02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
09-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Heeft zonnecrème invloed op de vitamine D-productie?

Geschreven door Niels zonnecrème zonnebescherming vitamine D

In de wintermaanden lopen we meer risico op een tekort aan vitamine D. Dat kan allerlei gezondheidsproblemen met zich meebrengen en kan je dus beter vermijden. Je kan vitamine D opnemen via je huid door de zon, maar tegelijkertijd moet je je huid ook beschermen tegen te veel blootstelling aan zonlicht. Lees hier alles over vitamine D en of het gebruik van zonnecrème hier een effect op heeft.

19-01-2023 | Algemeen welzijn

7 manieren om je vitamine D-waarde te verhogen

Geschreven door Niels vitamine d tekort vitamine d vitaminen

Vitamine D is een essentiële voedingsstof die je lichaam nodig heeft voor allerlei belangrijke processen, zoals een groeien en behouden van sterke botten. Een tekort aan vitamine D komt vaak voor onder de bevolking; zo’n 13% van de mensen zouden te weinig vitamine D in hun bloed hebben. Lees verder om te weten te komen wat jij kan doen om je bloedwaarde van vitamine D te verhogen.

19-01-2023 | Algemeen welzijn

Chronische ontstekingen en vitamine D

Een chronische ontsteking komt voor wanneer je immuunsysteem gezonde cellen in het lichaam gaat aanvallen. Het kan verschillende oorzaken hebben, zowel ziektes als externe factoren. Vitamine D zou een rol kunnen spelen in het verminderen van deze symptomen wanneer de getroffen persoon een tekort heeft. Lees verder en kom meer te weten over de link tussen chronische ontstekingen en vitamine D.

19-01-2023 | Algemeen welzijn

9 gezondheidsvoordelen van vitamine B12

Geschreven door Niels vitamine B12 vitamines gezonde voeding

Je lichaam heeft vitamine B12 nodig voor allerlei processen te ondersteunen die je gezond houden. Bovendien kan het ook je botten, rode bloedcelproductie, energie en humeur verbeteren. Door een gezond en gebalanceerd voedingspatroon aan te houden of supplementen in te nemen, hou je je vitamine B12 op peil en daar heeft je gezondheid baat bij. Lees verder en kom te weten wat vitamine B12 voor jou doet.

19-01-2023 | Algemeen welzijn

Hoeveel vitamine B12 neem je dagelijks best in?

Geschreven door Niels vitamine B12 vitamines voedingsstoffen

Vitamine B12 supplementen kunnen helpen bij bepaalde aandoeningen en beperkingen in het voedingspatroon. De aangeraden hoeveelheid hangt af van verschillende factoren, zoals je leeftijd, geslacht en medische historiek. Lees in dit artikel alles over vitamine B12, wat de gezondheidsvoordelen zijn van het innemen van supplementen en wat de juiste dosering is.

09-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Retinol: wat doet het voor je huid?

Geschreven door Niels retinol vitamine A huidverzorging

Skincare-guru’s prijzen retinol de hemel in wanneer het gaat over het voorkomen van huidveroudering. In hoeverre gaat deze stof rimpels tegen en hoe werkt het juist? Lees hier alles over wat retinol voor je gelaat kan doen en hoe het huidveroudering kan tegengaan.

04-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Waarom is vitamine E goed voor je huid?

Geschreven door Niels vitamine e vitamines gezonde huid

In de wereld van huidverzorging wordt er met allerlei claims en werkzame bestanddelen gegooid, maar welke zijn nu echt voordelig voor je huid? Vitamine E is een voorbeeld van een goede werkzame stof die je huid kan verbeteren. Lees verder en kom alles te weten over hoe vitamine E werkt.

10-05-2022 | Algemeen welzijn

Wat kan je doen om je gewrichten op natuurlijke wijze in topconditie te houden?

Naarmate we ouder worden, neemt de beweeglijkheid van onze gewrichten af. Bij sporters of personen die langdurig dezelfde activiteit verrichten, kunnen de gewrichten bovendien al op jongere leeftijd gevoeliger worden. In dit artikel geven we je enkele nuttige tips mee om je gewrichten op natuurlijke wijze in topconditie te houden!

03-11-2021 | Algemeen welzijn

Vitamine D tekort: wat nu?

Geschreven door F. vitamine d vitamine d tekort

Ontdekte je onlangs via een bloedtest dat je met een vitamine D-tekort kampt? Dan behoor je tot de ongeveer 70% van de bevolking voor wie een vitamine D-supplement aangewezen is om dat tekort weer aan te vullen. Sta je op het punt om een vitamine D-supplement te kopen bij de apotheek, maar weet je niet goed waar je op moet letten? In wat volgt krijg je wat tips die je richting kunnen geven wanneer je een vitamine D-supplement wil kopen.

23-02-2021 | Algemeen welzijn

Vitamine B12 tekort: Wat zijn de symptomen en bestaat er zoiets als een teveel?

Geschreven door Natasha vitamines vitamine b

Vitamine B12 speelt een belangrijke rol in je algemene gezondheid. Maar hoe weet je nu of je iedere dag genoeg vitamine B12 binnenkrijgt? En welke gevolgen kan een tekort hebben voor je gezondheid? Aangezien je lichaam zelf geen vitamine B12 kan aanmaken, is het belangrijk dat je goed op je voeding let om een tekort te voorkomen. 

18-02-2021 | Algemeen welzijn

Heeft je immuunsysteem vitamine C nodig?

Geschreven door Niels vitamines immuunsysteem

Je kunt het immuunsysteem zien als een verdedigingsmuur die je lichaam beschermt tegen ziekten, virussen, bacteriën en schimmels. Een sterk immuunsysteem biedt dus meer weerstand tegen ziekteverwekkers waardoor je minder snel ziekt wordt. Bij de mens is dit verdedigingssysteem al vanaf de geboorte aanwezig en door contacten met agressoren zoals ziektes wordt het steeds sterker.

12-01-2021 | Algemeen welzijn

Vitaminen en voedingssupplementen: Stress

Dat stress de laatste jaren een van de grootste kwalen bij ons is, hoeven we jou niet meer te vertellen. De impact van de Corona-crisis op het mentaal welzijn van veel mensen is niet te onderschatten. 


Maar hoe kan je stress op een natuurlijke manier bestrijden en hou je jouw leven beter in balans? 


Zijn er tips en middeltjes om de stressklachten tegen te gaan?
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels