02/793 09 34

Ma - Vr9u - 19u

Momenteel niet bereikbaar

Cica-care siliconeverband 6cmx12cm Silicoon pleister 1 stuks

Silicoon pleister 1 stuks
46,98
Op voorraad
46,98
Zelfklevende, semi-occlusieve gelkompressen uit medische siliconen voor de behandeling van bestaande of nieuwe littekens, hypertrofische littekens of littekens met colloïden (met weefsel) of in geval van een gesloten wonde om littekenvorming te voorkomen. Duurzaam en herbruikbaar, kan zowel 's nachts als overdag worden gedragen. Hypoallergeen, veilig om bij kinderen te gebruiken. De beste resultaten worden verkregen na een behandeling van 2 tot 4 maanden. Het gelkompres moet 2 maal per dag worden gewassen.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Zelfklevend en semi-occlusief gelcompres vervaardigd uit medische silicone voor de verzorging van bestaande en nieuwe hypertrofische of keloïde littekens (met wild vlees) of bij gesloten wonden ter voorkoming van littekens. Het zelfklevend gelkompres is zacht, comfortabel en gemakkelijk aan te brengen. Het kan op maat gesneden worden zodat het past op de meeste littekens. Het is duurzaam en herbruikbaar en kan zowel 's nachts als overdag gedragen worden. Het is hypoallergeen en veilig in gebruik bij kinderen. Elk afgesneden stukje gaat tot één maand mee. De beste resultaten worden verkregen na 2 tot 4 maanden behandeling. Het gelkomres moet 2 maal per dag gewassen worden.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Handen wassen voor en na gebruik. Het litteken en de omliggende huid voorzichtig wassen met een milde zeep en afspoelen met zuiver, warm water. Het litteken en de omliggende huid grondig drogen. De verpakking openen en het gelkompres eruit nemen. Een stuk gelkompres op maat van het litteken knippen, met een kleine overlapping op de omliggende huid. Het resterende stuk op een droge plaats bewaren (in de verpakking). Het bedrukte schutblad verwijderen. Het gelkompres aanbrengen zonder het uit te rekken en met de klevende kant naar het litteken. Indien nodig een lichte windel, kleefpleister of OPSITE FLEXFIX gebruiken om CICA-CARE op zijn plaats te houden. Het gelkompres niet te strak tegen het litteken aandrukken, want dit kan leiden tot irritatie van het litteken en de omliggende huid. De eerste twee dagen CICA-CARE gedurende 4 uur dragen overdag of 's nachts. De twee volgende dagen CICA-CARE gedurende 8 uur dragen telkens 's nachts of overdag. De draagtijd verder verlengen met 2 uur per dag tot een minimum van 12 uur per dag bereikt worden. Indien mogelijk, moet CICA-CARE 24 uur per dag gedragen worden. CICA-CARE 2 maal per dag wassen met een milde zeep (neutrale pH). Grondig spoelen. Vooraleer het gelkompres opnieuw aan te brengen het litteken en de omliggende huid wassen met een milde zeep. Drogen met een niet pluizende handdoek. Wanneer CICA-CARE slijtage begint te vertonen of wanneer het reinigen moeilijker wordt, moet het vervangen worden. Dit is gemiddeld na 14 tot 28 dagen. Mits correct gebruik moet de totale behandeling binnen de termijn blijven van 2 tot 4 maanden. Bij sommige patiënten werd huidirritatie waargenomen. Dit kan te wijten zijn aan een slechte hygiëne of het te strak aanbrengen van het gelcompres. Ook pruritus en maceratie van de huid kan samengaan met het gebruik van siliconegel. In dit geval wordt aangeraden 12 u behandeling af te wisselen met 12 u rust. Cica-care mag pas gebruikt worden na het verwijderen van de hechtingen. Niet gebruiken op open wonden.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Cica Care
Aflevervorm Silicoon pleister
Type product Hulpmiddel, toebehoren, Verzorgingsproduct
Type verbanden Overige
Aangewezen bij Bestaande littekens, Recente littekens
Keyword Hypoallergeen, Litteken
Soort verband Overige
Zelfklevend? available
Niet inklevend? not available
Steriel? available
Zonder parabenen? available
Zonder parfum? available

Laatste reviews en ervaringen met Cica-care siliconeverband 6cmx12cm

* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek