02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
Toon alle thema's »

Clearasil helpt niet meer tegen puistjes?

Clearasil

Wanneer de gewone ‘puistjesmiddelen’ niet meer helpen, kan je bij je apotheker terecht voor verzorgingsproducten tegen acné die meer doen dan de huid alleen maar reinigen.

Bij je apotheker vind je lotions en crèmes tegen acné die de afschilfering van de huid verbeteren (keratolytische werking). Hierdoor kan het talg beter verwijderd worden uit de talgklieren, en worden de verstopte huidporiën terug vrijgemaakt. Je ziet dat de jeugdpuistjes verminderen, en je dus minder last hebt van acné. Meer gedetailleerde uitleg vind je in ’10 tips tegen puistjes’.

Bij de ernstigere vormen van acné met ontstekingsverschijnselen (vb acné conglobata: ontstoken dikke, rode, pijnlijke bobbels door ontstoken talgklieren, meestal op de rug bij jonge mannen) breng je , naast middelen die de afschilfering van de huid verbeteren, ook middelen aan die ontstekingwerend werken. Het is belangrijk van deze producten op een correcte wijze te gebruiken, om acné littekens te voorkomen. Voor meer uitleg verwijzen we je door naar Acné littekens : hoe pak je dit aan.

Voor extra uitleg : lees ook Wat te doen tegen acné.

Bij heel erge last van acné zal je apotheker je doorverwijzen naar de arts.

Je apotheker is de geschikte persoon om je een juist product aan te raden, afhankelijk van de ernst van je acné. Aarzel dan ook niet om raad te vragen!