02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
20-03-2023 | Algemeen welzijn

Een snelle, efficiënte en volledige oplossing voor de genezing van traumatische, acute wonden

Een 21 jarige semi professionele wielrenner werd verwond bij een val… Zijn verwonding is een acute traumatische gemengde wonde. Het onderhuids weefsel is blootgesteld en beschadigd. De oppervlakkige schaafwonden zijn erg vuil (kleine steentjes in de wonde). Voor de behandeling van deze wonde gebruikt men volgende producten:

28-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De beste manier om een splinter te verwijderen

Geschreven door Niels splinter wonden wonden verzorgen

Heb je een splinter door ruw hout of ander materiaal aan te raken? Probeer deze dan zo snel mogelijk uit de huid te verwijderen, want anders loop je het risico dat het gaat ontsteken. Hier zijn verschillende manieren voor. Lees verder om meer te weten te komen over hoe je een splinter verwijdert en verzorgt.

29-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe behandel je een ontstoken wond?

Geschreven door Niels wonden verzorgen wondzorg ontsteking

Wanneer je je huid beschadigt, ontstaat er een wondje dat mogelijk gaat ontsteken. Een ontstoken wond kan je beter zo snel mogelijk ontsmetten zodat het genezingsproces vlotter verloopt. Weet je niet goed hoe je dat aanpakt? Lees verder om meer te weten te komen over het herkennen en behandelen van een ontstoken wond.

17-03-2020 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Het SOS hulpmiddeltje bij uitstek voor in jouw EHBO doos

Geschreven door Arne snij- en schaafwonden wonden

In eigen huis heeft bijna iedereen een verbanddoos, uitgerust voor de kleine ongelukjes. Kleine snijwondjes, brandwonden, koorts en pijn zijn thuis eenvoudig te behandelen. Wanneer je op vakantie gaat kunnen dergelijke ongelukjes ook voorkomen. Hiervoor kan je Cicaplast Baume B5 van La Roche-Posay gebruiken.

 

12-09-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe verzorg je schaafwonden?

Geschreven door Eline Isobetadine wonden wonden verzorgen

Vervelende schaafwonden, we kennen ze allemaal. Zacht of hard gevallen, een ongeval gehad of ergens onhandig tegen gestoten… een schaafwond is snel opgelopen. Het is een oppervlakkige wond die meestal weinig tot niet bloedt. Je loopt ze op door met je huid ruw over een oppervlak te schuren, waardoor deze afgeschaafd wordt. 

31-08-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe verzorg je eenvoudige dagdagelijkse wondjes in 3 stappen?

Brandwonden, schaafwonden en snijwonden maken deel uit van de ongelukjes die het meest voorkomen in een huishouden. Heeft je kind een schram opgelopen of heb je zelf een oppervlakkige brandwonde? Geen paniek! Het is niet nodig om vaarwel te zeggen tegen je dagelijkse activiteiten zoals tuinieren, sporten, koken, etc. Ontdek in plaats daarvan onze kleine gids om deze wonden gemakkelijk te behandelen en hun genezing te bevorderen.

07-06-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe gebruik je iso betadine één van de meest bekende ontsmettingsmiddelen?

Als er één product is dat iedereen kent, dan is het wel Iso-Betadine. Want ja, wie heeft dit nu nog nooit gebruikt? Dit ontsmettingsmiddel is echter een geneesmiddel dat alleen op medisch advies aangebracht mag worden. Weet jij trouwens hoe je Iso-Betadine moet gebruiken of liever, ken je de fouten die je beter niet begaat? Lees onze tips om een ​​optimale werking van dit ontsmettingsmiddel te garanderen.

16-01-2019 | Aandoeningen

4 tips om hoest bij kinderen te verzorgen

Het immuunsysteem van kleine kinderen wordt de eerste levensjaren verder opgebouwd. De eerste levensjaren hebben kleine kinderen dan ook vaker last van luchtwegaandoeningen waarvan Hoest een veelvoorkomend symptoom is. Er bestaan 2 soorten hoest, ook bij kinderen. Een productieve hoest (met slijmen) komt vaker voor bij kinderen dan een droge prikkelhoest. Een hoest bij kinderen wordt niet altijd hetzelfde behandeld als een hoest bij volwassenen, hoewel een aantal niet-medicamenteuze maatregelen wel vergelijkbaar zijn. Ontdek in dit artikel 4 belangrijke tips om hoest bij kinderen te verzorgen.


Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels