02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
01-01-2017 | Algemeen welzijn

Breek eens een record! 'Het' voornemen van 2017

Geschreven door Valerie Nieuwjaar record

Hoe ver staan jullie met het stellen van voornemens voor 2017? Geraak je er niet uit, of zijn ze niet uitdagend genoeg? Wij bij Viata weten je anders wel te inspireren, wat dacht je van eens een record te breken? Dat is pas een voornemen, laat staan een uitdaging! 

Als je durft dan toch ;-) 

De oudste gymnaste is 86 jaar!

Johanna Quaas is absoluut de sportiefste oma die ik ken! Ze is maar liefst 86 jaar en doet nog steeds aan gymnastiek, hoe verbazend is dit. En op deze verbazingwekkende manier behaalde Johanna ook het wereldrecordboek! Zo mag ze zich de oudste gymnaste ter wereld noemen sinds april 2012.

Johanna behaalde het wereldrecordboek op 12 april 2012 in Rome, Italië. Dat deed ze met een vloer-en-balk routine op de set van ‘Lo Show dei Record’.
De sportieve Johanna Quaas begon pas op haar 56ste met gymnastiek, hoe geweldig is dit? Zo zie je maar, je bent nooit te oud om te leren ;-).
In het dagdagelijks leven is Johanna altijd leerkracht L.O. geweest, maar ondertussen is ze, uiteraard, op pensioen. Maar voelt ze zich daardoor te oud om nog aan gymnastiek te doen? Nee hoor, absoluut niet! Beter nog, ze zou het graag willen blijven doen tot na haar 90 jaar.
Natuurlijk heeft Johanna een geheim om zo sportief te zijn op deze leeftijd. Ze doet namelijk elke dag aan sport, op deze manier blijft ze zonder enige moeite fit. Momenteel doet ze tweemaal per week aan gymnastiek, maar daarnaast gaat ze ook nog elke dag zwemmen of wandelen.
Wat een sportieve vrouw! En dat op een zo een leeftijd, chapeau!

Een gouden sportieve tip van Johanna?
Vind een sport die je goed ligt en begin eraan, wat het ook is.

Had je graag wat extra gouden raad? Dan staat Viata voor je paraat!

The world’s stretchiest skin, buikvel stretcht tot 15,8cm

Heb je ooit al eens gehoord van een stretchbare huid? Mij was het in ieder geval zo goed als onbekend. Maar voor Garry Turner is dat volkomen normaal. Hij heeft een enorm stretchbare huid, hij kan zelfs zijn buikvel uitrekken tot maar liefst 15,8cm, ongelooflijk toch?

Garry Turner mag zich de man noemen met werelds stretchbare huid. Garry kan zijn buikvel maar liefst uittrekken tot een lengte van 15,8cm. Daarmee komt Garry dan ook in het guiness world records book als meest stretchbare huid. Het stretchen van de huid is volledig pijnloos. Garry heeft een afwijkende huid van een doorsnee mens, hierdoor heeft hij geen gouden tips om zijn record te kunnen evenaren.


Had je toch graag enkele tips en tricks geweten over de verzorging van je huid, dan staat Viata met bergen advies voor je klaar.

Één mama en zoveel kinderen, 69 kinderen om precies te zijn.

De babyboom klinkt je hoogstwaarschijnlijk niet onbekend. Maar deze bijzondere vrouw nam het toch wel heel erg letterlijk. Zo heeft ze maar liefst 69 kinderen op de wereld gebracht. Met dat aantal behaalde de vrouw ook meteen het wereldrecord.

Maar liefst 69 kinderen op de wereld gezet, dat kan toch wel tellen. De vrouw is 27 keer bevallen. Zo beviel ze 16 keer van een tweeling, zeven keer van een drieling en vier keer van een vierling. Dat zijn toch heel wat straffe dingen bij elkaar, niet?
De 69 geboortes zijn inmiddels ook bevestigd door Moskou, het is dus werkelijk geen fabeltje! De vrouw gaf het leven aan 69 kinderen bij dezelfde man.
Maar hier het stopt niet! De relatie tussen desbetreffende man en vrouw liep helaas op de klippen. Intussen heeft de man een andere vrouw waarbij hij 18 kinderen heeft. Twee drielingen en zes tweelingen. Dat maakt dat de man 87 keer vader is geworden. Dat is wel heel straf!

Had je graag wat advies of informatie over ‘baby en zwangerschap’, dan is Viata er om je op de juiste manier te adviseren.

Otto the bulldog skateboardde doorheen een mensentunnel

Otto the bulldog is letterlijk in het wereldrecordboek gerold! Dat deed hij door de langste menselijke tunnel te doorkruisen op zijn skateboard. Hoe zalig is dit? Een skateboardende hond en dan nog wel eentje die door je benen rolt.

Otto skateboardde zo onder de benen van maar liefst 30 mensen door. Dat deed hij zonder de benen van de mensen aan te raken of zonder begeleid te worden.
De eigenaars van Otto werden geïnspireerd door het filmpje van ‘de snelste hond op een skateboard’. In de eerste plaats werden ze geprikkeld om een bulldog te kopen, maar verder ook om een wereldrecord te behalen. En het is gelukt!

Maar straffer nog, het blijft niet enkel bij skateboarden! Otto heeft wel meerdere kwaliteiten, hij kan zelfs surfen en skimboarden. Dju, die hond is sportiever dan ik!

Bij Viata vind je ook de aangepaste voeding en verzorging voor je dieren en huisdieren.

Maar hé, je kan ook gewoon...
stoppen met roken,
meer bewegen,
gezond eten,
en vooral schoenen kopen. Want niets is zo fijn als een gelukkige vrouw ;)

Valerie

Ps, Ben je benieuwd naar hoe Anouk van Viata een volkomen gezonde levensstijl heeft behaald? Of ben je wel eens nieuwsgierig hoe Priscilla van Viata een jaar door Australië heeft gereisd?
Lees dan zeker de blog van Anouk en Priscilla!!

 

Bron: www.guinnessworldrecords.com

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels