02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
20-03-2023 | Algemeen welzijn

Een snelle, efficiënte en volledige oplossing voor de genezing van traumatische, acute wonden

Een 21 jarige semi professionele wielrenner werd verwond bij een val… Zijn verwonding is een acute traumatische gemengde wonde. Het onderhuids weefsel is blootgesteld en beschadigd. De oppervlakkige schaafwonden zijn erg vuil (kleine steentjes in de wonde). Voor de behandeling van deze wonde gebruikt men volgende producten:

02-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Veganistische zonnecrème: waarom het beter is voor dieren én je huid

Geschreven door Niels zonnecrème veganistisch ethisch

Als je producten koopt, zij het voeding of verzorgingsproducten, zijn er tegenwoordig steeds meer en meer ethische keuzes beschikbaar. Dat geldt ook voor zonnecrèmes. Het is belangrijk dat je je huid continu beschermt tegen de zon en daarom zal je ook regelmatig een nieuwe zonnecrème kopen. Als je een bewuste en ethisch verantwoorde keuze wil maken, dan is veganistische zonnecrème een goede optie. Lees hier wat dat juist inhoudt en hoe je de beste producten kiest.

23-02-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Leer waarom je parabenenvrije zonnecrème moet gebruiken en ontdek onze topkeuzes

Geschreven door Niels zonnecrème parabenen ingrediënten

Huidproducten uitkiezen is geen makkelijke taak, want ze bevatten allerlei ingrediënten zoals sulfaten, parabenen, octinoxaat die al dan niet een effect hebben op je huid en je algemene gezondheid. We weten ondertussen dat octinoxaat best vermeden kan worden, maar een andere groep van stoffen die je niet in je lichaam wilt zijn parabenen. Lees hier wat parabenen zijn en waarom je beter voor een parabenenvrije zonnecrème kiest.

23-02-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Zonnecrème voor sporters: waarom het anders is en hoe je het kiest

Geschreven door Niels zonbescherming huidverzorging sporten

Je bent misschien al wel eens verbrand tijdens het sporten. Op dat moment bent je immers bezig met andere dingen en heb je misschien niet meteen in de gaten in welke mate je huid wordt blootgesteld aan de zon. Toch gelden dezelfde wetten voor uv-stralen of je nu in beweging bent of niet. Lees hier alles over waarom zonnecrème tijdens het sporten belangrijk is en hoe je het beste product voor jouw levensstijl kiest.

16-02-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Gezichtszonnecrème: waarom je het nodig hebt en hoe je het kiest

Geschreven door Niels gelaatsverzorging zonbescherming

Je gezicht is het deel van je lichaam dat het meest in contact komt met de zon. Het is dus heel belangrijk dat je je gelaat, oren en nek dagelijks beschermt tegen uv-stralen, ook al ga je niet veel naar buiten. Een product dat je dagelijks gebruikt moet van goede kwaliteit zijn. Lees hier alles over zonnecrème voor het gezicht en hoe je het beste product vindt voor jouw huid.

02-02-2023 | Aandoeningen

Diabetes type 2: symptomen, oorzaken en behandeling

Geschreven door Niels diabetes suiker overgewicht

Diabetes type 2 is een chronische aandoening waarbij de suiker of glucose in de bloedsomloop toeneemt. Dit gebeurt omdat je lichaam niet goed op insuline reageert of niet genoeg insuline produceert. Lees verder om meer te weten te komen over wat diabetes type 2 juist is, hoe het wordt veroorzaakt en welke behandelingen beschikbaar zijn.

26-01-2023 | Aandoeningen

Zonvergiftiging: wat is het en hoe kan je het herkennen?

Geschreven door Niels

Je huid is een belangrijk orgaan dat je lichaam beschermt tegen invloeden van buitenaf. De huid kan zelf beschadigd raken door de zon en verbrand dan. Zonvergiftiging is een ernstige vorm van zonnebrand waar medische hulp voor nodig is. Lees in dit artikel alles over wat zonvergiftiging is, de oorzaken en symptomen en welke behandeling nodig is.

19-01-2023 | Algemeen welzijn

Chronische ontstekingen en vitamine D

Een chronische ontsteking komt voor wanneer je immuunsysteem gezonde cellen in het lichaam gaat aanvallen. Het kan verschillende oorzaken hebben, zowel ziektes als externe factoren. Vitamine D zou een rol kunnen spelen in het verminderen van deze symptomen wanneer de getroffen persoon een tekort heeft. Lees verder en kom meer te weten over de link tussen chronische ontstekingen en vitamine D.

05-01-2023 | Algemeen welzijn

Wat veroorzaakt vermoeidheid en wat kan je ertegen doen?

Geschreven door Niels vermoeidheid slaperigheid chronisch moe

Vermoeidheid wil zeggen dat je je moe voelt en lijdt aan een gebrek aan energie. Het is niet hetzelfde als gewoonweg slaperig of suf zijn. Als je vermoeid bent, heb je geen enkele motivatie of energie. Slaperigheid kan een symptoom zijn van vermoeidheid, maar het is niet hetzelfde. Vermoeidheid is een symptoom van allerlei medische aandoeningen waarvan sommige ernstig zijn. Daarnaast kan het ook een gevolg zijn van je levensstijl, vooral door gebrek aan sport of ongezonde voeding. Lees hier meer over de oorzaken en behandeling van vermoeidheid.

29-12-2022 | Aandoeningen

Slaapstoornissen: oorzaken en behandeling

Slaapstoornissen zijn een groep aandoeningen die het vermogen om regelmatig goed te slapen aantasten. Of ze nu worden veroorzaakt door een gezondheidsprobleem of door te veel stress, slaapstoornissen komen steeds vaker voor. Lees hier wat voor soorten slaapstoornissen er zijn, hoe je het herkent en welke behandelingen er zijn.
 

29-12-2022 | Aandoeningen

Psoriasis artritis (PsA): oorzaken, symptomen en behandeling

Geschreven door Niels psoriasis artritis Gewrichten

Psoriasis artritis is een aandoening waarbij de gewrichten ontsteken bij iemand met de huidziekte psoriasis. De ernst van de symptomen verschillen van persoon tot persoon, maar kunnen met medicatie een veranderingen in levensstijl onder controle worden gehouden. Lees hier meer over wat deze aandoening juist inhoudt, hoe het wordt veroorzaakt en wat je ertegen kunt doen.

10-11-2022 | Aandoeningen

Inflammatoire darmziekten (IBD): oorzaken, symptomen en behandeling

Geschreven door Niels IBD darmziekten ziekte van Crohn

Inflammatoire darmziekten ofwel IBD (Inflammatory Bowel Disease) verwijst naar een groep darmziekten die langdurige ontsteking van het spijsverteringsstelsel veroorzaken. Hieronder vallen onder andere de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Lees in dit artikel wat IBD precies met je lichaam doet, hoe je het kan herkennen en welke behandelingen of preventieve maatregelen beschikbaar zijn voor deze groep van darmaandoeningen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels