02/793 09 34

Ma - Vr9u - 19u

Momenteel niet bereikbaar
18-02-2022 | Algemeen welzijn

Wat de kleur van je snot je vertelt over je lichaam

Geschreven door Niels snot verkoudheid loopneus

Een van de meest vervelende symptomen van een verkoudheid is een loopneus. Je kan er ook in andere situaties last van hebben: in het geval van een allergie of na het eten van iets pikant, bijvoorbeeld. Wanneer je lichaam meer snot produceert dan normaal, kan het handig zijn om de kleur te controleren. Hieraan kan je namelijk de oorzaak afleiden. Lees hier wat de kleur van je snot je vertelt over je gezondheid.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

10 tips om een verkoudheid sneller te genezen

Geschreven door Niels verkoudheid genezen remedie verkoudheid

Tijdens de herfst- en wintermaanden steken allerlei gezondheidskwaaltjes de kop op. Vooral verkoudheden zijn een vaak voorkomend symptoom van het najaar. Terwijl een verkoudheid je levenskwaliteit niet drastisch aantast, blijft het een vervelende ziekte. Lees hier wat je kan doen om je verkoudheid sneller te verhelpen.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

Waarom krijg je een neusverstopping?

Geschreven door Niels neusverkoudheid verstopping verkoudheid

Je kan een neusverstopping en het winterweer bijna niet meer los van elkaar zien; het hoort er gewoon bij. Meestal is het een symptoom van een verkoudheid en ben je er na enkele dagen al van af. Maar waarom reageert het lichaam nu juist op die manier? En zijn wat zijn zoal de verschillende oorzaken van een loopneus? Lees hier alles over de oorzaken van een neusverstopping.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

10 tips om van je loopneus af te raken

Geschreven door Niels loopneus remedie verkoudheid

Een loopneus is meestal geen ernstig symptoom, maar het kan wel heel vervelend zijn. Je kan moeilijk door je neus ademen, je blijft oneindig met zakdoeken klungelen en je ruikt weinig of niets. Het kan door verschillende dingen worden veroorzaakt, zoals een verkoudheid of allergieën. Afgezien van de oorzaak kan je zelf ook een paar dingen doen om een loopneus te verhelpen. Lees verder voor tips en remedies tegen een verstopte neus.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

10 huismiddeltjes om een verkoudheid te genezen

Geschreven door Niels verkoudheid huismiddeltjes loopneus

Er zijn verschillende manieren om een verkoudheid te genezen. Je gaat best langs bij de dokter als je langdurige symptomen of abnormaal veel last hebt. Gelukkig is dat in de meeste gevallen niet nodig. Je kan het snotteren en niezen meestal zelf verminderen met simpele middeltjes waar je geen voorschrift of medisch advies voor nodig hebt. Lees hier wat je thuis kan doen om je verkoudheid te genezen.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

De risico’s van neussprays

Geschreven door Niels neussprays verkoudheid loopneus

Een lopende neus kan heel vervelend zijn: je kan niet goed ademen, de huid van je neus schilfert door het snuiten, … Mensen grijpen snel terug naar neussprays. Ze zijn zonder voorschrift verkrijgbaar en lossen het probleem snel op, maar zijn ze ook zonder gevaar? Lees hier wat neussprayverslaving inhoudt en hoe je het kan vermijden.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

Hoe gebruik je neusspray op een correcte manier?

Geschreven door Niels neussprays verkoudheid loopneus

Neussprays zijn populaire middeltjes tegen een verstopte neus. Ze zijn makkelijk te gebruiken en zonder voorschrift verkrijgbaar. Toch kan je er mogelijk bijwerkingen door krijgen of je lichaam gewend maken aan de medicatie, waardoor het niet meer werkt of de loopneus juist erger wordt. Lees hier hoe je dat kan vermijden door de neusspray correct te gebruiken.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

Waarom heb ik een loopneus?

Geschreven door Niels loopneus allergie verkoudheid

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je een loopneus krijgt? Een loopneus is eigenlijk overtollige mucus dat uit je neus loopt. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals een verkoudheid, huilbui of pittig eten. Lees hier alles over de oorzaken van een loopneus en wat je ertegen kunt doen.

15-12-2021 | Algemeen welzijn

Wat veroorzaakt verkoudheid en andere dagelijkse virale infecties?

Honderden verschillende virale infecties kunnen een verkoudheid veroorzaken, maar de meest voorkomende boosdoeners zijn rhinovirussen, die voornamelijk via de neus of mond het lichaam binnendringen. Eens ze griep krijgen, veroorzaken deze ziektekiemen gewoonlijk een veelvoud aan irriterende symptomen, maar het lastigste trio van klachten is meestal een verstopte neus, keelpijn en hoesten.

11-02-2020 | Algemeen welzijn

Winterkwalen

In de winter schijnt de zon minder, gaat de radiator aan en komen we minder buiten. Maar welke effecten heeft dit op onze gezondheid? Welke kwalen steken er in de winter de kop op?

18-10-2018 | Algemeen welzijn

Wat doet neusspray: gebruiken, afkicken, verslaving, symptomen

Bij de eerste tekenen van een verstopte neus grijpen vele mensen meteen naar een neusspray om van dat vervelende verstopte gevoel af te raken. Toch is niet elke neusspray gelijk geschapen en er bestaan verschillende varianten die allemaal een verschillende werking hebben.

26-09-2018 | Aandoeningen

Wat is een neusverkoudheid of sinusitis?

Snotterende en verstopte neuzen zijn veelvoorkomende klachten tijdens de herfst- en wintermaanden. In deze periode kom je gegarandeerd wel iemand tegen die tissues aan het verslinden is in de hoop van die vervelende lopende of verstopte neus af te raken. Hoe komt het nu eigenlijk dat sommigen onder ons tijdens de herfst en winter veranderen in wandelende snotneuzen? In het vervolg van deze tekst kom je meer te weten over wat een verkoudheid is, hoe je een verkoudheid kunt voorkomen en hoe je de symptomen kunt verzachten.  

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels