02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
18-02-2022 | Algemeen welzijn

10 mogelijke oorzaken van nachtzweten

Geschreven door Niels nachtrust zweten nachtzweten

Heb je veel last van overmatig zweten in je slaap? Dat is erg vervelend en kan mogelijk je slaap verstoren. Je kan dus best de oorzaak zo snel mogelijk achterhalen. Afhankelijk van wat de oorzaak is, kan je arts je een behandeling voorschrijven. Soms is er weinig aan te doen en kan je alleen maar het zweten proberen te beperken. Lees hier wat de mogelijke oorzaken van nachtzweten zijn en wat je er zelf aan kunt doen.

02-06-2020 | Algemeen welzijn

Wat doe je tegen nachtelijk zweten tijdens de overgang?

Geschreven door Niels Menopauze zweten

Word je ’s nachts soms ook drijfnat wakker? Maak je vooral geen zorgen, want veel vrouwen in de overgang hebben namelijk last van nachtelijk zweten. Natuurlijk is het niet aangenaam om ’s nachts badend in het zweet wakker te worden: je nachtrust verslechterd en je voelt je alles behalve comfortabel.

02-08-2019 | Aandoeningen

Overmatig zweten, wat doe ik eraan?

Geschreven door Niels Zomerklaar warmte zweten

Wanneer het kwik in de zomer weer eens fors stijgt of na een intensieve work-out beginnen je zweetklieren vaak overuren te maken. Op zich is dat geen probleem. Sterker nog: ons lichaam heeft zweten nodig om het lichaam af te koelen. Wanneer het lichaam te warm wordt, zal het zenuwstelsel de zweetklieren aan het werk zetten om zweet te produceren.

31-05-2018 | Aandoeningen

Enkele tips voor een zomer zonder zorgen

Hoera, binnenkort is het zomer en zijn de warmte en zon weer daar! Maar net als de andere seizoenen, brengt ook de zomer zijn deel aan ongemakken met zich mee. Ja, als sommigen hooikoorts overleefd hebben, dan zie je dat anderen de urineweginfecties aan elkaar rijgen of dat ze de zomer vieren met eczeem plaques.  En dan ook nog, wie blote benen zegt, zegt ook hallo tegen ingegroeide haartjes (bedankt, epilatie) of spataders (oh hoera). Kortom, om te zorgen dat deze kleine ergernissen je vakantie niet bederven, lees je best ons advies en breng je je zomer in alle rust door.

01-01-2014 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Overmatig zweten: Odaban is dé oplossing

Geschreven door Natasha Odaban zweten

Zweten is niet altijd leuk, maar het is een natuurlijk en belangrijk proces dat onze lichaamstemperatuur regelt en op peil houdt. Gelukkig zijn er talloze deodoranten, zoals die van Odaban, die het zweten, én de bijhorende geurtjes, in toom kunnen houden. 

06-07-2015 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Odaban - De oplossing tegen overmatig zweten - videoblog

Geschreven door Natasha Odaban zweten

De mens heeft ongeveer 2 miljoen zweetklieren, die ongeveer een halve liter vocht per dag produceren. Bij hogere temperaturen kan dat natuurlijk nog oplopen. Zweten is een natuurlijk proces maar kan voor sommigen nogal vervelend zijn. De producten van Odaban kunnen hierbij dan ook hulp bieden. Zij werken effectief om overmatig zweten tegen te gaan.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels