02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
09-03-2020 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Cellulitis. Nee, dat wil ik niet! En nu?

Geschreven door Anouk cellulitis sinaasappelhuid

Mijn liefste dames, ik ga eerlijk zijn: cellulitis is een harde noot om te kraken. Je moet een goed aanvalsplan hebben en het vooral blijven volhouden. Ik heb het over de cellulitis die je met het blote oog kunt zien. De zogenaamde sinaasappelhuid. Iets wat we liever niet willen hebben in de zomer wanneer het weer tijd is om onze bikini’s of badpak aan te trekken.

Cellulitis aanpakken

Bij cellulitis kan ik meespreken uit eigen ervaring dat je een effectiever resultaat kunt bereiken als je zowel inwendig als uitwendig “ten aanval” gaat.

Inwendig

Op uw voeding letten

Jullie gaan het niet graag horen uw suikers te laten vallen of tot het minimum te beperken. Suikers houden vocht op en teveel vocht leidt weer tot cellulitis. Dus een gezonde voeding met veel groenten en fruit en mager vlees en vis is de boodschap.

Veel water drinken

Een cliché denken jullie, maar echt door veel water te drinken, zeker 1 liter per dag, zorgt ervoor dat de afvalstoffen uitgedreven worden uit uw lichaam. Wat leidt tot een strakker en gezonder lichaam en hier gaan we natuurlijk voor.

Voedingssupplementen

Innemen van voedingssupplementen die de vochtafdrijving gaan bevorderen.

Uitwendig

Sporten

Sporten is zeer belangrijk vooral activiteiten zoals lopen, fietsen, zumba, specifieke oefeningen voor de billen en de benen, sit-ups, enz...  Gewoon ervoor zorgen dat de benen en buikspieren maar in beweging blijven. Dit helpt voor een goede bloedcirculatie.

Smeren en masseren

U insmeren met producten die een vocht afdrijvende werking hebben en masseren terwijl je smeert om er enerzijds voor te zorgen dat het product goed door de huid wordt opgenomen en anderzijds dat de bloedcirculatie wordt bevorderd.

Volhouden is de boodschap

Nu heb ik dit zelf ook allemaal eens gedaan dames en ik moet zeggen: het is een harde strijd. En je moet het volhouden want je moet dit dagelijks blijven doen om resultaten te krijgen. Echt consequent en iedere dag blijven smeren, wat sporten als is het maar 20min sit-ups doen en op uw eten letten. Opgelet, het is wel te doen hoor! Het is een kwestie van u zelf een andere levensstijl aan te leren. En uiteindelijk kreeg ik ook een mooi resultaat van strakkere heupen, billen en buik. Maar een hard feit is: cellulitis is blijvend en gaat niet weg! Je krijgt het nooit helemaal weg.

Maar zolang we wat strakker zijn in onze bikini en manlief ons nog altijd de mooiste ter wereld vindt dan ben ik al héél blij, jullie ook?

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels