheen de jaren een aantal veranderingen ondergaat. Deze visuele transformatie kan je niet 100% voorkomen, maar er zijn wel bepaalde voorzorgsmaatregelen en behandelingen om er jeugdig uit te blijven zien. Bovendien kunnen sommige veranderingen ook wijzen op een onderliggende aandoening. Lees hier wat je moet weten over wat tijd met je huid doet en hoe je het kan voorkomen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels