02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30

Chat met ons

Cutimed Sorbact Gaasstrook 2x50cm 1 stuks

2 reviews
1 stuks
10,58 11,76
Op voorraad
10,58
-10% **
prijs apotheek: 11,76* Je bespaart: -1,18
Gaasstrook voor diepe of oppervlakkige wonden. Voor de behandeling van matig tot sterk exsuderende wonden. (Doorligwonden)
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Niet-medicamenteus, absorberend verband dat bacteriën uit de wonde verwijdert d.m.v. een hydrofobe interactie. Door een speciale coating met DACC (dialcylcarbamoylchloride) heeft Cutimed Sorbact sterke hydrofobe (waterafstotende) eigenschappen.  Bacteriën hebben ook hydrofobe kenmerken en worden daardoor aan het wondverband gebonden.  Met iedere verbandwisseling worden de gebonden bacteriën uit de wonde verwijderd.  Doeltreffend tegen grampositieve en gramnegatieve bacteriën.  Geen nevenwerkingen zoals allergie, vergiftigingen en resistentie.  Mag worden gebruikt bij kinderen, gedurende de zwangerschap en tijdens de borstvoeding.  Andere verbanden dienen bovenop dit verband gelegd te worden om wondvocht te absorberen of om een vochtig milieu te creëren. Het type verband wordt gekozen naargelang het type wonde, de hoeveelheid exsudaat en de wonddiepte:  Absorberende verbanden:  doordrenkte drager in acetaat met een absorberend kompres.  Gebruikt bij matig tot zeer exsudatieve, oppervlakkige, geïnfecteerde wonden. Kompressen:  doordrenkte drager in acetaat.  Gebruikt bij weinig tot zeer exsudatieve, oppervlakkig tot diepe geïnfecteerde wonden. Gaasstroken:  katoenen doordrenkte drager.  Gebruikt bij weinig tot zeer exsudatieve, diepe, geïnfecteerde wonden.  Deppers:  doordrenkte drager in acetaat voor het reinigen en desinfecteren van elke type wonde en voor de behandeling van kleine, diepe wonden.

Toepassing

Preventie en verzorging van fibrineuze, exsudatieve en vuile wonden met kans op infectie.  Voorbeelden: doorligwonden, zweren, geïnfecteerde chirurgische wonden, loskomingen, fistels, abcessen, voetulcera ...

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

In het begin moet het verband dagelijks vervangen worden.  Daarna mag het 2 à 3 dagen op de wonde blijven. 

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Cutimed
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Gaaswieken
Keyword Ontstoken wonden
Soort verband Wondholtebehandelend
Zelfklevend? not available
Niet inklevend? available
Steriel? available

Laatste reviews en ervaringen met Cutimed Sorbact Gaasstrook 2x50cm

Ik had een etterende wond. Na het aanbrengen (tomponage) is het product onder controle gekomen. Een echte aanrader, duur.... maar het ging om mijn gezondheid! Het heeft me net gered.

Ich hatte

Ik heb dit zeer dure product besteld terwijl het niet vergoed door de sociale zekerheid. Maar aangezien het de aanbeveling van mijn arts was... Ik vond het niet goedkoper in de "klassieke" apotheken. Het was net aangekomen bij het "pick-up" punt en ik stond op het punt om het te mee te nemen toen mijn arts me vertelde: we boren niet meer. Ik heb het met viata gecontroleerd en ik denk dat ze me zullen terugbetalen zodra ze het pakket terugkrijgen. Kortom, een onberispelijke service en een product van hoge kwaliteit.

michel henriquet
* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek